وی افزود: اکنون آثار بسیاری با این موضوع در بازار کتاب موجود است و تنها تفاوت این اثر آن است که رویکرد رسانهای قویتری نسبت به کتابهای دیگر دارد.
توکلی با اشاره به کتابهایی با این موضوع که اکنون در بازار وجود دارند، عنوان کرد: اغلب این آثار از سوی ادیبان و استادان زبان فارسی نوشته شده که رویکرد کاملا ادبی دارد یا توسط برخی استادان علوم ارتباطات به رشته تحریر در آمده که رویکرد آنها نیز متاثر از کتابهای ادبی است.
وی اظهار کرد: اگرچه در این اثر نیز شیوههای نگارش بیان شده است و با ادبیات سر و کار داریم ولی سعی شده تمام عواملی که در شیوه نوشتن نقش دارند با نگاهی به مسایل مشکلات و واقعیتهای مطبوعاتی و رسانهای بیان شود.
مدیرمسوول انتشارات ثانیه همچنین به مثالهایی که در این کتاب ارایه شده، اشاره کرد و یادآور شد: تمام مثالهایی که در کتاب آمده شامل اخبار، مقالات، گزارش و مصاحبهها از رسانههای داخلی مانند خبرگزاریها و روزنامهها استفاده شده و دربردارنده مواردی است که رسانهها روزانه با آن سر و کار دارند.
توکلی با اشاره به دیگر مباحثی که در این کتاب ارایه شده است، نیز گفت: در برخی قسمتهای کتاب بعضی از توصیهها مصلحتاندیشانه است و سعی کردم مسایل و مشکلات نگارشی موجود در ادبیات رسانهها را به صورت واقعبینانه بیان کنم.
وی از اعداد به عنوان دیگر مبحث این کتاب نام برد و افزود: تلاش شده است در این بخش نیز نکات کاربردی مورد استفاده از اعداد در رسانهها را به صورت کلی بیان کنم، به عنوان مثال آوردهام که به جز عدد یک آنهم به دلیل اینکه ممکن است با حرف «الف» اشتباه گرفته شود باید به صورت حروف نوشته شود ولی بقیه تکرقمیها را میتوان به صورت عدد نوشت.
توکلی با بیان اینکه برای نگارش کتاب از 15 منبع موثق استفاده شده است، یادآور شد: با نگاهی به این آثار که در بخش منبع انتهای کتاب به آن اشاره شده است، یک سری واقعیتهای موجود در حوزه نگارش رسانهای را بیان کردهام و تلاش شده که فقط نگاه زبانشناسی به این حوزه نشود.
وی همچنین درباره دیگر مبحث این اثر توضیح داد: در بخش پیوست نیز درباره پیوسته نوشتن و کاربرد حمزه در اخبار با استفاده از آخرین نسخه فرهنگستان زبان به دلیل تخصصی بودن مبحث استفاده شده است.
توکلی با بیان اینکه نگارش رسانهای اکنون دچار پراکندگی در مباحث و مطالب است، گفت: معتقدم اکنون دیگر باید از پراکندگیهای موجود دوری کنیم و برای برخورداری از متونی یکدست و منظم به یک شیوه نگارش منسجم و کاربردی استناد کنیم.
وی در پایان این اثر را برای دانشجویان روزنامهنگاری و فعالان این حوزه کاربردی دانست و عنوان کرد: کتاب «شیوههای نگارش در رسانهها» اوایل اسفندماه امسال توسط انتشارات ثانیه منتشر خواهد شد.
نظر شما