دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۱
پروفسور کاوه؛ چهره‌ای ماندگار از پس سازه‌ها

پروفسور علی کاوه، چهره ماندگار علم سازه کشور، تاکنون 21 عنوان کتاب مرجع در زمینه مهندسی سازه را تالیف کرده که از این تعداد 15 اثر به زبان فارسی و 6 عنوان نیز به زبان انگلیسی است. وی در حال تالیف جدیدترین اثر خود است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- پروفسور علی کاوه، که هم اکنون با درجه استادتمامی در دانشگاه علم و صنعت ایران مشغول به فعالیت است، مدیریت قطب پژوهش‌های بنیادین مهندسی سازه در دانشگاه علم و صنعت را نیز عهده‌دار است. وی تا به امروز پژوهش‌های کاربردی و مهمی را در زمینه‌های مفاهیم بنیادین تحلیل سازه‌ها، روش نيروها برای تحليل سازه‌ها، ترتيب برای کاهش نوار، پروفيل و جبهه ماتريس‌ها و همچنین تحليل سازه‌ها به روش مستقيم تکراری به انجام رسانده است.

از طراحی سازه تا تالیف کتاب
زمینه‌های تحقیقاتی این استاد رشته سازه، بیش از 20 رشته علمی را شامل می‌‌شود. وی در این‌باره می‌گوید: طراحی بهينه سازه‌ها، روش زيرسازه‌ها، افراز برای تحليل سازه‌های بزرگ مقياس و تقارن و نظم در مکانيک سازه‌ها، بخشی از علاقه‌مندی‌هایم برای انجام تحقیق در رشته سازه است.

پروفسور کاوه که تاکنون بیش از 15 کتاب مرجع درسی در رشته سازه را برای دانشجویان این رشته تالیف کرده، 6  عنوان کتاب نیز به زبان انگلیسی نوشته که از سوی ناشرانی بین‌المللی مطرحی مانند جان وایلی و اشپینگر به چاپ رسیده‌اند.

این استاد پیشکسوت درباره جدیدترین اثر خود عنوان کرد: هفتمین کتابم را به زبان انگلیسی را در حال آماده‌سازی برای چاپ دارم. این کتاب «تحولات توپولوژیک در مکانیک سازه» (topological Transformation In Structural Mechanics) نام دارد که در حال پیگیری اقدامات نهایی برای چاپ آن از سوی انتشارات اشپینگر در آینده‌ای نزدیک هستم.

چاپ چندباره کتاب یک مولف ایرانی در آنسوی مرزها 
وی در معرفی دیگر آثار خود ادامه داد: «مکانیک سازه: روش‌های ماتریس و گراف» عنوان کتابی است که از نخستین ویرایش آن در سال 1992 از سوی انتشارات جان وایلی، در سال‌های 1995 تا 2004 نیز بارها تجدید چاپ شده است. 



عضو فرهنگستان علوم، در ادامه گفت: «تحولات در روش‌های اعمال نیرو در تحلیل سازه» و «تحلیل محاسباتی سازه و روش‌های عناصر ناپایدار» از دیگر کتاب‌هایی است که از سوی اشپینگر به چاپ رسیده‌اند. کتاب «تحلیل ساز‌ه‌ای بهینه» را نیز در سال 2006 میلادی، نشر جان وایلی منتشر کرده است.

وی یادآور شد: دو کتاب دیگرم با عنوان‌های «تحلیل بهینه سازه‌ها براساس مفاهیم تقارن نظم» و «پیشرفت‌های الگوریتم ذهنی در طراحی بهینه سازه‌ها» نیز در سال 2013 از سوی اشپینگر به چاپ رسیده‌اند.  

وی که به‌عنوان نويسنده بهترين کتاب مهندسی عمران، رتبه نخست جشنواره مهندسی عمران در سال 1388 را کسب کرده، تالیف کتاب‌های «روش‌های پخش ممان»، «تحلیل سازه‌ها» و «روش اجزا، محدود» و «تحلیل کامپیوتری سازه» را نیز در کارنامه نشر خود دارد.  

«تحلیل مارتیسی سازه» و «مکانیک مصالح » نیز دو عنوان دیگر از آثار وی است که از سال 1363 تاکنون بارها تجدید چاپ شده‌اند. 

افتخارات علمی
نام پروفسور علی کاوه، علاوه بر درخشش در محافل آکادمیک ایران به واسطه تالیف بیش از 20 اثر مرجع علمی و ارایه بیش از 300 مقاله علمی و پژوهشی در سمپوزیوم‌های بین‌المللی و محافل علمی خارج از ایران نیز برای اهالی دانش آشناست.

وی درباره افتخارات علمی خود می‌گوید:‌ از سال‌های دهه 1340 افتخارات و جوایزی بسیاری را برای انجام تحقیقات در رشته عمران و سازه دریافت کردم که از آن بین می‌توانم به مدال درجه یک فرهنگی وزارت آموزش عالی در سال 1347 اشاره کنم. 

دریافت بورس تحصیلی از سوی وزارت علوم و آموزش عالی برای دوره دکترا در امپريال کالج دانشگاه لندن در سال‌های 52 تا 56 و برگزیده جایزه کتاب سال از سوی وزارت ارشاد اسلامی برای بهترين کتاب مهندسی تحت عنوان «تحليل سازه‌ها» در سال 1366 از دیگر افتخارات این مدرس پیشکسوت و چهره ماندگار علمی کشور است.

کسب عنوان چهره ماندگار در رشته مهندسی عمران، محقق برگزيده دانشگاه علم و صنعت ايران، دریافت مدال طلايی سال 2000 از طرف ABI، نیز در ویترین افتخارات علمی پروفسور کاوه، در سال‌های دهه 80 به چشم می‌خورد.

پروفسور کاوه در گذر زمان
پروفسور علی کاوه، در سال 1326 به دنیا آمد. مدرک کارشناسی مهندسی عمران را در سال 1348 از دانشگاه تبریز و کارشناسی ارشد مهندسی سازه را در سال 1350 از دانشگاه لندن کسب کرده است. وی مدرک دکترای تکنیک خود در رشته مهندسی سازه را از دانشگاه فنی وین اخذ کرده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۷
    سلام من رشته ام عمران و این اسطوره سازه رو درک کردم شاید باورتون نشه ولی اشک چشمام سرازیر شده مرسی از این گزارش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها