یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
بررسي مسايل نشر از نگاه مولفان مغفول بوده است

سید عباس صالحی در دیدار با اهالی فلسفه گفت: دغدغه اصلی من این است که در کنار ارتباط با ناشران و جامعه مخاطب با مولفان هم رابطه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست اهالی فلسفه با سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صبح امروز با حضور نجفعلی میرزایی مدیرعامل خانه کتاب و نویسندگان و صاحب‌نظران حوزه فلسفه در سرای اهل قلم برگزار شد.

صالحي در ابتدای جلسه با اشاره به برگزاری این نشست گفت: یکی از وظایف اصلی معاونت امور فرهنگی پرداختن به حوزه نشر و کتاب است. بحث نشر و کتاب سه ضلع اصلی دارد. مولف، ناشر و مخاطب. شرایطی که ما در عرصه کتاب داریم به این سه ضلع وابسته است. در چند ماه گذشته جلساتی با ناشران و تشکل‌های نشر به طور پیوسته برگزار شد و مسایل این حوزه بررسی شدند.

وی افزود:‌ یکی دیگر از اضلاع مخاطبان هستند و باید در جلسات جدی بررسی شوند. اما بحثی که به طور پیوسته مغفول بوده، مسایل نشر از نگاه مولفان و تولید کنندگان این آثار است. این بحث که هسته اصلی تولید اندیشه است، چندان مورد بررسی قرار نگرفته است. از چند ماه قبل در خانه کتاب قرار شد نشست‌هایی برگزار شود که مسایل نشر از نگاه مولفان بررسی کنیم.

معاون امور فرهنگی با اشاره به انتخاب اهالی فلسفه به عنوان نخستین گروه‌ گفت: اولین نشست ما با اهالی فلسفه برگزار شد. بخشی از آن به تعلقات شخصی خودم باز می گردد که از نوجوانی به فلسفه و مباحث آن علاقه‌مند بودم و تا به امروز ادامه پیدا کرده است.

وی با اشاره به کارکردهای فلسفه در عرصه علوم و انتخاب اهالی این حوزه در گام نخست گفت: باید توجه داشت که فلسفه عامل مهمی در فرهنگ‌سازی است و همواره کارکردهای مختلفی داشته است. فلسفه به عنوان موتور دانش‌سازی در میان علوم شهرت دارد و نقش مهمی در تحرک دانش‌های دیگر داشته است. کارکرد دیگر فلسفه پاسخ‌دهی به پرسش‌های انسانی است. فلسفه را نمی‌توان به عنوان دانشی در عرض دانش‌های دیگر بررسی کرد. ما اگر بخواهیم با توجه به مسوولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسوولیت آن حمایت از فرهنگ است به حمایت از دانشی بپردازیم، مسلما فلسفه یکی از مهم‌ترین و نخستین دانش‌هاست. این امر موجب شد تا در نخستین جلسه در خدمت اهالی فلسفه باشیم.

صالحی پس از گوش دادن به دغدغه‌های نویسندگان و فعالان حوزه فلسفه گفت: دغدغه اصلی من این است که در کنار ارتباط با ناشران و جامعه مخاطب با مولفان هم رابطه داشته باشیم و مباحث عمومی و تخصصی حوزه نشر را با آن‌ها در میان بگذاریم. این جلسات باید تداوم داشته باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسوولیت متفاوتی با دیگر وزارتخانه‌ها و نهادها دارد. همه بار فلسفه بر دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه باید ارتباطات فلسفه با این وزارتخانه را تنظیم کرد.

معاون امور فرهنگی با اشاره به دغدغه‌های اهالی فلسفه در این نشست گفت: در این جلسه نکاتی مطرح شد که قابل توجه بود: مواردی اعم از سیاست‌زدایی و ایدئولوژی‌زدایی از حیطه کتاب‌های فلسفی، اهمیت نقد در حوزه فلسفه، اطلاع‌رسانی در حوزه فلسفه، بازار کتاب‌های فلسفی با توجه به حوزه مخاطب، فاصله گرفتن از کمی‌گرایی در حوزه فلسفه، در دسترس قرار دادن منابع فلسفی و...
وی با اظهار خوشبيني تداوم این نشست‌ها گفت: این نشست‌ها ادامه پیدا می‌کنند. خانه کتاب این نشست‌ها را از سوی معاونت فرهنگی پیگیری خواهد کرد و دغدغه‌های اهالی فرهنگ را به طرح‌های عملیاتی تبدیل می‌کند. در دوره جدیدی که نجفعلی میرزایی به عنوان مدیرعامل خانه کتاب فعالیت می‌کند، امیدوراریم در دوره مدیریت وی شاهد شرایط جدید در خانه کتاب باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها