رییس همایش «مهر معرفت» گفت: قرآن و عترت کارخانه اخلاقسازی و معرفی عرفان ناب است و محصول این کارخانه افرادی مانند علامه طباطبایی است.
وی علت ماندگاری عرفان را وجود ریشه آن در فطرت انسانها دانست و افزود: انسانها میخواهند از این عالم پرکشیده، به وطن خود بازگردند. به همین دلیل است که در کشورهایی که ادیان الهی وجود ندارد عرفان همواره مخاطب داشته، چرا که عرفان در درون انسانهاست.
به گفته وی، انسانها حب وطن دارند و بنا به فرموده پیامبر اکرم (ص) حب وطن از ایمان است، چرا که هر انسانی میخواهد به اصل خود بازگردد.
فلاحرفیع با اشاره به رشد فلسفه غرب در برهه زمانی کنونی افزود: سکولاریسم بر مبنای پوزیتیویسم حسگرایی را در جوامع ترویج داد. با این وجود، مشعل عرفان همچنان پرفروغ است.
رییس همایش مهر معرفت با ا شاره به پنج هزار مکتب عرفانی در کشورهای مختلف جهان گفت: اکثر این مکاتب عرفانی بدلی هستند و با این وجود، برای پاسخگویی به نیازهای جامعه به وجود آمدهاند.
وی ادامه داد: در غرب امروز مثنوی مولانا و حافظ بیشتر از ایران طرفدار دارند، چرا که تشنگی به این مباحث در تمامی مکانها در انسانها وجود دارد.
وی رسالت دانشگاه را معرفی عرفان ناب عنوان کرد و افزود: دانشگاهها باید عرفان ناب را که در قرآن و عترت نهفته است، به جامعه معرفی کنند، چرا که قرآن و عترت کارخانه اخلاقسازی است و محصول این کارخانه افرادی مانند علامه طباطبایی، آیتالله قاضی و امام خمینی (ره) هستند. بنابراین برای گسترش عرفان ناب باید به سراغ معرفی این اسوهها رفت، چرا که اگر این اسوههای اصلی به جامعه معرفی نشوند جای آن را اسوههای بدلی خواهد گرفت.
مسوول نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس سه ویژگی برجسته علامه طباطبایی را برشمرد و گفت: علامه عشق خالص به اهل بیت(ع) داشت، چنانکه شهید مطهری درباره این ویژگی او میگوید: «من فیلسوف عارف بسیار دیدهام اما عشق من به علامه طباطبایی به خاطر این است که علامه عاشق اهلبیت(ع) است.»
وی ادامه داد: علامه طباطبایی همچنین عاشق علمآموزی و معرفت بود و طی یک ماه چندین روز وجود داشت که نمیخوابید و 15 ساعت مطالعه میکرد. اینگونه بود که تفسیر المیزان شکل گرفت، اثر عظیمی که علامه معانی بلند را در آن بیان کرده است.
وی همچنین اظهار کرد: علامه در تقوا و معرفت و توجه به خداوند اسوه بود و اگر میخواهیم به عرفان برسیم باید در مسیری که او قدم برداشت، گام برداریم.
مسوول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: عبودیتی که علامه طباطبایی داشت مثالزدنی است وامروز دانشگاهها بیشتر از هر چیزی به این الگوها نیاز دارند. اگر مسیر علامه را طی کنیم حداقل این است که در مسیر خوبان رفتهایم و جزو خوبان خواهیم بود.
فلاحرفیع در بخش پایانی سخنانش از برگزاری دومین همایش مهر معرفت با محوریت معرفی سیره امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: این همایش سال آینده در خرداد ماه برگزار خواهد شد.
نخستین همايش از سلسله همايشهای مهر معرفت با هدف معرفی اسوههای اخلاق وعرفان اسلامي توسط دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبری در دانشگاه تربيت مدرس از ساعت 13 در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه آغاز شده است. در این همایش به معرفی سیره اخلاق و عرفانی مرحوم علامه محمدحسین طباطبایی پرداخته میشود.
همچنين در اين همايش از كتاب اخلاق كاربردی دانشگاهيان رونمايی شد./
نظر شما