پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳
بدون همگرایی اهالی ادب به جایی نخواهیم رسید

عبدالجبار کاکایی معتقد است در این دوره از جشنواره شعر اگر شاعران بتوانند فریادی بکشند و جای زخم را نشان بدهند؛ اتفاق خوبی رخ خواهد داد. او می گوید: شاید در اتفاقات بعدی مرهمی گذاشته شود و زخم ها التیام پیدا کند.

عبدالجبار کاکایی در حاشیه نشست جشنواره شعر فجر در نمایشگاه کتاب، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: من از روندی که در جشنواره فجر تاکنون داشته بین 20 تا 30 درصد رضایت دارم. البته آنچه می‌خواستم در این جشنواره اتفاق بیفتد، رخ نخواهد داد چرا که کماکان دیوار بی‌اعتمادی‌ها پابرجاست و برای رسیدن به اهداف باید خیلی از دیوارها فروبریزد و این تغیرات بنیادی باید در سیاست و در اجتماع رخ دهد تا در ادامه شاهد تحولات مثبت در ادبیات هم باشیم.

کاکایی درباره روند کیفی چاپ و نشر آثار ادبی درکشور گفت: روال طبیعی کنترل و نظارت بر آثار، با برگزاری همین نشست‌ها و ادامه آن در حوزه رسانه‌ها و مطبوعات می‌افتد؛ بطوریکه اگر این رسانه‌ها فعال شوند و مطبوعات آثار عرضه شده را نقد کنند و صداها به هم نزدیک شوند، شاهد یک نظارت طبیعی و کیفی خواهیم بود.

دبیر هشتمین جششنواره شعر فجر درباره تعدد آثار منتشر شده در حوزه ادبیات و لزوم نظارتی کیفیت بر این آثار عنوان کرد: اگر در بین اهالی ادبیات یک همگرایی به وجود بیاید و یک صدای مشترک قوی به عنوان نگاهبان میراث ادبی جامعه ایجاد شود، این جلسات پر رونق‌تر می‌شود و ضربه‌ها کاری‌تر و موثرتر خواهد بود. شاید عرصه تولید و انتشار کتاب تحت یک نظارت جامع و مستمرقرار بگیرد.

وی در تشریح شرایط حاکم بر چاپ آثار ادبی گفت: عرصه چاپ و نشر کیفی آثار در شرایط پراکنده فعلی که هیچ مدیریتی ندارد و همه از هم گریزانند، باعث می‌شود که هر امکانی در یک شهر به هم ریخته که اصطلاحا به آن «شهر هرت» می‌گویند محتمل باشد. زیرا در شهری که قاعده‌ای نداشته باشد و به هم ریخته باشد، هر امکانی در آن محتمل است.

وی در ادامه افزود: به نظر من آن اتفاقی که شاید در این جشنواره بیفتد همین باشد که بتوانیم جای زخم را نشان بدهیم و فریادی کشیده شود تا شاید در اتفاقات بعدی مرحمی گذاشته شود و التیام پیدا کند. اگر آن نظارتی با کیفیت و مستمر از سوی اهالی ادبیات که با همگرایی به هم نزدیک شدند و به معیارها و مولفه‌های ثابت رسیده‌اند، اگر با قدرت عمل شود می‌توان شاهد اتفاقات خوبی بود. مثل دوره‌هایی که این اتفاقات بوده مثل دهه 40 و 30 در سال‌های پیش از انقلاب که همگرایی در بین اسلوب‌های هنری و هنرمندان بیشتر از الان بود و با این پراکندگی فعلی شاهد هستیم که حتی داخل گفتمان‌ها هم اختلاف افتاده است. یعنی حتی گفتمان‌های همسو از لحاظ سیاسی با هم تشتت بسیاری دارند و با این شرایط هیچ اتفاق قابل توجهی نخواهد افتاد.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها