به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) سيدعباس صالحي، رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران در اين مراسم از كتاب «ديپلماسي چندجانبه» محمد جواد ظریف به عنوان مرجعي براي ديپلماسي فرهنگي ياد كرد.
محمود واعظي،نویسنده «انقلاب و تحول سياسي در خاورميانه» هم اظهار كرد: بحث كتاب و كتابخواني هميشه براي كساني كه دنبال حقيقت هستند يك موضوع مهم بوده است؛ اين موضوع چه براي كساني كه كتاب مينويسند و چه كساني كه كتاب ميخوانند ميتواند مفيد باشد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات توضيح داد: در دوران 28 سالي كه در كار سياست خارجه بودم، تخصصم در موضوعات كشورهاي آمريكايي، اروپايي و شوروي سابق بود و كمتر روی مناطق ديگر تمركز داشتم؛ در كتاب «انقلاب و جنبش های اسلامی در خاورمیانه» بيشتر مسايل اين كشورها را باز كردهام. كتابهاي قبلي من نيز مربوط به اروپا و تحولات آمريكا و فروپاشي شوروي سابق و در ارتباط با مسايل متعدد در قفقاز است.
وي عنوان كرد: از زماني كه تحولات خاورميانه رخ داد و مقام معظم رهبري از اين تحولات به عنوان بيداري اسلامي ياد كردند، براي من آنقدر اين تحولات جاذب بود كه قسمتي از وقتم را به پيگيري اين تحولات اختصاص دادم. آن زمان تصور ميكردم اين تحولات از نظر سياسي واعتقاد مهم است و ميتواند توازن قوا را در منطقه بر هم زند، البته آن زمان فكر نميكردم مسير اين تحولات به اين سرعت تغيير كند. بر اين اساس به ذهنم آمد نتيجه مطالعات و تحقيقاتم را در يك زماني با هدف انتقال تاريخ سياسي به نسلهاي آينده در قالب دو كتاب ارايه كنم.
واعظی ادامه داد: «انقلاب و جنبشهاي اسلامي در خاورميانه» عنوان يكي از اين كتابهاست كه سال گذشته در نمايشگاه كتاب تهران عرضه شد؛ اين اثر بيشتر جنبه تحليلي دارد و كمتر به وقايعنگاري پرداخته است. براي نوشتن اين كتاب خيلي وقت گذاشتم، بنابراين مطالعه آن را به عموم مردم توصيه ميكنم.
وي درباره كتاب دوم خود گفت: «انقلاب و تحول سياسي در خاورميانه» جديدترين كتاب من است كه در بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران ارايه شده است؛ در اين اثر بيشتر به آنچه در تحولات كشورهايي كه دستخوش جنبش شدهاند پرداختهام.
واعظي ادامه داد: در كتاب «انقلاب و تحول سياسي در خاورميانه» هم مسايل را تحليل كردهام هم مولفههاي موثر و قدرتهايي كه تاثيرگذار بودهاند را بيان كردهام.
وزير ارتباطات با اشاره به نقص اين اثر گفت: در كتاب مذكور به همه تحولات كشورها، جز كشور سوريه پرداختهام؛ چرا كه وضعيت سوريه در آن زمان سامان نداشت و هر گونه كه ميخواستم به آن بپردازم نوعي مطالب غيرعلمي ارايه ميشد.
وي افزود:خوشبختانه امروز شاهديم مردم ما در افكار عمومي دنيا به عزت قبلي خود برگشتهاند به گونهاي كه ايرانيهايي كه در خارج زندگي ميكنند احساس رضايت دارند و افرادي كه از سفرهاي خارجي به ايران بازميگردند از عزت و اعتماد به نفس بالايي نسبت به ايران برخوردارند.
واعظي افزود: خوشبختانه پايههاي تحريم ظالمانه متزلزل شده و اميدواريهايي نسبت به آينده وجود دارد؛ اين تدبيري است كه به فرمايش رهبري و با اجراي رياست جمهوري انجام شده است.
بخش ديگر اين مراسم به سخنراني دکتر هادی سليمانپور، رييس مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي وزارت خارجه اختصاص يافت. وي اظهار كرد: ما امروز آمدهايم به ارزش قلم و انديشه ارج بگذاريم. توليد فكر وانديشه، مولفههاي بنيادين براي استحكام جوامع انساني هستند.
کتاب های جدید وزارت امور خارجه
سليمانپور ادامه داد: مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي وزارت خارجه در طول حيات خود تلاش كرده تا سهم خود در تحقيق، آموزش و نشر آثار در حوزه سياست خارجه و مطالعات منطقهاي و تاريخ روابط خارجي را ايفا كند. مايليم از مسوولان وزارت ارشاد به ويژه مديريت نمايشگاه به دليل تدارك ديدن اين رويداد فرهنگي تشكر كنيم.
رييس مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي وزارت خارجه ادامه داد: انتشارات اين مركز همه ساله حضور گستردهاي در نمايشگاه كتاب تهران دارد و با بيش از 400 عنوان كتاب ميزبان علاقهمندان به كتاب و كتابخواني است. 60 عنوان از اين آثار براي نخستين بار در نمايشگاه عرضه شدهاند.
وي ادامه داد: اين نشر تعامل فكري زيادي با استادان دانشگاهها دارد كه حاصل اين تعامل، نشر كتابهايي است كه امروز شاهد رونمايي آنها هستيم.
«ديپلماسي چندجانبه» مرجع مناسبی برای دیپلماسی فرهنگی است
سيدعباس صالحي، رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از ديگر سخنرانان اين مراسم بود. وي عنوان كرد: بسيار خرسنديم كه كارهاي اجرايي و مديريتي بازدارنده تحرير نيست. اميدواريم اين سنت نگارش از سوي مديران دولت همچنان در دورههاي بعد هم وجود داشته باشد و شاهد رونمايي ساير آثار اين عزيزان باشيم. چون اين امر مشوق جريان فكري كشور است كه مسئولان كشور دور از كتاب نيستند، بلكه دستاندركار حوزه نشر هستند.
وي ضمن ارايه گزارشي از كم و كيف اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران گفت: كتاب «ديپلماسي چندجانبه» كه به قلم دكتر ظريف به رشته تحرير درآمده است مطالب زيادي را تحت عنوان فرهنگ شفاهي ديپلماسي فرهنگي بيان كرده است كه از آن ميان ميتوان به متانت و تعادل در سخن و نقد، توان تركيب فكري و جسمي، توان محاسبهگري و سنجش بازيگران اشاره كرد. اين اثر ميتواند يك سرفصل و مرجع براي ديپلماسي فرهنگ باشد.
صالحي با اشاره به كتاب دكتر واعظي با عنوان «انقلاب و تحول سياسي در خاورميانه» گفت: اين اثر ناظر بر مطالعات موردي است. اهميت اين اثر اين است كه با نگاه سياستمدارانه در كنار نگاه مهندسانه تركيب ويژهاي به وجود آورده كه اين تركيب، جريان انقلابهاي منطقهاي ما را به وجود آورده است.
در پايان اين مراسم از جديدترين كتابهاي انتشارات وزارت امور خارجه رونمايي شد.
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴
نظر شما