دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۴
فرزندان از پدر‌ها چه می‌خواهند/ چگونه پدری خوب باشیم

چندی است در تقویم ایرانیان ولادت حضرت علی(ع) روز پدر نام گرفته؛ روزي که یادآور نقش معنوي پدر و نوع برقراری ارتباط او با فرزند يا فرزندانش است؛ آن‌چه در پی می‌آید نگاهی کوتاه به عناوین چند کتاب‌ است که از منظر روان‌شناسی به روابط پدران با فرزندان پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در میان کتاب‌هایی که درباره پدران و ارتباط آن‌ها با فرزندان، به ویژه دختران تالیف شده است، می‌توان به کتاب «راه‌هایی جهت بهتر‌شدن رابطه میان پدر و دختر» اشاره کرد. این کتاب از سوی جو کِلی به رشته تحریر در آمده و فهیمه رحمتی آن را به فارسی برگردانده است.

نویسنده در این کتاب راهکارهایی را به پدران پیشنهاد می‌دهد تا هنگام بازی با کودکان خود به ویژه دختران اجرا کنند.

در بخشی از این کتاب آمده است:«قوانین می تواند جلوی لذت بردن را بگیرد. به دلخواه فرزندتان قانون را عوض کنید و ناراحت نشوید بگذارید این کار را بکند و با او بازی کنید، این تنها یک بازی است‌. شاید بزرگسالان خواهان بازی قانونمند باشند اما کوچکترها دوست دارند گاهی خودشان قانون وضع کنند کودکان کم‌سال دوست دارند بازی را ببرند و برای بردن هر کاری می کنند.»

نویسنده این کتاب به پدران توصیه می‌کند: «صداقت در بازی را به کودکان خود آموزش دهند، چرا که این رفتارها بسیار اهمیت دارند. گاهی نیاز داریم که جدی نباشیم، بخندیم و فراموش کنیم. این اصول تنها محدود به بازی‌هایی با قوانین رسمی نمی‌شوند، بلکه لازم است که بازی با فرزندتان آمیزه‌ای از شوخی و تفریح باشد تا بتوانید رابطه‌ای صمیمی و نیرومند برقرار کنید.

این کتاب را انتشارات پیک بهار منتشر کرده و به قیمت چهار هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد.

پدر بهتري باشيم

ويكي لانسكي کتابی را با عنوان «۱۰۱ راه براي اينكه پدر بهتري باشيد» تالیف و فیروزه دالکی آن را ترجمه کرده تا مردان و پدران با مطالعه آن بتوانند نقش پدری خود را در خانواده به خوبی ایفا کنند.

در این کتاب 112 صفحه ای نویسنده 101 راه به پدران پیشنهاد می دهد و می نویسد: «تاثير تربيتي پدران با تاثير تربيتي مادران در تربيت فرزندان كاملا متفاوت است. اما برخي اوقات پدران نقش تربيتي خويش را به دليل مشغوليت‌هاي روزانه‌ي زندگي، فراموش مي‌كنند.»

نگارنده در كتاب حاضر 101 راه‌كار را به پدران معرفي مي‌كند كه با استفاده از آن مي‌توان كودكان و پدران را به يكديگر نزديك كرد. اين ايده‌ها برگرفته از تجربيات پدراني است كه از آن‌ها براي ايجاد رابطه‌ي مناسب با كودكان خويش استفاده كرده‌اند.

زمان‌هايي را براي با خانواده بودن، گاهي كار را كنار گذاشته و زمانی را به كودكان اختصاص دادن؛ استفاده از جملاتي چون «مي‌فهمم چه مي‌گويي»، «دوستت دارم»، «اشتباه كردم» و «متاسفم»؛ و احترام به مادر فرزندتان و به او عشق‌ورزیدن، از جمله راهکارهایی است که نویسنده آنها را به پدران پیشنهاد داده است.

کتاب«101 راه براي اينكه پدر بهتري باشيد» از سوی نشر پيك ادبيات منتشر شده است.

چرا به پدر نیاز داریم؟
دیگر کتابی که می توان به پدران توصیه کرد «چرا دختر و پسر به پدر نياز دارند؟» نام دارد. گريگوري اي.لنگ این کتاب را در قلب یک‌صد جمله کوتاه نوشته تا پدران بهتر به ارزش وجودی خود پی ببرند.

از منظر این نویسنده دختر و پسر به دلايل زيادي به پدر نياز دارند؛ «يك دختر به پدري نياز دارد تا جاي امني براي او باشد و هميشه مي‌تواند از او كمك بگيرد»، «يك پسر به پدري نياز دارد تا خانه‌اي پر از عشق و محبت و بر پايه عقل و درك متقابل بسازد».

سعيد هابيل اميرخيز، کتاب حاضر را به فارسی ترجمه کرده است تا با زبانی علمی اما ساده به درک ابعاد روانی نیاز دختران و پسران به پدر تاکید کند.

انتشارات دانش بهمن این کتاب را به قیمت دو هزار و 500  تومان منتشر کرده است.

پدرها مراقب باشند
بر اساس اين گزارش کتاب ديگري که در اين حوزه سودمند است، «نقش پدر در مراقبت و تربيت كودك» نوشته ويليام سي‌يرز با ترجمه شرف‌الدين شرفي است که به نقش پدر در تربیت کودکان اعم از دختر و پسر پرداخته است.

در این کتاب حالات روانی کودکان در مواجهه با تربیت مادر و پدر شرح داده شده و نویسنده در صدد این است تا به پدران این حالات را یادآوری کند.

موسسه انتشارات صابرین این کتاب را با قیمت دوهزار و 500 تومان منتشر کرده است.

بی شک مطالعه هرچند کوتاه کتاب‌هایی که برای پدران تالیف می‌شود می‌تواند در بهبود روابط کودکان و حتی نوجوانان با پدران تاثیرگذار بوده و در دنیای جدید بر افزایش روابط صمیمانه آن ها تاثیر مثبت بگذارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها