شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۵
انتشار کتاب برگزیدگان مسابقه «مطالعات و تحقیق» در صورت تامین اعتبار

محمد‌حسین کفراشی، مشاور وزیر و مدير كل امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش، مسابقات مطالعه و تحقیق را مهم‌ترین جایزه‌ ادبی-پژوهشی دانست که ویژه دانش‌آموزان شاهد برگزار می‌شود. وی همچنین انتشار کتاب برگزیدگان جایزه این جایزه را در صورت تامین اعتبار کاری ارزشمند خواند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) چهاردهم تيرماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شورای فرهنگ عمومی، به عنوان «روز قلم» در تقويم رسمي جمهوری اسلامی ايران به ثبت رسيد. برای گرامیداشت این روز، با محمد‌حسین کفراشی، مشاور وزیر و مدير كل امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش به گفت‌و گو پرداخته‌‌ایم که در ادامه می‌آید.

درباره فعالیت‌های دفتر امور شاهد و ایثارگران در حوزه نشر بفرمایید.
دفتر امور شاهد و ايثارگران وزارت آموزش وپرورش در بخش‌هاي مختلف از جمله امور آموزشي و پرورشي مدارس شاهد و ايثارگران، رسيدگي به امور حقوقي و رفاهي ايثارگران فرهنگي و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت فعاليت دارد اما مهم‌ترین وظیفه اين دفتر برای ترويج فرهنگ ايثار و شهادت، نشر و انتشار موضوعات ايثار و شهادت از طريق انتشار کتاب، نشريات، بروشور، انتشار وصیت‌نامه‌ها، زندگینامه و خاطرات شهیدان است.

تاکنون چند عنوان کتاب در این زمینه منتشر کرده‌اید؟
با توجه به محدوده شرح وظايف و اعتبارات لازم، تاكنون اين دفتر با همكاري ادارات آموزش و پرورش استان‌ها، 100 عنوان كتاب با موضوعات ترويج فرهنگ ايثار و شهادت منتشر کرده است. حتی با وجود كمبود منابع مالي در سال 92 هفت عنوان كتاب در این زمینه منتشر شده‌ است که از این میان، چهار مجلد مربوط به دفتر‌های استان‌ها و سه مجلد نیز مستقیماً توسط حوزه ستاد به چاپ رسيده است.

برای امسال چه برنامه‌های ویژه‌ای در زمینه نشر آثار حوزه ایثار، شهادت و دفاع مقدس دارید؟
با توجه به اختصاص اعتبار و تأمين منابع مالي، اين در دفتر در برنامه‌ريزی امسال می‌کوشد آثار تدوین شده در حوزه زندگینامه و وصایای شهیدان دانش‌آموز و فرهنگی را که امکان انتشار نیافته بودند منتشر کند. علاوه بر این با همكاري سازمان نشر آثار زنان در دوران دفاع مقدس در نظر است کتاب‌هایی برای بانوان شهید فرهنگی منتشر شود.

یکی از وظایفی که شما برای فعالیت‌های دفتر امور شاهد و ایثارگران برشمردید، رسیدگی به امور آموزشي و پرورشي مدارس شاهد است. کتابخانه مدارس شاهد را چگونه از نظر منابع حمایت می‌کنید؟
منابع این کتابخانه‌ها از دو راه تامین می‌شود؛ 20% منابع مالي این مدارس، مختص به فعاليت‌های پرورشي است كه خود مي‌توانند از اين اعتبار برای تامین منابع کتابخانه‌ای استفاده کنند و دیگر، بهره‌گیری از اعتبارات خاص ترويج فرهنگ ايثار و شهادت كه از طريق وزارت آموزش وپرورش به همه استان‌ها تخصيص داده مي‌شود.

پس به نظر می‌رسد کتابخانه‌های مدارس شاهد نسبت به کتابخانه‌های دیگر مدارس غنی‌ترند. چطور فرزندان شاهد را به بهره‌گیری از قفسه‌های کتابخانه ترغیب می‌کنید؟
با توجه به منابع موجود در كتابخانه‌هاي مدارس شاهد و ايثارگران، فعاليت‌هاي گوناگوني انجام مي‌شود كه مهم‌ترين فعاليت در این زمینه برپایی مسابقه‌های مطالعه و تحقيق است.

این مسابقه‌ها چطور برگزار می‌شوند؟ آیا جایزه‌ای ویژه برای آن‌ها اختصاص داده شده است؟
بله. هرسال در سطح كشوري این مسابقه‌ها برگزار می‌شود. تاكنون 10 دوره این مسابقات برگزار شده است. البته در سال تحصیلی اخیر هم یازدهمین دوره این مسابقات کشوری برگزار شد که آیین پایانی نیز در صورت تامین اعتبار به زودی برگزار خواهد شد.

و اگر تامین نشود؟
در صورت عدم تأمين اعتبار برای این همایش کشوری، نتايج این مسابقات و جوایز آن به استان‌ها ارسال خواهد شد.

آیا برای ترغیب فرزندان شاهد برای نگارش آثاری درباره دفاع مقدس اقدامی انجام شده؟
مسابقه یاد شده مهم‌ترین برنامه در این زمینه است. دانش‌آموزان شاهد استقبال خوبی از این مسابقات دارند و هر سال با اشتیاق بیشتری در آن شرکت می‌کنند.

آثار برتر دانش آموزان را در قالب کتابی مستقل منتشر نمی‌کنید؟
این آثار را در قالب بولتن تهیه می‌کنیم و در قالب نمایشگاهی به نمایش می‌گذاریم. این پیشنهاد ایبنا هم پیشنهاد خوبی است که آثار منتخب را در قالب کتاب هم منتشر کنیم و در صورت تامین اعتبار این کتاب نیز منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها