دومین مراسم از نخستین همایش بینالمللی پارسی زبانان برگزار شد
حداد عادل: شاعران فراتر از زمان و مکان، ملتها را به هم پیوند میدهند
دومین روز از همایش پارسیزبانان با قدردانی از مومن قتاعت و ظهیر احمدصدیقی به کار خود پایان داد. حداد عادل در این برنامه گفت که مهمترین مدافعان شعر فارسی شاعران بودهاند؛ کسانی که فراتر از زمان، مکان و مرزهای سیاسی، انسانها و ملتها را به یکدیگر پیوند میدهند.
وی شعر خود را با مطلع «تا جهان باقی ست، تا خورشید تابنده است / بین پاكستان و ایران دوستی پاینده است» خواند.
عادل همچنین با اشاره به سفر خود پس از استقلال تاجیكستان به این كشور، عنوان كرد: نام مومن قناعت در میان نام های بزرگ تاجیكستان در ذهن من درخشیده است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان این كه همه باید به تاثیر شاعران در گسترش زبان فارسی بیندیشیم، عنوان كرد: غالبا وقتی درباره زبان فارسی در كشورهای ایران، تاجیكستان، افغانستان، هندوستان و ... سخن می گوییم فكرمان متوجه عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. محاسبه میكنیم كه آیا بازار كار برای كسانی كه در هندوستان زبان فارسی یاد بگیرند وجود دارد یا خیر، یا در جریانات اجتماعی چه قدر همراه هستند. در حالی كه مدافعان زبان فارسی در تمام این سرزمین ها شاعران بودهاند.
وی افزود: شاعران سخن دل مردم را به زبان می آورند و دردهای روزگار را بیان میكنند. شاعران پرسشهای ابدی انسان را به زبان میآورند و فراتر از زمان، مكان و فراتر از مرزهای سیاسی، انسانها و ملتها را به یكدیگر پیوند میدهند. به نقش حافظ در گسترش زبان پارسی باید توجه كرد. هر جا فارسی زبان و فارسی دان هست حافظ كنار دست اوست.
حدادعادل یادآور شد: در زمانه ما درست در روزگاری كه استعمار انگلیس با همه توان قصد ریشه كن كردن زبان پارسی را از هند و پاكستان داشت، «اقبال لاهوری» به مدد شعر، چراغ زبان پارسی را قوت و روشنی بخشید و این كاری است كه شاعران انجام میدهند. آنان دردها، حقایق و رازها را با زبانی دلنشین بیان میكنند و شیرینی سخن و لطافت اندیشه را به كام مردم مینشانند.
در این مراسم همچنین سیدعلی موسوی گرمارودی، شخصیتهای مهم شعر پارسی همچون مومن قناعت، محمد علی عجمی و ظهیر احمد صدیقی را معرفی كرد و در پایان شعری را كه درباره شهر «دوشنبه» تاجیكستان سروده بود خواند.
همچنین مومن قناعت ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری همایش بینالمللی پارسی زبانان، عنوان كرد: امیدوارم این گونه برنامهها بتواند حلقههای جدا شده را به هم پیوند دهند.
در این مراسم همچنین شخصیتهایی چون علیاصغر داوری، بلرام شكلا، علی كمیل قزل باش، كیومرث عباسی قصری، ابوطالب مظفری، فرزانه مظفری، فاضل نظری، آنا برزینا، بلرام شكلا، اسكندر حسینی، محمد افسر رهبین، عزیز مهدی، سید محمود سجادی و قادر طراوت پور به شعرخوانی پرداختند.
از بخش های دیگر این برنامه شعرخوانی محمدرضا جعفری فر شاعر خردسالی بود كه اشعار شاهنامه را از حفظ و به شیوه نقالی برای حضار اجرا كرد.
همچنین سعید بیابانكی كه اجرای برنامه را بر عهده داشت در فواصل زمانی مختلف اشعار معاصر كشورمان را برای آشنایی هر چه بیشتر شاعران فارسی زبان دیگر كشورها با شعر پس از انقلاب اسلامی میخواند كه این شعرخوانی ها مورد توجه حضار قرار گرفت.
در پایان این مراسم از مومن قناعت شاعر تاجیكستان و ظهیر احمد صدیقی شاعر پاكستان و همچنین شاعرانی از هند، افغانستان و روسیه تجلیل شد.
همچنین مهمانان این همایش بعد از اذان مغرب با افطار در محوطه حوزه هنری پذیرایی شدند.
نظر شما