چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۶
درنگی بر 6 کتاب درباره معماری دوره صفویه/ عصر شکوفایی معماری ایران

دوم مهر ماه سالروز درگذشت شاه عباس دوم صفوی است. پادشاهی که در کنار اقدامات مهمی چون تشکیل حکومتی یکپارچه، تلاش زیادی برای عمران و آبادی ایران داشت و آثار فراوانی از معماری دوران وی به یادگار باقی ماند. به همین مناسبت خبرگزاری ایبنا به معرفی 6 کتابی پرداخته که به معماری دوره صفویه پرداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دوم مهر ماه سالروز درگذشت شاه عباس دوم صفوی است. به گفته بسیاری از کارشناسان، معماری این دوره را می‌توان عصر کمال و شکوفایی معماری ایران دانست به طوری‌که زیباترین و با شکوه‌ترین آثار معماری ایران را می‌توان در این عصر یافت. به همین منظور به معرفی کتاب‌هایی پرداخته‌ایم که در خصوص معماری دوره صفوی منتشر شده‌اند.

1- کتاب «هنر و معماری صفویه» نوشته شیلا کنبی با ترجمه مزدا موحد با موضوع معماری ایران در دوره صفویه در 261 صفحه، مصور، سال 1385 منتشر شده‌است.

2- اصفهان باغ آسمان، سیری در حکمت معماری اسلامی و تزئینات وابسته به آن در دوره صفویه (با تأكيد بر معماری اسلامی اصفهان در دوره مذكور) توسط حسین یاوری و رقیه باوفا در بخش‌های؛ «معماری صفوی-ایران-اصفهان»، «معماری‌اسلامی-ایران-اصفهان»،«هنراسلامی-ایران-اصفهان»،«مسجدها-ایران-اصفهان»،«ایران-تاریخ-صفویان 907-1148ق» و «اصفهان-آثار تاریخی» در 276 صفحه مصور توسط انتشارات سیمای دانش منتشر شده‌است.


3- م‍ع‍م‍اری‌ ب‍ن‍اه‍ای‌ م‍ذه‍ب‍ی‌؛ اس‍ت‍ان‌ چ‍ه‍ارم‍ح‍ال‌ و ب‍خ‍ت‍ی‍اری‌ از آغ‍از دوره‌ ص‍ف‍وی‍ه‌ ت‍ا پ‍ای‍ان‌ دوره‌ ق‍اج‍اری‍ه‌‮‬‏‫، نوشته صفرعلی الله‌ گانی دزکی با موضوع «معماری اسلامی-ایران-چهارمحال و بختیاری»، «معماری ایرانی-چهارمحال و بختیاری» و «چهار محال و بختیاری-آثار تاریخی» در 270 صفحه توسط انتشارات مرید شهر کرد منتشر شده‌است.

4- چاپ دوم کتاب «هنر و معماری صفویه» توسط شیلا کنبی با ترجمه مزدا موحد در 261 صفحه مصور رنگی به مناسبت گردهمایی بین‌المللی مکتب اصفهان آذر ماه ۱۳۸۵ منتشر شده‌است.

5- «گمشده‌ای از هنر و معماری دوره صفویه مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی» طرح بازسازی سر در عالیقاپو و احیای تزئینات آن توسط شکوفه مصباحی در 176 صفحه مصور با موضوع «بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی-نگهداری و مرمت»، «آثار تاریخی-نگهداری و مرمت» و «معماری اسلامی-ایران-اردبیل» توسط نشر رسانه‌پرداز: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال 1388 منتشر شده‌است.

6- «معماری و تزئینات ستاوندهای چوبی دوره صفویه در آذربایجان»، (شهرهای: مراغه، بناب، عجب‌شیر، گوکان، ممقان، خسرو شهر) توسط سیروس خیری با موضوع «معماری صفوی-ایران-آذربایجان» و «ستون های چوبی-ایران-آذربایجان» در 519 صفحه مصور رنگی در سال 1383 توسط نشر مهد آزادی در تبریز منتشر شده‌است.

خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) تلاش‌های بسیاری برای برپایی میزگردی در خصوص کتا‌ب‌های معماری دوره صفویه انجام داد که متاسفانه هیچ یک از نویسندگان این حوزه در برپایی این میزگرد همکاری نکردند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شکوفه مصباحی ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۷
    با سلام واحترام امروز اتفاقی این صفحه را مشاهده کردم. ممنون از معرفی کتابم . علی رقم نوشته پایانی خبر فوق مبنی بر تلاش بسیار خبرنگار مربوطه و عدم همکاری نویسندگان برای برپایی میزگرد، به اطلاع می رساند اینجانب هیچ تماسی در اینباره نداشته ام. همانگونه که در متن آمده، کتاب از نظر پژوهش و ارایه طرح مرمت به حدی قوی و تخصصی است که با تایید بسیاری از بزرگان مرمت معماری میراث فرهنگی از جمله دکتر باقر شیرازی، مهندس مهریار، مهندس رایتی و .. رسیده است. با احترام شکوفه مصباحی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها