به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دو کتاب «تاريخ ايران مدرن» نوشته يرواند آبراهاميان با ترجمه محمدابراهيم فتاحي و «جستارهایی پیرامون تئوری توطئه در ایران» نوشته مشترک یرواند آبراهامیان، احمد اشرف و محمدهمایون کاتوزیان با گردآوری و ترجمه محمدابراهیم فتاحی به كوشش نشر ني به چاپ دهم رسیده است.
نگاهي به كتاب «تاريخ ايران مدرن» نوشته يرواند آبراهاميان
کتاب «تاريخ ايران مدرن» به ارزيابي ريشهاي تاريخ معاصر ايران مدرن ميپردازد و افزون بر بررسي جامع سده بيستم به موضوعهايي در اين زمينه اشاره ميکند.
يرواند آبراهاميان، در ارزيابي ريشهاي تاريخ معاصر ايران مدرن، افزون بر بررسي جامع سده بيستم، موضوعاتي نظير اکتشاف نفت، دخالتهاي خارجي، نقش دودمان پهلوي و همچنين انقلاب 1357و تولد جمهوري اسلامي را مورد واکاوي دوباره قرار داده است.
نويسنده در اين اثر همزمان با بررسي فراز و نشيبهاي سياستهاي بينالمللي و منطقهاي کشور، با چيرگي هر چه تمامتر مردم ايران را در کانون توجه قرار داده است. مردمي که طي يک سده تحمل جنگ و انقلاب همچنان به بقاي خود ادامه دادهاند. اين کتاب در واقع به اين مردم و نيز انعطافپذيري آنان همزمان با ظهور اين کشور به مثابه يکي از توانمندترين قدرتهاي خاورميانه، تقديم شده است.
نگاهی به کتاب «جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران»
کتاب «جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران» با انتقاد از انتساب نابسامانیهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به عوامل خارجی مانند امپریالیسم و دیگر دشمنان شناخته شده یا ناشناس، این نوع رویکرد را ارائه تبیینهای ساده، سطحی و عامهپسند از پدیدههای بسیار پیچیده اجتماعی معرفی میکند.
گفتارهای کتاب فرو کاستن علل و عوامل پیچیده پدیدههای مختلف اجتماعی پیوند خورده با پدیدههای اجتماعی دیگر و بسترهای تاریخی گوناگون، به یک امر اخلاقی فردی یا جمعی (توطئه) را تحویلی ناروا اعلام میکنند که امکان درک، تبیین درست تحولات و رویدادهای اجتماعی را از بین میبرد. نویسندگان مقالات معتقدند در ایران معاصر چنین رهیافت توطئه محورانه بسیار رایج و شایع بوده است.
این کتاب از سه گفتار مستقل تشکیل شده است که از سوی سه تن از صاحبنظران صاحبنام در زمینه مسائل اجتماعی ایران معاصر نوشته شده است. در گفتار نخست ریشههای پارانوید در ایران توسط نویسنده «یرواند آبراهامیان» مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین در ادامه اشکال مختلف این مساله، به ویژه در میان جریانات سیاسی معاصر ایران به صورت تطبیقی بررسی شده است. در این گفتار پیامدهای توجه به تئوری توطئه، به ویژه نقش آن در توسعه نیافتگی و به تاخیر انداختن پلورالیسم سیاسی نیز بررسی و به نکات قابل توجهی در این زمینه اشاره شده است.
کتاب «جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران» در 188 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و قیمت 9 هزار و 600تومان و کتاب «تاريخ ايران مدرن» در 352 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای 14 هزار تومان از سوی نشر نی برای دهمین بار چاپ شدهاند.
نظر شما