19 مهر؛ سالروز تولد محمدرضا شفیعی کدکنی
اسرافیلی: شعرهای پیش از انقلاب استاد کدکنی برایم جذاب بود/دوست دارم نظر ایشان را درباره ادبیات بعد از انقلاب بدانم
حسین اسرافیلی، شاعر به بهانه 19 مهر، سالروز تولد محمدرضا شفیعیکدکنی گفت: قبل از انقلاب شعرهای استاد شفیعی را میخواندم و دوست داشتم اما همواره علاقهمندم که نظر ایشان را نیز درباره شعر پس از انقلاب در کتابی بخوانم.
این شاعر افزود: پس از انقلاب نیز دوست داشتم آثار ایشان را مطالعه کنم ولی برخی شاعران و نویسندگان در نقد ادبیات معاصر، صرفاً ادبیات پیش از انقلاب را مد نظر دارند و گویی بعد از انقلاب هیچ اتفاقی در کشورمان در عرصه ادبیات نیفتاده است.
وی اضافه کرد: حتی وقتی کتاب «با چراغ و آینه» شفیعی را که سال 1391 از سوی انتشارات سخن به چاپ رسید، با شوق فراوان تهیه کردم باز هم دیدم که ایشان تا پیش از انقلاب به ادبیات معاصر پرداختهاند و شاید صرفاً اثر یک دو شاعر انقلاب را به شکلی محدود بررسی کردهاند. انتظار داشتم نقد و نظر ایشان را درباره شعر انقلاب و بچههای انقلاب که در زمینه ادبیات کار کردهاند، بدانم و اینکه اگر من درباره یکی از شاعران انقلاب نظری دارم، جستوجو کنم و ببینم که آیا نظرم درست است یا خیر.
شاعر مجموعه شعر «مردان آتش نهاد» ادامه داد: شاعران و بزرگانی مانند شفیعی کدکنی استادان ما محسوب میشوند و نظر آنها نیز برای ما ارجمند و ارزشمند است. به همین دلیل میخواهیم نظر ایشان را در دیگر زمینهها نیز بدانیم.
اسرافیلی توضیح داد: هیچگاه لحظه گریستن استاد شفیعی را برای درگذشت زندهیاد قیصر امینپور جلو بیمارستان دی فراموش نمیکنم. ایشان با صدای بلند برای قیصر گریستند. امیدوارم خداوند سایهشان را بالای سر ما و ادبیات حفظ کند.
محمدرضا شفیعی کدکنی متولد 19 مهر 1318 تربت حیدریه است. «زمزمهها»، «شبخوانی»، «از زبان برگ»، «درکوچه باغهای نیشابور»، «بوی جوی مولیان»، «از بودن و سرودن»، «مثل درخت در شب باران» و «هزاره دوم آهوی کوهی» نام مجموعه شعرهای اوست.
کدکنی استاد، ادبیات دانشگاه تهران است. او آثاری متعددی در زمینه پژوهش ادبیات کلاسیک و معاصر نوشته است. «قلندریه در تاریخ»، «غزلیات شمس»، «رستاخیز کلمات»، «شاعری در هجوم منتقدان»، «با چراغ و آینه» و «تصوف اسلامی و رابطه انسان و خدا» نام برخی آثار شفیعی است.
نظر شما