به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) مسوول موزههاي اداره كل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان از مرمت سند خطي 140 ساله توسط كارشناسان اين اداره كل خبر داد.
سروش هاشمي درباره اين سند اظهار كرد: اين سند خطي متعلق به مجموعه سروش معتمدي است كه رايگان از سوي كارشناسان ارشد مرمت آثار فرهنگي اين اداره كل، مرمت و تحويل اين مجموعهدار شد.
وي با بيان اينكه اين سند خطي مربوط به رمضان سال 1295 ه.ق است و در معرض خطر قرار داشت، گفت: اين نسخه خطي قديمي به طور اماني به اين اداره كل تحويل داده شد و ظرف 40 روز كاري، عمليات مرمت آن به پايان رسيد.
هاشمي افزود: كار مرمت اين سند دستساز شامل اسيدزدايي، گندزدايي، پاكسازي لكه چسب، استفاده از كاغذ بدون اسيد و مرمت با چسب گياهي بود.
مسوول موزههاي استان سمنان گفت: اين سند خطي در رابطه با استفتاء سادات سمنان از آيتالله كني سمناني درباره تقسيم محصول مزرعه ركن آباد سمنان در بين نفع برندگان از وقف است.
وي افزود: شهروندان استان سمنان در صورت در اختيار داشتن هر گونه سند و نسخه خطي قديمي ميتوانند با مراجعه به اداره كل ميراث فرهنگي استان سمنان از خدمات رايگان مرمت آثار بهرهمند شوند.
اين مسوول اداره كل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان عنوان كرد: شهروندان با مراجعه به اداره كل ميتوانند از دستورالعمل نحوه نگهداري صحيح اسناد تاريخي نيز مطلع شوند. حفاظت مناسب، جلوگيري از تا كردن، قرار نداشتن در محل رطوبت و دماي بالا از جمله شرايط نگهداري اسناد و نسخههاي خطي قديمي است.
کتاب میراث فرهنگی اکو منتشر میشود
در دومین نشست اکو و پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري که با حضور دکتر محمدرضا حاجی کریم جباری مدیر اجرایی اکو، سید مجید قافلهباشی، مسوول امور بینالملل اکو، علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی و منیر خلقی، مدیر بینالملل پژوهشگاه تشکیل شد، درباره اجرایی کردن بند 7 یادداشت تفاهم میان اکو و پژوهشگاه بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست همچنین درباره برگزاری همایش منطقه ای فرهنگ رمضان و تشکیل دوره های آموزشی،اعطای بورسیههای کوتاه مدت برای کشورهای عضو اکو گفتوگو و تبادل نظر شد.
قافله باشی، مدیر اجرایی اکو در سخنانی گفت: ظرفیت پژوهشگاه و پژوهشکدههای میراث فرهنگی سه کشور پاکستان،افغانستان و تاجیکستان بالا است و درصورت وجود امکان سرمایهگذاری پژوهشی میتوانیم یک محصول فرهنگی منطقهای تهیه کنیم.
به گفته او میتوان یک معرفی جامع از منطقه نه تنها در حوزه آداب و رسوم بلکه در حوزه لباس، نسخ خطی و معماری ارائه کرد.
براساس تفاهمنامهای که در اردیبهشت ماه امسال بین اکو و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در 10 بند به امضا رسید، دو طرف متعهد شدند تا در زمینه فعالیتهای فرهنگی، ادبی، گردشگری، آموزشی، تحقیقاتی، چاپ و انتشارات در حوزههای میراث فرهنگی، هنرهای سنتی و گردشگری کشورهای عضو اکو همکاری کنند.
تهرانگردان میهمان رکورددار کتاب گینس شدند
تهرانگردان این هفته جدای از معضلات و مشکلاتی که در منطقه 15 مشاهده کردند، با یکی از رکوردداران کتاب گینس که ساکن خیابان 17 شهریور بود روبهرو شدند و دقایقی میهمان محمدحسین کبادی بودند.
کبادی، شناگری است که طول خلیج فارس را از جزیره هرمز تا اروندکنار، به طول 1100 کیلومتر شنا کرده و رکورد قابل توجهی را در کتاب رکوردهای جهان «گینس» به نام ایران ثبت کرده است.
این رکورددار درباره تاریخسازی بزرگ خود میگوید: حدود 20 دکتر در دو سال مطالعه شرایطی را از لحاظ روانی و جسمانی برای من مهیا کردند که من پس از یک اردوی 9 ماهه و دو ماه تمرین در خلیج فارس و چند هفتهای اقامت در ارتفاع پنجهزار متری دماوند، کار خود را آغاز کردم.
در ادامه احمد مسجدجامعی با تبریک و تشویق به دلیل این کار بزرگ توسط یک ایرانی، اظهار کرد: این شناگر ایرانی، با شعار صلح و نوعدوستی توانست نام ایران را در این عرصه در رکوردهای جهان به ثبت برساند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به اینکه در کتاب گینس نام محمدحسین کبادی و پروژه شناگر خلیج فارس بهعنوان سریعترین و طولانیترین شنای آبهای آزاد ثبت شده است، تاكيد کرد: به گفته این ورزشکار که از مدیران هلال احمر ایران است، هدف این پروژه این بود که به وسیله ورزش بتواند رویکردی فرهنگی را نشان دهد که به این مهم نیز دست یافت.
نشست تخصصی استادان انجمن خوشنویسان ایران
نشست تخصصی استادان انجمن خوشنویسان ایران پیرامون هنر شکسته نستعلیقنویسی درویش عبدالمجید طالقانی، میرزا غلامرضا، سید گلستانه با محوریت استاد غلامرضا مشعشعی بهمناسبت بزرگداشت روز حافظ در موزه خط و کتابت میرعماد مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
بنابراین گزارش، نمایشگاه مذکور با توجه به موضوع بزرگداشت روز حافظ و تاثیرپذیری کاتبان هنر خوشنویسی ایرانی از اشعار حافظ برپا شده بود که در ادامه آن با حضور استادان، هنرمندان و علاقهمندی درباره تحول هنر شکسته نستعلیق و خطوط نستعلیق به شیوه میرعماد بحث و بررسی کردند.
این نمایشگاه تا 30 مهرماه در موزه میرعماد واقع در مجموعه سعدآباد دایر و در روزهای آینده نشستهای متعددی توسط استادان هنر خوشنویسی برگزار خواهد شد.
نظر شما