به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرتضی رحمانیموحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه حمایت و پشتیبانی از تحقیق و پژوهش با هدف توسعه گردشگری یکی از مهمترین سیاستهای اصولی این سازمان است، گفت: مراکز علمی و پژوهش از جمله جهاد دانشگاهی این سازمان را در کنار خود و همراه خود بدانند و مطمئن باشند که از هیچ تلاشی برای حمایت از آنها دریغ نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کشورهای موفق در حوزه گردشگری راهکارهای علمی و گوناگونی را پشت سر گذاشتهاند ادامه داد: برای رسیدن به موفقیت در حوزه گردشگری و جبران زمانهای از دست رفته باید راههای میانبر، دقیق و علمی را انتخاب کرد.
معاون گردشگری کشور در بخش دیگری ازصحبتهایش با اشاره به اینکه کشورهای موفق در حوزه گردشگری همکاری مناسبی را بین بخش دانشگاهی و صنعت ایجاد کردهاند، یادآور شد: آماده هرگونه همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی هستیم و در این باره از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم خروجی و دستاورد برگزاری این گونه همایشها و نشستهای تخصصی بتواند به توسعه گردشگری در ايران هرچه بیشتر کمک کند.
دشت قزوين بهشت باستانشناسي ايران
محمدعلي حضرتي، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، در نخستين همايش جستارهاي علمي-فرهنگي قزوينپژوهي با عنوان «در جستجوي هزارههاي پيش از تاريخ»، دشت قزوین را بهشت باستانشناسي ايران خواند.
وی افزود: استان قزوين يكي از كهنترين زيستگاهها و استقرارگاههاي بشري در قديميترين مراكز شكلگيري تمدنهاي اوليه در كشور بوده و با وجود بیش از هزار محوطه مربوط به دوران پیش از تاریخ و دوران تاریخی، از فضای مناسبی برای پژوهشهاي باستانشناسي برخوردار است.
حضرتي گفت: در صد سال گذشته محور جستوجو و کاوشهای باستانشناسان اروپايی، غرب و جنوب غربی ایران بود، ولی دشت قزوین یکی از محورهای عمده مطالعات باستانشناسان ایراني بهشمار ميرود كه از اواخر دهه 40 با حضور مرحوم دكتر عزتالله نگهبان و استادان نامدار دیگر، چندین فصل حفاری در دشت قزوین انجام و حاصل آن مطالعات بسیار گسترده در قالب کتاب و بخشی دیگر نيز به صورت مقاله چاپ و ارائه شده است.
زندهیاد نگهبان حفاریهای دشت قزوین را کتاب کرد
مشاور فرهنگی استاندار قزوین يادآور شد: بخش بزرگی از این گزارشها و مقالات كه مربوط به نتايج كاوشهاي دشت قزوين است، منتشر نشده و متاسفانه منابع مستقل و از نظر كمي قابل اعتنا براي يافتههاي باستانشناسي در اين منطقه نداریم.
حضرتي تپه خله كوه را جزو آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي كشور خواند و افزود: تپه تاريخي خله كوه جزو سايتهاي با ارزش در شهرستان تاكستان است كه با آزادسازي عرصه اين تپه تا كنون سه دوره گمانهزني انجام شده كه نخستين آنها كاوش به سرپرستي دكتر كوثري و آخرين كاوش اين محوطه نيز در مرداد و شهريور 93 توسط تيم باستانشناسي با مديريت حسين داوودي صورت پذيرفته است.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين سهلانگاري در پاسداشت اين محوطه باستاني را از ديگر مشكلات موجود در منطقه دانست و عنوان كرد: در گذشته به دليل سهلانگاری در حفظ عرصه و حریم این محوطه ارزشمند، تخريبهاي بسياري صورت گرفته است، تا جايي كه برخی مسئولان محلی تصميم به تبديل این تپه تاریخی به فضای سبز و پارکینگ داشته و در صدد محو آن بودند.
کاوشهای باستانشناسی و جلوههایی نوين از تمدن هفت هزار ساله
وی راهاندازی سایت موزه خله کوه تاکستان را از برنامههاي سال جاري خواند و گفت: با توجه به یافتههای ارزشمند در آخرين کاوشهای باستانشناسی، جلوههایی نوين از تمدن هفت هزار ساله در منطقه آشکار شده كه با احداث سایت موزه، میتوانیم آن را معرفي و جاذبه گردشگری تازهای را در تاکستان ارائه کنيم.
وي يادآور شد: این كاوش و نتايج حاصل از آن میتواند محور جدیدی را برای گردشگری باستانشناسی در دشت قزوین تعریف و در كنار آن فضاهای مناسبی برای عرضه صنایع دستی، محصولات کشاورزی و فروش سوغات محلی تاکستان را فراهم کند.
نظر شما