وی توضیح داد: در هر دو واقعه، دفاع از حق و تسلیم نشدن در برابر ظلم و تباهی، محور قیام و دفاع بوده است و این گام اول در شباهت این دو گونه شعر است.
شاعر مجموعه «با کاروان نیزه» با اشاره به تأثیری که دفاع مقدس از حادثه عظیم عاشورا گرفته است، گفت: شعارها، رمز عملیات و حتی اقتدای رزمندگان در ایام دفاع مقدس به واقعه عاشورا بعدها در شعر دفاع مقدس بروز و ظهور کرده است.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری ادامه داد: فقط کافی است مروری کوتاه بر خاطرات باقیمانده از دوران دفاع مقدس داشته باشید. سربند رزمندگان، رمز عملیات و حتی نام مستعار بسیاری از رزمندگان برمبنای نام کربلا، عاشورا و دلاورانی چون ابوالفضل(ع) انتخابشده است که بخش مهمی از آنها ریشه در شعر و فرهنگ عاشورایی چه شفاهی و چه مکتوب دارد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر مروری بر وصیتنامه شهدا و خاطرات مکتوب رزمندگان نشان میدهد که آزادی کربلا و وصال سالار شهیدان از خواستههای حقیقی و درونی آنها بوده است.
قزوه افزود: نگاه حماسی به کربلا در اشعار مذهبی بروز و ظهور یافته است.
شاعر مجموعه «مولا ویلا نداشت» با بیان این مطلب که حماسه عاشورا در اشعار دفاع مقدس بازتاب یافته است، گفت: به دلیل طرز تفکر و نگاه رزمندگان و اقتدای آنها به امام حسین (ع) و واقعه عاشورا، شاعران نیز در اشعار خود به هردوی این مفاهیم در کنار هم پرداختند و همین مساله باعث نزدیکی فراوان اشعار دفاع مقدس و اشعار عاشورایی شده است.
نظر شما