رضا امیرخانی:صدا و سیما نویسنده مُرده را بیشتر می پسندد! / پاسخ حضار به سوالات خبرنگار ایبنا در مناظره تلویزیونی را بخوانید
برنامه مناظره شبکه یک سیما، جمعه 30 آبان، علاوه بر بحث های میهمانان اصلی، شاهد پرسش و پاسخ نماینده خبرگزاری ایبنا با برخی از میهمانان همراه شد. «حمیدرضا کفاش» معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش و «رضا امیرخانی» نویسنده حوزه ادبیات داستانی به این سوال ها پاسخ دادند.
در این برنامه دبیر گروه هنر و رسانه خبرگزاری کتاب ایران در بخش پایانی، این سؤال را از حمیدرضا کفاش پرسید که نحوه معرفی کتابهای مناسب برای دانش آموزان از سوی آموزش و پرورش چگونه است و چرا این وزارتخانه درزمینهٔ انتخاب کتاب سختگیری فراوانی دارد اما در مواقعی با آسانگیری، دانش آموزان را به تماشای فیلم «اخراجیها» میبرد؟
کفاش در پاسخ به سؤال «رضا استادی» نماینده ایبنا گفت: بهطورمعمول چند جلد از کتابهای ناشران بعد از انتشار برای شورای عالی آموزش و پرورش ارسال و بر اساس قانون توسط کارگروههای پیشبینیشده موردبررسی قرار میگیرند. این کارگروهها تشخیص میدهند که این کتاب برای دانش آموزان و معلمان مفید است یا خیر. سپس خلاصه آنها با تصویر در قالب کتابنامه «رشد» برای مدارس ارسال و در سایت دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش نیز درج میشود.
کفاش به بخش دوم سؤال نماینده ایبنا پاسخ نداد!
حضور در برنامههای تلویزیون تأثیری در فروش کتاب ندارد
همچنین «رضا امیرخانی» نویسنده ادبیات داستانی در پاسخ به سؤال دیگر ایبنا درباره توجه رسانه ملی به کتاب و اینکه چرا اغلب نویسندگان در برنامههای سیما حضور ندارند و حتی خبر مهمی مانند رونمایی از کتاب «اصغر فرهادی» در برنامههای تلویزیون بازتاب نمییابد؟ گفت: متأسفانه در هفته کتاب هیچ نویسنده و ناشری را در صداوسیما ندیدیم که این موضوع نشان میدهد رسانه ما با نویسندگان مُرده بیشتر از نویسنده زنده رفیق است. درباره تأثیر رسانه و تلویزیون درباره فروش آثار هم باید بگویم که من در یک تجربه شخصی شاهد بودم که با حضورم در یک برنامه تلویزیونی که سه ساعت زمان داشت، صرفاً 15 جلد کتابم بعدازآن برنامه فروش رفت و اساساً حضور در تلویزیون نمیتواند به افزایش فروش کتاب منجر شود.
نظر شما