در مراسم بزرگداشت استاد معتمد نژاد مطرح شد
دانشکده مستقل علوم ارتباطات تا تابستان آینده تاسیس میشود
دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم بزرگداشت زندهیاد پرفسور کاظم معتمد نژاد گفت: تصمیم داریم ساختمان جدید و مستقل برای رشته علوم ارتباطات راهاندازی کنیم و برای این کار نیازمند همکاری استادان این دانشگاه هستیم. اگر آنها با من همکاری نکنند، خودم وارد میدان میشود و از هیچ تلاشی برای این امر چشمپوشی نمیکنم.
وی ادامه داد: معتمد نژاد همواره دغدغه توسعه علمی در علوم ارتباطات را داشت و در این مسیر از هیچ تلاش و کوششی برای پیشبرد این رشته دریغ نمیکرد.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به الگوپذیری از ویژگیهای استاد معتمد نژاد اظهار کرد: همه ما باید از این استاد بزرگ بهعنوان الگوی علمی، اندیشمند متواضع و آرمانگرا یاد میکنند که امیدوارم ادامهدهنده راه ارزشمند این استاد فقید باشیم.
وی با اشاره به پیشنهاد پایهگذاری جایزه استاد معتمد نژاد افزود: با توجه به ویژگیهای برجسته این استاد پیشنهاد میکنم جایزه «اخلاق علمی» را در دانشگاه علامه طباطبایی پایهگذاری کنیم و در مراسم سالگرد درگذشت این استاد جایزه را به اساتید اخلاق مدار رشته علوم ارتباطات اهدا کنیم.
پناهی در ادامه ضمن بیان خاطرهای که با استاد معتمد نژاد در فصلنامه علوم اجتماعی داشت، افزود: زمانی که مدیرمسئول فصلنامه علوم اجتماعی بودم، استاد معتمد نژاد مقالهای را برای چاپ در اختیار من قرار داد. من هم برای تصمیمگیری در مورد چاپ ان، مقاله را به 3 داور نشان دادم که 2 تن از آنها این مقاله را رد کردند. وقتی به دکتر معتمد نژاد گفتم که مقاله او در اولویت چاپ فصلنامه قرار نگرفته است ذرهای ناراحت نشدند و اعتراض نکردند و هیچ تغییر رفتاری برای من و دوستانم در شورای فصلنامه به وجود نیاوردند. او به نظر آن دو داور احترام گذاشت که این موضوع نشاندهنده بزرگواری و تواضع اخلاق علمی این استاد است.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی یکی از مشکلات امروز جامعه رسانه ای در سطوح مختلف را بداخلاقی دانست و تصریح کرد: بداخلاقی علمی در جامعه امروز تبدیل به یکی از مشکلات بزرگ ما در جامعه شده است به همین دلیل بسیاری از ملاکهایی که برای اخلاق لازم است، رعایت نمیشود.
وی افزود: این موضوع باعث شده تعداد بسیاری از پایاننامهها و مقالات علمی دچار آسیبهایی شوند که باید برای آنها در این زمینه فکر جدی کرد.
پناهی در پایان با اشاره به عملی کردن اخلاق علمی در کشور عنوان کرد: همه آنهایی که در حوزه تولید علمی تلاش کردهاند همواره بر رعایت اخلاق علمی برای معتبر بودن تولیدات علمی تأکید میکنند، بنابراین باید امروز بر این موضوع مهم تأکید و اخلاق علمی را در سطح دانشگاهها عملی سازیم.
تاسیس دانشکده علوم ارتباطات تا تابستان آینده
دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه این مراسم ضمن اظهار امیدواری برای پیمودن راه استاد معتمد نژاد و رسیدن به مقصود وی، گفت: خواهش من از استادان ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی این است که بیندیشند که چگونه میتوانیم ارزوهای مرحوم معتمد نژاد را محقق کنیم.
وی ادامه داد: نگاه استاد معتمد نژاد به رشته ارتباطات صرفاً تاسیس دانشگاه جدید در این حوزه نبود بلکه به دنبال این بود که این رشته در داخل و خارج از کشور گسترش یابد. ما اکنون با نقطه مطلوبمان، در دانشکده علوم ارتباطات فاصله بسیاری داریم و لازم است از پوسته ارتباطات فعلی بیرون بیایم و شرایط را برای تأثیر این دانش در حوزه ارتباطات فراهم کنیم.
نبود مطالعات میان رشته ای ضعف این حوزه است
رئیس دانشگاه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با توجه به پیشنهاد تأسیس دانشکده مستقل علوم اجتماعی تصریح کرد: تصمیم داریم ساختمان جدید و مستقل برای رشته علوم ارتباطات راهاندازی کنیم که برای این کار نیازمند همکاری استادان این دانشگاه هم هستیم. اگر استادان این رشته هم با من همکاری نکنند از این فرصت استفاده میکنم و میگویم خودم وارد میدان میشود و از هیچ تلاشی برای این امر چشمپوشی نمیکنم.
به گفته وی، استادان علوم ارتباطات دانشکده علامه طباطبایی باید برای افزایش سطح ارتقای این دانشگاه دست به ابداعاتی بزنند که برای این کار حتی اگر بخواهند خبرگزاری هم تأسیس کنند هم میپذیرم.
سلیمی با اشاره به اینکه در زمینهٔ علوم ارتباطات با مشکلات جدی روبه رو هستیم افزود: لازم است آسیبشناسی و شیوه ارائه علوم ارتباطی را در کشور و در مرحله نخست در دانشگاه علوم ارتباطات انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی نبود رشته ارتباطات بینالمللی را ضعف بزرگی در دانشکده ارتباطات علوم اجتماعی دانست و اضافه کرد: استاد معتمد نژاد پایه گذار رشته ارتباطات بود و برای این موضوع تنها منظورش ارتباطات داخلی نبود بلکه راهاندازی رشته ارتباطات بینالمللی نیز مد نظر او بود.
دانش معتمد نژاد همواره برپایه اخلاق استوار بود/ فرا واقعیت در ذات ارتباطات است
باقر ساروخانی نیز در مراسم بزرگداشت استاد کاظم معتمد نژاد ضمن اشاره به خاطراتی که از معتمد نژاد در ذهن داشت، گفت: در سال 52 در دانشگاه تهران سمیناری را تشکیل دادیم که در ان تمامی استادان بزرگ علوم ارتباطی حضور داشتند. موضوع این سمینار شناخت حق انسانها بود و وقتی صحبت از علوم ارتباطات شد او گفت، اولین گروهی که به حق آنها در حوزه ارتباطات ظلم میشود کودکان هستند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در ان سال کتاب کودک و ارتباطات را منتشر کنیم که امروز هم این ادامه دارد و طی آن امسال هم دو جلد کتاب تالیف کردیم که به چاپ دوم رسید.
وی ادامه داد: دانشی که استاد معتمد نژاد تولید کرد دانش گرم بود و در واقع دانش سرد و متفرق تولید نمی کرد. دانش او هرگز بسته نبود و همیشه در حال جست و جو کردن و خلق اندیشههای جدید بود. هیچ گاه ندیدم او از فردی بدگویی یا غیبتی کند و دانش معتمد نژاد همواره برپایه اخلاق استوار بود.
استاد پیشکسوت دانشگاه ارتباطات تهران در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنیم یک مجله جهانی پایهگذاری کنیم که نه فقط به یک زبان بلکه به چند زبان دنیا منتشر شود تا از این راه بتوانیم علاوه بر ادامه دادن راه استاد معتمد نژاد، «ارتباطات» را به معنای واقعی کلمه به گوش جهانیان برسانیم.
مهدی زاده: امیدوارم وعده تاسیس دانشکده مستقل ارتباطات تحقق یابد
در ادامه این مراسم دکتر سید محمدمهدی زاده، مدیر گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: استاد معتمد نژاد دانش ارتباطات را آموزش داد و بااینکه فرصتهای بسیاری در کشورهای مختلف داشت ترجیح داد در کشور بماند و افرادی را در رشته ارتباطات تربیت کند که امروز هر کدام از آنها جایگاه ویژه ای را در حوزه ارتباطات برای خود رقمزدهاند.
وی ادامه داد: استاد معتمد نژاد مولف بودند و آثار بسیاری را در عرصه روزنامهنگاری و توسعه جامعه ارتباطات تالیف کرد که امروز این آثار محل رجوع پژوهشگران عرصه ارتباطات است. که این اثار در شرایطی تالیف شده اند که ما با فقر منابع در این حوزه رو به رو بودیم.
مدیر گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به آگاهی استاد معتمد نژاد بر نهادینه شدن دانش ارتباطات در سطح کشور، افزود: استاد معتمد نژاد موسس بود و به خوبی میدانست اگر قرار است دانش ارتباطات در سطح جامعه نهادینه شود باید فصلنامههای علمی در کشور راهاندازی شوند که با این کار به رشته ارتباطات در کشور هویت داد. که امروز اگر دانشمندانی در حوزه ارتباطات داریم حاصل تلاش های او بود.
به گفته وی، استاد معتمد نژاد علاوه برداشتن ویژگیهای بارز علمی ویژگیهای، ویژگیهای بارزی اخلاقی هم داشت که نشان دهنده تواضع و فروتنی او بود.
مهدی زاده ابراز امیدواری کرد: امیدوارم وعده تاسیس دانشکده مستقل ارتباطات تحقق یابد و ما سال بعد سال بعد مراسم نکوداشت این استاد بزرگ را در آن دانشگاه برگزار کنیم و به این طریق میراث دار او باشیم.
این نشست با حضور با حضور دکتر محمد مهدی فرقانی، هادی خانکی، دبیر انجمن مطالعات فرهنگی، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، مهدخت بروجردی، باقر ساروخانی، سید محمد مهدی زاده، هوشنگ عباس زاده، احمد میرعابدینی، محمد حسین پناهی رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی یونس شکرخواه و فرزندان آن مرحوم دکتر رامین و روسا معتمدنژاد و برادرانش در دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
نظر شما