امیرسعید الهی از کتاب در دست انتشار خود با عنوان «ما و پاریس(ماجراهای ایرانیان در فرانسه)» در آستانه سیصدمین سالگرد روابط ایران و فرانسه خبر داد.
فرانسه، دروازه داد و ستد فرهنگی
الهی افزود: بیشتر روشنفکران و دولتمردان ما به هر شکلی گذرشان به فرانسه افتاده و از سرچشمههای فرهنگی، ادبی و سیاسی آن سیراب شدهاند. در پاریس بود که کمالالملک هنر نقاشی را فراگرفت و صادق هدایت به زندگی پشت کرد و علی شریعتی به گفتوگوهای تنهایی پرداخت.
این پژوهشگر اظهار کرد: گذشته از زبان فرانسه در میان روشنفکران ایران که خود به خود آنها را هوادار این سرزمین میکرد، فرانسه دروازه داد و ستد فرهنگی و پیونددهنده سنت و مدرنیته در ایران هم بود. از جنبش مشروطه به بعد پاریس مهمترین پایگاه مخالفان سیاسی دولتهای ایران در آن سوی مرزها شد و همزمان با رویدادهای سیاسی درون کشور، در فرانسه نیز هر گروه جای خود را به دیگری میداد.
الهی بیان کرد: هدف این کتاب تنها نمایاندن اهمیت و نقش سرزمین فرانسه و پایتخت آن، پاریس در تاریخ معاصر ایران و نشان دادن روند حضور ایرانیان در این سرزمین از عصر قاجار تا پایان دوران پهلوی است که هنوز هم ادامه دارد.
سیصدمین سال روابط ایران و فرانسه
وی اظهار کرد: در این کتاب از اشخاص و جریانهای سیاسی بسیاری نام برده شده است اما این به معنای هواداری یا نکوهش بیچون و چرای آنها نیست. هدف ما تنها یادآوری گذرای جریانهایی است که به هر رو در دورههایی از زمان وجود داشتهاند و افراد و گروهها را به سوی خود کشیدهاند، کارهایی کردهاند و رفته رفته خاموش شدهاند.
این رایزن فرهنگی گفـت: عناوین برخی فصلهای این کتاب را «در پاریس با دو شاه قاجار»، «در سفارت ایران»، «نگاهی به گروههای اپوزیسیون ایران در فرانسه» و «پهلویها در جوار برج ایفل» تشکیل میدهند.
الهی با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد برقراری روابط میان ایران و فرانسه گفت: این کتاب در حالی از سوی نشر آبادبوم منتشر خواهد شد که به زودی در سال 2015 در سیصدمین سالگرد روابط ایران و فرانسه قرار خواهیم گرفت.
نظر شما