چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
رقابتی برای فتح پایتخت/ مدیران ارشاد شهرستان‌ ها از طرح «انتخاب پایتخت کتاب ایران» می‌گویند

این روزها مسئولان شهرها و استان‌های مختلف در تلاش‌ هستند تا بهترین و خلاقانه‌ترین طرح‌ها و فعالیت‌های خود را در حوزه کتاب و کتابخوانی در جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» به رقابت بگذارند. عباس کرخی، مدیرکل ارشاد نیشابور، محمد داورزنی، مدیرکل ارشاد گنبد کاووس و محسن امیری، مدیرکل ارشاد شاهرود از این طرح سخن گفته‌اند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- به گفته مسئولان فرهنگی قرار است که طرح «انتخاب پایتخت کتاب ایران»، در قدم نخست به توسعه و رونق کتابخوانی در ایران کمک کند و در کنار آن نیز مسیر ایران را برای معرفی شهری به‌عنوان پایتخت جهانی کتاب هموار سازد. به همین دلیل این روزها مسئولان شهرها و استان‌های مختلف در تلاش‌ هستند تا بهترین و خلاقانه‌ترین طرح‌ها و فعالیت‌های خود را در حوزه کتاب و کتابخوانی در این جشنواره به رقابت بگذارند. در این میان گاه شوق فراوانی هم در میان مسئولان برای انتخاب شهرشان به‌عنوان پایتخت کتاب ایران دیده می‌شود.

اجرای پرشور این جشنواره، مهم‌تر از برنده شدن در آن است
عباس کرخی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور با اشاره به پیشینه فرهنگی این شهر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن، گفت: سال گذشته در حوزه‌هایی مانند آموزش و پرورش، زنان و کودکان فعالیت‌های فرهنگی بسیاری انجام دادیم که فکر می‌کنم تا 90 درصد، ما را به ‌گزینه اصلی پایتخت کتاب ایران نزدیک می‌کند، اگرچه هر انتخابی از سوی داوران مورد احترام خواهد بود.

وی همچنین درباره امکان رقابت شهرهای کوچک با شهرهای بزرگتر که از امکانات فرهنگی بیشتری برخوردارند، افزود: طرح «انتخاب پایتخت کتاب ایران» یک طرح سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری نیست بلکه براساس طرح‌ها و برنامه‌های هر شهر و به نسبت امکانات همان شهر، داوری صورت می‌گیرد. در این حوزه البته پیشینه فرهنگی آن شهر هم مورد نظر است که از این لحاظ نیشابور در جایگاه خوبی قرار دارد.

کرخی با اشاره به حضور گسترده بسیاری از نهادها و سازمان‌های فرهنگی نیشابور در این طرح، جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» را فرصتی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور دانست و گفت: اگرچه فکر می‌کنم نیشابور در این عرصه حرف زیادی برای گفتن دارد، اما خیلی به برنده شدن فکر نمی‌کنیم، بلکه مهم، اجرای پُرشور این جشنواره است.

الگوبرداری شهرهای مختلف از اجرای طرح‌های فرهنگی موفق
همچنین محمد داورزنی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گنبد کاووس طرح‌های ارائه شده از این شهر را نمونه خوبی برای الگوبرداری سایر شهرها دانست و اظهار کرد: طرح‌هایی که ما ارائه دادیم طرح‌هايی ساده اما کمتر اجرا شده‌ای هستند که می‌توانند نمونه خوبی برای شهرهای دیگر باشند؛ به طور مثال اجرای یکی از همین طرح‌ها در هفته کتاب شور و شوقی در شهر ایجاد کرد که باعث شد برای مدتی کتاب به موضوع روز اهالی این شهر بدل شود.

وی با اشاره به این‌که گنبدکاووس به شهر هزار دانشمند معروف است و کتاب ارزشمند «قابوسنامه» امیرعنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندربن قابوس در همین شهر نوشته شده، توجه به ظرفیت شهرها در ارائه طرح و برنامه را از ویژگی‌های طرح «انتخاب پایتخت کتاب ایران» دانست و افزود: یک طرح خوب حتی می‌تواند در یک روستا اجرا بشود، به همین دلیل نباید نگاه کلانشهری به این جشنواره داشته باشیم.

داورزنی الگوبرداری شهرها از طرح‌های فرهنگی موفق دیگر شهرهای شرکت‌کننده در این رقابت را یکی از مزایای جشنواره «انتخاب پایتخت کتاب ایران» دانست و گفت: این رقابت باعث شده است که مسئولان فرهنگی و شهرداری‌های هر شهر به تکاپو بیفتند و رغبت بیشتری برای کار داشته باشند.

شهرهای کوچک عطش بیشتری برای رقابت در این جشنواره دارند
محسن امیری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود نيز با اشاره به برخی ویژگی‌های جغرافیایی، مذهبی و عرفانی این شهر، دارا بودن 6 تا7 دانشگاه و 18 هزار دانشجو و همچنین رونق فعالیت‌های فرهنگی و نمایشگاهی در حوزه کتاب و نشریات را از نشانه‌های ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در این شهر دانست و افزود: همکاری همه دستگاه‌های این شهر از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه و شهرداری در فعالیت‌های فرهنگی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این شهرستان به شمار می‌آید.

وی همچنین درباره رقابت شهرهای کوچک و بزرگ در این جشنواره، گفت: شهرستان‌های کوچک به‌دلیل نیازمندی‌هایشان در حوزه‌های فرهنگی، عطش بیشتری برای این فعالیت‌ها دارند. این درحالی است که در شهرهای بزرگ به‌دلیل تنوع امکانات و فضا، این میزان علاقه‌مندی و تشنگی وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط