قوز فکری چیست؟ مشکل از نداشتههایمان نیست، داشتههایی است که نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم. پاسخ این پرسش را میتوانید در کتاب «قوز فکری» نوشته علیرضا راهداری بیابید.
این کتاب به آموزش تکنیکهای جدید و سادهای برای استفاده بیشتر از مغز و ذهن میپردازد. بهکارگیری این تکنیکها، باعث تغییرات گستردهای در زندگی افراد و ایجاد قدرت و نشاط تازهای میشود.
مؤلف در کتابش در تعریف قوز فکری نوشته است: «بسیاری از افراد نمیتوانند از تمام قد اندیشه خود استفاده کنند و مانند افرادی که قوز دارند فکر آنها نیز خمیده است و خمیده فکر میکنند. قوز فکری در واقع به این مفهوم است که فرد از ذهن و مغز خود استفاده میکند، اما این استفاده قاعدهمند و روشمند نیست.»
سه قانون مهم برای کار با مغز
مؤلف معتقد است که از ویژگیهای متمایز این کتاب این است که هر فصل از کتاب را میتوان بهصورت مجزا مطالعه کرد، تمرینهای آخر فصل آن را انجام داد و تغییرات آن را مشاهده کرد.
از مهمترین فصلهای این کتاب میتوان به «سه قانون مهم برای کار با مغز»، «شرطی شدن مغز»، «پشتکار»، «ترس چیست؟»، «مدیریت زمان» و «تکنیکهایی برای موفقیت» اشاره کرد.
علیرضا راهداری، درباره مبحث «سه قانون مهم برای کار با مغز» آورده است: «ذهن بین سختیها و دردها آن کاری را انتخاب میکند که درد کمتری دارد. هر فرد میتواند با کنترل سختی و دردها به زندگی خود جهت بهتری بدهد و با آگاهی از کار ذهن، برخی از کارهای غیر ممکن را نیز انجام بدهد.»
تغییر بدون تلاش ممکن نیست
براساس محتوای کتاب «شرطی شدن مغز» فرآیندی است که در طول آن یک حلقه مهم و محکم در مغز و بین لذت یا درد از یک چیز ایجاد میشود. ذهن افراد نسبت به هر چیزی شرطی شده باشد، آن موضوع رفتار فرد را تشکیل میدهد؛ وقتی یک فرد شرطی میشود، دیگر تغییر آن به سختی امکانپذیر است.
مؤلف درباره مبحث «پشتکار» نیز معتقد است که یکی از مشکلات اکثر افراد این است که میخواهند بدون تلاش و پشتکار به تغییر دست یابند. بدون پشتکار امکان ندارد که بتوان به نتایج مهمی در زندگی خود دست یافت. پشتکار در لغت به معنای ادامه دادن سرسختانه و بیانگر عمل زورکی و سرسختانه است.
در فصل دیگری از کتاب، نویسنده با عنوان کردن پرسش «ترس چیست؟» نوشته است که ترس یک احساس است؛ حالتی که ذهن ما در احتمال وقوع ناراحتی فعال میشود. یعنی مغز احتمال میدهد که اتفاقی خواهد افتاد و به این دلیل ناراحت میشود. هر چه میزان ترس بزرگتر باشد، نیروی بیشتری از درون را به حرکت در میآورد.
راههای مدیریت زمان
«مدیریت زمان» عنوان فصلی از کتاب است که در آن اشاره شده که یکی از مهمترین کارها در مدیریت زمان، فهرست کردن کارهاست. شما باید در ابتدای هر روز فهرستی از کارهای آن روز را در دفتری ثبت کنید و بعد از اولویتبندی به ترتیب شروع به انجام کارها کنید.
مؤلف در ذیل سرفصل «تکنیکهایی برای موفقیت» نیز از تکنیکهایی مانند تلنگر زدن، تشکر کردن، انجام کار رایگان و بهبود مداوم نام برده است.
نخستین چاپ کتاب «قوز فکری» با شمارگان یکهزار نسخه در 672 صفحه، به بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات نظری منتشر شده است.
نظر شما