امیرسرتیپ عبدالرحیم موسوی، جانشین فرمانده کل ارتش درباره کتاب «به سوی قلهها» گفت: روح این کتاب بر پایه تدابیر مقام معظم فرماندهی کل قواست. علت جهاد خودکفایی و دلیل سربلندی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز تدابیر ایشان است.
کریم خواجهفر از معاونان پژوهشی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این مراسم درباره کتاب «به سوی قلهها» توضیح داد: برای بررسی دلیل شکلگیری جهاد خودکفایی در ارتش نیاز بود وضعیت نیروی هوایی در آن موقعیت، مورد مطالعه قرار گیرد. از اینرو در فصل اول کتاب، سیر تحولات نیرو، حضور مستشاران نظامی و نحوه ارتباط و دخالت این نیرو و چگونگی خرید تجهیزات، تسلیحات و ارتباط نیرو با سازندگان مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد خودکفایی ارتش افزود: در فصل دوم و سوم، نقش موثر و سرنوشتساز کارکنان غیور و ایثارگر نیروی هوایی ارتش در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس تشریح شده است. در فصل چهارم روند شکلگیری جهاد خودکفایی در ارتش جمهوری اسلامی ایران و نقش مقام معظم رهبری در این اقدام اساسی و انقلابی به صورت مستند و به تفصیل آمده است. فصل پنجم کتاب به تشریح پروژهتحقیقاتی نهاجا و ذکر افتخارات و پیشرفتهای آن پرداخته شده است. نتایج خیرهکننده و امیدبخشی را که حاصل تبدیل یک ارتش کاملا وابسته به ارتشی مستقل و توانمند است به تصویر بکشد.
وی از همکاری فرمانده نیروی هوایی برای تدوین و نگارش این کتاب به عنوان امری موثر یاد کرد و گفت: این همکاری به تدوین و تالیف کتاب تسریع بخشید. همچنین، اقدامات سازمان عقیدتی سیاسی آجا در آمادهسازی و چاپ سریع این اثر شایسته قدردانی است.
در ادامه این مراسم، سردار سهدهی، رئیس دفتر ارتباطات نیروهای مسلح مقام معظم رهبری به وابستگی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای غربی، به ویژه آمریکا گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، در دوران دولت موقت تفکراتی وجود داشت که بر حفظ مستشاران آمریکایی و تقویت و توسعه آنها تاکید داشت اما مقام معظم رهبری با این امر مخالف بودند. ایشان حتی در پی اخراج مستشاران آمریکایی بودند چرا که تداوم این حضور را تداوم وابستگی میدانستند و بر ظرفیت جوانان ایرانی برای خودکفایی اعتماد داشتند.
وی سپس به فرایند جهاد خودکفایی پرداخت و گفت: این فرایند از همان هنگام اخراج مستشاران آمریکایی آغاز شد و اکنون میتوان این فرایند را در پنج بند «آغاز تحول برای خودکفایی»، «تداوم تحول بر مبنای فرهنگ و مدیریت جهادی»، «از کارایی تا کارآمدی در جهاد خودکفایی»، «ثبات تحول» و «حرکت به سوی پیشرفتی پایدار» برشمرد. مهمترین بخش این فرایند، همان بند پنجم است که اکنون در این مرحله به سر میبریم.
سپس، امیرسرتیپ عبدالرحیم موسوی، جانشین فرمانده کل ارتش درباره کتاب «به سوی قلهها» گفت: روح این کتاب بر پایه تدابیر مقام معظم فرماندهی کل قواست. علت جهاد خودکفایی و دلیل سربلندی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز تدابیر ایشان است. همه این موارد از دید پژوهشگران قابل ارایه در قالب اسناد است.
وی با تاکید بر این که بیاناتش را فقط به دلیل جایگاه فرماندهی مقام معظم رهبری بیان نمیکند و به عنوان یک پژوهشگر سخن میگوید، به کتاب «آنچه گذشت» نوشته کنت مایکل پولاک اشاره کرد و افزود: این نویسنده در بخشهایی از کتاب به رمزگشایی دلایل جسارت خلبانان ایرانی در برابر خلبانان عراقی با وجود حمایت همه جانبه آنان از سوی دولتهای غربی میپردازد و دلیل این امر را در وابستگی عراق به کشورهای غربی میداند.
امیرسرتیپ موسوی افزود: ما مزیت دیگری داشتیم که آن، ولایت و ولایتمداری بود. وقتی فرمان نورانی جهاد خودکفایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد، ظرفیت پذیرش این فرمان نورانی درکارکنان نیروی هوایی هم وجود داشت و اجرایی شد.
جانشین فرمانده کل ارتش تاکید کرد: به یقین ما امکان تهیه سلاح در برابر تهدیدات دشمنان را داریم اما عامل توفق ما قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است. دیگر ویژگی کتاب «به سوی قلهها» متن هیجانی و حماسی کتاب است که با وجود مستند بودن کتاب، در آن به چشم میخورد. معمولا کتابهای مستند متنی خشک و غیر منعطف دارند اما من مطالعه این کتاب را به همه افراد علاقهمند به حوزه دفاع مقدس پیشنهاد میکنم. این متن حماسی به سبب وجود کلام نورانی مقام معظم رهبری در کتاب است.
نظر شما