کتاب «کیک و شیرینیهای تر» رونمایی شد
جنتدوست: آثارم نماینده ایران در مسابقات جهانی کتابهای آشپزیاند/ نگاهم به طراحی جلد در فرانکفورت متحول شد
سمیرا جنتدوست، بانوی نخست آشپزی ایران، با بیان اینکه در مسابقات بینالمللی کتابهای آشپزی خود را نماینده ایران و ایرانی میداند، ابراز امیدواری کرد که میراثدار خوبی برای فرهنگ ایرانی باشد.
جنتدوست در این مراسم، تدوین کتاب مصور آشپزی را کاری دشوار توصیف و تصریح کرد: گروهی که با من کار میکنند، کاملا حرفهای هستند. مخاطبانم همواره از من میپرسند که چرا فقط سالی یک کتاب مینویسیم ؟ دلیل این امر انجام کار حرفهای برای تدوین و نگارش این آثار است. با توجه به نوع کار تخصصی که برای تدوین این آثار انجام میشود، امکان انتشار آثاری بیشتر از این در مدت یک سال وجود ندارد.
وی از در دست نگارش داشتن کتابهای «نان» و «دسر جدید و نوشیدنیها» خبر داد و گفت: این آثار سال آینده منتشر و رونمایی خواهند شد. تغییر جلد کتابهای «دسر» و «آشپزی ایرانی» به دلیل تغییر نگاهم به تدوین و طراحی جلد آثار بود که در نتیجه حضورم در نمایشگاههای بینالمللی حاصل شد.
این محقق و مدرس آشپزی با بیان اینکه در مجامع بینالمللی خود را نماینده ایران و ایرانی میداند، ابراز امیدواری کرد که میراثدار خوبی برای فرهنگ ایرانی باشد و افزود: تمام تلاش ما این است در مسابقههای جهانی کتابهای آشپزی سال آینده (2015) مقام اول تا سوم را نصیب ایران کنیم. آرزومندم کتابهایم بتوانند فرهنگ ایرانی را به نسلهای آینده منتقل کنند و این فرهنگ را به شایستگی در دیگر کشورها نشر دهیم.
کتابهای آشپزی و تحکیم بنیان خانواده
حمیدرضا خانپور، مدیر کل سازمان آموزش فنی حرفهای استان تهران نیز در این برنامه گفت: این سازمان با حمایت بخش خصوصی و توانمندی و قابلیتهایی که این بخش داشت، حدود 245 حرفه مهارتی را در بخش صنایع غذایی راهاندازی کرده است. بخش خصوصی در قسمتهای مختلف این مهارتها میتواند سرمایهگذاری کند.
وی از سمیرا جنتدوست به عنوان مشاور خود در سازمان آموزش فنی حرفهای استان تهران یاد کرد و گفت: وی توانسته الگو و نمونهای باشد برای تمام بانوان و مدیران سختکوش کشورمان.
مدیر کل سازمان آموزش فنی حرفهای استان تهران کتابهای آشپزی و کارگاههای آموزشی را زمینهای برای استحکام بنیان خانواده دانست و گفت: علاوه بر این، حضور در کارگاههای آموزشی میتواند فرهنگ کار و کارآفرینی را در کشور گسترش دهد. بسیاری از بانوان آسیب دیده که سرپرست خانوار محسوب میشوند توانستهاند از راه مطالعه این کتابهای آشپزی یا حضور در کارگاههای آموزشی سمیرا جنتدوست، شاغل شوند و به استحکام بنیان خانواده خود کمک کنند.
خانپور با اشاره به مصرف تنها 150 گرم زیتون در طول سال، از سوی هر ایرانی اظهار کرد: چنین کتابهایی میتوانند فرهنگ صحیح آشپزی را جایگزین تغذیه نامناسب کنونی ایرانیها کنند و غذای ایرانی میتواند جایگاه خود را در سفرههای مردم کشورمان بیابد. معتقدم آشپزی، رشته زیبایی است که بنیان خانواده را تقویت میکند.
سپس از علیرضا وحیدیگانه ناظر فنی چاپ، زینب آرمند، مترجم و ویراستار، شهرام ابراهیمی جعفری، عکاس، مصطفی احمدی و محمود زارع، گرافیست و طراح صحنه آثار و مجید زارع، طراح جلد کتابهای آشپزی و سمیرا جنتدوست با اهدای لوح قدردانی شد.
جنتدوست در پایان مراسم، زینب آرمند را مولف دوم کتاب دانست و گفت: ناشران خارجی حاضر در نمایشگاه فرانکفورت 2014 تشکر ویژهای از ترجمه آثار داشتند. من در کتابهایم کوشیدم احترام فرهنگ غذایی ایرانی را حفظ کنم و همه غذاها همان طعم حقیقی خود را بدهند. ویراستار و مترجم آثارم همان دقت را در ترجمه داشته است و این برایم بسیار ارزشمند است. محبوبیت آثارم را در کشورهای دیگر مدیون ترجمه زینب آرمند هستم.
نظر شما