یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸
سیم‌فروش: «کتاب جامع ارولوژی ایران» تلاش بیست ساله محققان ایرانی است/ تالیف کتاب به سرمایه علمی و تحقیقاتی نیاز دارد

ناصر سیم‌فروش،‌ مؤلف کتاب برگزیده بیست و سومین جشنواره انتخاب کتاب سال دانشگاهی، با انتقاد از ضعف در حوزه تألیف پزشکی گفت: «کتاب جامع ارولوژی ایران» نتیجه دو دهه پژوهش گروهی از دانشمندان ایرانی است.

دکتر ناصر سیم‌فروش،‌ مؤلف «کتاب جامع ارولوژی ایران» اثر برگزیده بیست و سومین جشنواره انتخاب کتاب سال دانشگاهی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: «کتاب جامع ارولوژی ایران» نخستین کتاب مرجع رسمی آزمون جراحی کلیه و مجاری ادرار است که با تأیید همه اعضای بورد تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است.  
 
نتیجه تلاش یک گروه پژوهشی در دو دهه تبدیل به کتاب شده است
وی درباره تلاش گروهی در تولید این کتاب افزود: یک گروه پژوهشی، نزدیک به دو دهه با جمع‌آوری مدارک پزشکی بیماران و تصاویر آنها به تألیف مشغول بودند. همه تصاویر و نمونه‌های مورد مطالعه اعم از مقالات ایرانی است؛ مقالاتی که در نشریات بین‌المللی به چاپ رسیده‌اند.
 
سیم‌فروش ادامه داد: بیش از 70 نفر از مدرسان دانشگاه‌های مختلف کشور در امر تدوین این کتاب با مؤلفان همکاری داشته‌اند. کتاب در انتشاراتی که در قد و قواره‌ یک انتشاراتی بین‌‌المللی است، یعنی تیمورزاده منتشر شد.
 
کتابی کاربردی و مطابق با منابع بین‌المللی
رئیس انجمن اندویورولوژی ایران گفت: امید‌اریم «کتاب جامع ارولوژی ایران» الگویی برای سایر رشته‌های پزشکی باشد. کتابی که مطابق با منابع بین‌المللی تدوین شده و در کنار منابع مشابه بین‌المللی کاربرد دارد. این اثر گروهی، با رعایت استاندارد‌‌های تألیف، باید‌های یادگیری را در اختیار مخاطب و دانشجو قرار می‌دهد.
 
وی در ادامه با انتقاد از کمبود منبع در حوزه علوم پزشکی اظهار کرد: متاسفانه در حوزه علوم پزشکی، مدرسان و پژوهشگران کمتر به تألیف اقدام می‌کنند. کتاب تألیفی که به‌عنوان مرجع مطرح شود، در این حوزه از نوادر است.
 
بی‌میلی جامعه دانشگاهی ایران به تألیف گروهی
سیم‌فروش در بیان دلایل بی‌توجهی پژوهشگران به تألیف کتاب‌های تخصصی افزود: پزشکان به دلیل مشغله‌های مربوط به درمان، تألیف کتاب‌‌های مرجع را جزو‌ وظایف خود نمی‌دانند، در حالی‌که پیشتر جریان تألیف در این رشته قوی‌تر جریان داشت.
 
رئیس بخش اورولوژی مرکز پزشکی شهید دکتر لبافی‌نژاد گفت: تألیف گروهی در جامعه دانشگاهی ما چندان مورد توجه پژوهشگران نیست، چراکه فرایند تألیف کار بسیار سختی است. ترجمه هرچند به مراتب آسان‌تر است، محتوای این منابع با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد، اما دانشجویان مجبور به مطالعه آنها هستند.   
 
تألیف کتاب به سرمایه و ریشه علمی و تحقیقاتی نیاز دارد
وی در ادامه درباره تمایل پژوهشگران به تولید مقاله در مقایسه با کتاب افزود: پس از بیش از 25 سال کسب تجربه به تألیف کتاب اقدام کرده‌ام. تألیف کتاب به سرمایه و ریشه علمی و تحقیقاتی نیاز دارد. باید توجه داشت که مقاله نوشتن خیلی سخت‌تر از نوشتن کتاب است، چراکه برای انتشار در نشریات بین‌المللی باید مستند، معتبر و خلاقانه باشد.
 
سیم‌فروش در ادامه عنوان کرد: برای تألیف «کتاب جامع ارولوژی ایران» نتایج تحقیقات گروه مؤلفان در قالب مقاله در نشریات معتبر بین‌المللی منتشر شد. نتیجه این ممارست، تعیین یک سوم پرسش‌های آزمون تخصصی بورد جراحی کلیه از این اثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها