گزارش ایبنا از سومین آیین سالانه تقدیر از کتابهای برتر طراحی
کتاب خوب، میگوید چگونه وظایفمان را به نتیجه برسانیم / اصلیترین دلیل بیسوادی ما کتاب نخواندن است
بهزاد سلیمانی، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) در سومین آیین سالانه تقدیر از کتابهای برتر طراحی، ضمن انتقاد از بیتوجهی دانشجویان به مطالعه درباره ویژگیهای کتاب خوب گفت: کتاب خوب باید بگوید چگونه وظایفمان را انجام دهیم.
وابستگی ایرانیان به فرهنگ شفاهی
بهزاد سلیمانی، استادیار و عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا (س) در این آیین با انتقاد از وضعیت کتابهای حوزه طراحی گفت: کتاب، مانند واکسن عمل میکند. بسیاری از تجربیات ناموفق و موفق افراد از طریق کتاب به ما منتقل میشود.
وی در بیان دلایل موفقیت کشورهای صاحبنام در حوزه طراحی صنعتی ادامه داد: سواد دیداری و نوشتاری، علت اصلی موفقیت کشورهایی مانند ایتالیا و آلمان در حوزه طراحی است. وقتی میبینیم خارجیان در هنگام سفر با وسایل نقلیه عمومی مانند مترو مشغول مطالعه هستند، تصور میکنیم ادا است. اگر کتاب نمیخوانیم حداقل حملش کنیم. اصلیترین دلیل بیسوادی ما کتاب نخواندن است. از سوی دیگر ما بیشتر به فرهنگ شفاهی وابسته هستیم.
در نوروز کتاب هدیه بدهیم
استادیار دانشگاه الزهرا (س) درباره راهکارهای افزایش میزان مطالعه و افزایش فروش کتابهای تخصصی اظهار کرد: به دانشجویان پیشنهاد میکنم در کنار هزینه برای چیپس و ماست موسیر و لذت خوردن آن در جمع دوستان زیر آلاچیق دانشگاه، خرید کتاب را هم اضافه کنند.
سلیمانی گفت: به روزهای تعطیلات نوروز نزدیک میشویم، کتاب هدیه بدهیم. گاهی نفهمیدن موضوعات علت مرگ است.
وی با اشاره به جایگاه کتاب در جوامع پیشرفته افزود: اگر یک خانواده در هنگام خرید از فروشگاهی کتاب هم بخرد، آشنا و دوستش کتاب را از وی قرض نمیگیرد، بلکه با این باور که فعالان حوزه فرهنگ محق هستند برای کمک به اقتصاد نشر، به خرید همان کتاب اقدام میکند.
کتاب ارزانترین کالای کشور است
عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا (س) در ادامه درباره قیمت کتاب در ایران عنوان کرد: برخی کتاب را کالایی گران میدانند و این در حالی است که گرانی در همه بخشها وجود دارد. کتاب ارزانترین کالای در کشور است.
سلیمانی خطاب به متولیان برگزاری انتخاب کتاب سال طراحی نیز گفت: «چهارباغ» بدون توجه به سود به تنهایی حوزه طراحی صنعتی را هُل میدهد.
وی در ادامه درباره ویژگیهای کتاب خوب در حوزه طراحی صنعتی افزود: کتاب خوب باید بگوید که چگونه وظایفمان را به نتیجه برسانیم؛ به عبارتی دیگر زنجیره اطلاعاتی یک فرد را به مخاطب منتقل کند. نویسندگان این حوزه برای نوشتن میتوانند از صاحبنظران سایر رشتهها نیز در بخش ویرستاری کمک بگیرند.
استادیار دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: آنچه در حوزه نشر طراحی صنعتی اهمیت دارد، کیفیت است. برای ترجمه نیز مترجم باید به نیازها توجه کند. ترجمه آثاری که به اصطلاح امضا دارند و برند هستند، اشکالی ندارد اما باید توجه داشت که ترجمه کتابی که در ایالات متحده به عنوان کتاب سال معرفی شده با ویژگیهای جامعه فراصنعتی نوشته شده است.
عرضه 1000 کتاب تخصصی در فروشگاه کتابهای کارآفرینی
در این آیین، پریا فرهادی، نماینده فروشگاه اینترنتی کتابهای کارآفرینی نیز گفت: در حال حاضز بیش از یکهزار کتاب با بررسیهای تخصصی در فروشگاه کتابهای کارآفرینی عرضه شده است. این پایگاه از اردیبهشت سال جاری آغاز بهکار کرد و علاوه بر عرضه کتابهای حوزه مدیریت، در شاخههای مختلف به ارائه مشاوره نیز اقدام میکند.
در ادامه این آیین، از کتابهای برگزیده در حوزه طراحی و کارآفرینی به شرح زیر قدردانی شد:
در بخش کارآفرینی
«خدمات حرفهای زنان؛ آسیبها و راهکارها» نوشته شریل سندبرگ با ترجمه آزاده رادنژاد
«کارآفرینی؛ دیدگاه فرآیندی» نوشته اسکات شین و رابرت بارن با ترجمه دکتر محمدرضا زالی و رضوان ولایتی
در بخش کتابهای ویژه حوزه طراحی صنعتی
«روش تحقیق» نوشته دکتر حسن صادقی نائینی
«تحول در طراحی فرایند طراحی» دکتر رضا سیروس صبری
«فتوشاپ در معماری» نوشته مهندس میثم و دکتر مرتضی صدیق و منیژه اسکندری
کتابهای برگزیده
«معنای فرم» نوشته مهرانه هاشمی
«کرومی سفید» نوشته دکتر مرتضی صدیق و دکتر علی حسین پور حجازی وبا ترجمه فارسی به انگلیسی پریسا حجازی
نخستین جلد «باهاوس، وایمار، مدرسه طراحی» نوشته دکتر بهزاد سلیمانی
«قواعد فراگیر طراحی» نوشته کریتینا هولون و جیل باتلر با ترجمه سینا خلخالی
«این تفکر طراحی خدمات است.» نوشته یاکوب اشنایدر با ترجمه جمیدرشا حاجی حسینی گزستالی و سعید رحیمینژاد
«دست متفکر» با ترجمه علی اکبری
در این آیین همچنین از دو ناشر کتابهای طراحی حوزه صنعتی، فرهنگسرای میر دشتی و بخش انتشارات سازمان زیباسازی شهرداری تهران تجلیل شد.
نظرات