«قضازدایی (نقش میانجی مددکار اجتماعی در حل اختلاف غیردادگاهی)» عنوان کتابی است که در آن حبیب آقابخشی به بررسی مددکاری در حوزه جامعهشناسی پرداخته است.
وی در فصل نخست از این کتاب به زیرساختهای پیدایش مددکاری اجتماعی پرداخته و در ادامه نیز مباحث مددکاری را در جوامع کهن و ادیان الهی بررسی کرده است.
خوانندگان در بخشی از این کتاب با حرفه مددکاری در ایران آشنا میشوند و نویسنده آنها را گام به گام با این حرفه و جایگاه آن در جامعه ایرانی آشنا میکند.
«میانجیگری» و اصول آن از جمله راهکارهایی است که در هنگام اختلاف بین افراد از سوی دوستان و نزدیکان اعمال میشود.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:«مددکاری اجتماعی از مدخل معناشناسی عاملان رفتار، به قلمرو آسیبهای جامعهای وارد میشود و برای تحلیل کژرفتاریها، در خصوص درک و فهم معنا و مفهوم ذهنی عامل رفتار اندیشه میکند. اگر نگرش ما به مواد مخدر منفی است، سوءمصرفکنندگان با چشم دیگری به آن مینگرند و معنای دیگری را در ذهن جستجو و بر آن اساس، عمل می کنند.»
در فصل دوم این کتاب، خوانندگان با مفاهیم خانواده و رویکرد اجتماعی، نظام اجتماعی و شبکه روابط متقابل و اهمیت نظریهپردازی درباره خانواده آشنا میشوند.
رویکرد مددکاری اجتماعی و مصاحبه مددکار اجتماعی با مددجو از دیگر مطالبی است که در این کتاب گنجانده شده و پیشروی مخاطب قرار گرفته است.
در صفحه 84 این کتاب میخوانیم: «نظام اجتماعی قبل از هر چیز در نخستین برخورد، مجموعه و شبکهای از روابط متقابل میان افراد و گروههاست؛ علاوه بر آن عوامل بسیاری را نیز به یکدیگر پیوند میدهد. به عبارت دیگر، هر عامل در یک نظام اجتماعی، بهویژه بر حسب کنش متقابل آن با دیگر عاملها در نظر گرفته میشود.»
نویسنده در پایان کتاب حاضر، منابع و نکات برجسته را دستهبندی کرده و در اختیار مخاطب قرار داده است.
«قضازدایی (نقش میانجی مددکار اجتماعی در حل اختلاف غیردادگاهی)» در 152 صفحه، به بهای 7 هزار تومان از سوی انتشارات جامعهشناسان به چاپ رسیده است.
نظر شما