امیر علیبیک، مدیر انتشارات مروارید با بیان اینکه هر فعل و انفعالی در حوزه کتاب ستودنی است، گفت: واگذاری برخی امور نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گام مؤثری در حوزه کتاب و اشاعه فرهنگ کتابخوانی است.
وی توضیح داد: این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران سال جاری 450 عنوان کتاب عرضه خواهد کرد که حدود 94 عنوان آنها، برای نخستینبار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرند.
مدیر انتشارات مروارید عنوان کرد: از میان کتابهای چاپ نخست این انتشارات میتوان به کتابهای «زمستان» اثر جان اشتاینبرگ، «آسانسورچی» اثر پوریا عالمی، «لشکر شکستخورده کلمات» اثر آیدا عمیدی، «کسی در میان شما» اثر انسیه ملکان و «ای آنکه ما را در دست داری» ترجمه سیروس پرهام اشاره کرد.
علی بیک درباره اهمیت برپایی نمایشگاه کتاب تهران، گفت: با توجه به اینکه بهتدریج شاهد کاهش شمارگان کتابها و کاهش تعداد مخاطبان هستیم، هر فعل و انفعالی که در حوزه کتاب و با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی صورت بگیرد، ستودنی است به طور مثال در شرایط کنونی برپایی نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام شایستهای است چرا که زمینه برای عرضه توانمندیهای فرهنگی جامعه فراهم میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که «به نظر شما آیا بهتر نیست که نمایشگاه کتاب تهران با این همه گستردگی به تعدادی نمایشگاه کتاب تخصصی تبدیل شود و هرکدام از این نمایشگاههای تخصصی در طول سال و در فصول مختلف برگزار شوند؟» گفت: بله این ایده به لحاظ ایدهآلی بسیار خوب و پسندیده است اما باید داشتههای کشور و بودجهای که به فرهنگ کشور تعلق میگیرد نیز توجه داشت و براساس آنها برنامهریزی کرد؛ معتقدم با بودجه اندکی که در اختیار فرهنگ کشور است، برپایی نمایشگاه کتاب تهران با همین سبک و سیاق کار بسیار ارزندهای است.
مدیر انتشارات مروارید با اشاره به نقاط قوت بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: امسال برخی امور نمایشگاه کتاب تهران به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران واگذار شده است که به نظر من یکی از نقاط قوت نمایشگاه به شمار میآید و گامی مثبت محسوب میشود. چرا که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از جنس و بدنه صنف نشر است و از نزدیک از مشکلات ناشران آگاهی دارد؛ معتقدم این حرکت، گامی مؤثر در راستای اشاعه فرهنگ و گسترش کتابخوانی است.
علیبیک درباره مکان فعلی برپایی نمایشگاه کتاب تهران، اظهار کرد: آنچه که برای یک نمایشگاه در اولویت است، در دسترس بودن برای همگان و در مرکز شهر واقع شدن است؛ به همین دلیل احساس میکنم جز مصلای امام خمینی (ره) مکان مناسب دیگری وجود ندارد که بتواند این مهم و ملاک را داشته باشد. البته ناگفته نماند مصلای امام خمینی (ره) نیز مانند هر مکان دیگری عاری از مشکلات نیست ولی در شرایط فعلی بهترین مکان محسوب میشود اما اگر باغ کتاب در آینده به مکان برپایی نمایشگاه کتاب تهران اختصاص یابد، قابل تأمل است.
نظر شما