حجتالاسلام محمدامین پورامینی، مؤلف کتاب «بقیع الغرقد فی دراسة شاملة» از ترجمه فارسی آن خبر داد و گفت: این کتاب بهزودی از سوی انتشارات مشعر به چاپ میرسد و مفصلترين كتابی است که تا كنون درباره بقيع نوشته شده است.
این پژوهشگر حوزه دین درباره این کتاب گفت: کتاب را به زبان عربی تألیف کردم که آن را انتشارات مشعر به چاپ رساند. در حال حاضر نیز دو تن از مترجمان، متن عربی کتاب را به فارسی ترجمه کردهاند که از سوی انتشارات مشعر منتشر میشود.
نگاهی دقیق و گسترده به «بقیع»
پورامینی با اشاره به این که کتاب حاضر، نگاهی دقیق، گسترده و فراگير به «بقیع» دارد، اظهار کرد: نسخه عربی این کتاب در 480 صفحه نوشته شده است. در ابتدای کتاب به موارد «بقیع» پرداختهام و در ادامه به «بقیعالغرقد» ــ محل دفن ائمه معصومین (ع) و بسياری از بزرگان ــ رسيدهام.
وی درباره سایر موضوعهای بررسیشده در کتاب اظهار کرد: فصل دوم کتاب به بحث «بقیع و پیامبر» اختصاص دارد که در آن روایات و سخنانی که پیامبر اکرم (ص)، درباره بقیع و يا در بقيع ایراد کردهاند، جمعآوری شده است. «اهل بیت و بقیع» عنوان فصل دیگر این کتاب است که در آن نیز به سخنان حضرت امیرمؤمنان (ع)، حضرت زهرا (س)، امام حسين (ع)، امام باقر (ع)، امام صادق (ع)، امام كاظم (ع) و امام رضا (ع) در اين باره پرداخته شده است.
روایتی از محل دفن حضرت فاطمه (س)
پورامینی در ادامه گفتوگو با ایبنا، درباره سایر بخشهای کتاب «بقیع الغرقد فی دراسة شاملة» توضیح داد: «صحابه و بقیع»، دیگر فصل این کتاب است که در آن به گفتارهای صحابه و یاران پیامبر (ص) اشاره شده است. «قبور مشاهیر بقیع»، فصل دیگری است که در آن به قبور جناب عباس ــ عموی پیامبر (ص) ــ، فاطمه بنت اسد و دختران، همسران و عمههای پيامبر (ص) و بسياری ديگر اشاره شده است.
این پژوهشگر و نویسنده اظهار کرد: در ادامه کتاب به مدفن چهار امام معصوم (ع) در بقیع پرداخته شده و سپس مطلبی درباره مدفن حضرت زهرا (س) در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره مدفن حضرت زهرا (س) گفت: بنا به روایات و احتمالات، مدفن حضرت زهرا (س)، «بقیع»، «روضه» یا «خانه» ایشان است، که در این کتاب با استناد به روایات، «خانه» ترجيح داده شده است. «روضه» محلی مابین قبر پیامبر (ص) و منبر ایشان است.
از کجفکری وهابیان تا ادبیات عرب
پورامینی با ذکر این که در بخشهایی از این کتاب به موضوع قبهها و گنبدهای ساختهشده در بقيع پرداخته شده است، افزود: مسئله تخريب گنبدها بر اساس كجفكری وهابيان و عكسالعمل شديد مسلمانان و بهويژه شيعيان در سطح مراجع تقليد و رجال سياسی روز ايران و عموم مردم نیز در کتاب آمده است.
وی در پایان توضیح داد: ساخت برخی خانهها و منازل در اطراف بقيع و همچنین قضایا و حوادث تاریخی در بقیع، دیگر بخش کتاب «بقیع الغرقد فی دراسة شاملة» را تشکیل میدهد. در بخش پایانی نیز به «بقیع در شعر عربی» پرداخته شده است. در مجموع میتوان گفت اين كتاب مفصلترين كتابی است که تاكنون درباره بقيع نوشته شده است.
نظر شما