ویراست ششم کتاب «بیهوشی و بیماریهای همراه» نوشته رابرتا ال.هینس و کاترین ای.مارشال، در 28 فصل از سوی انتشارات تیمورزاده منتشر شد.
«بیماریهای ایسکمیک قلبی»، «بیماریهای دریچهای قلب»، «بیماریهای مادرزادی قلب»، «اختلالات هدایتی قلب و ریتم قلب»، «هیپرتانسیون سیستمیک و ریوی»، «نارسایی احتقانی قلب»، «بیماریهای پریکارد و ترومای قلب»، «بیماریهای عروقی»، «بیماریهای تنفسی»، «بیماریهای تأثیرگذار بر مغز»، «اختلالات نخاع»، «بیماریهای دستگاه عصبی خودمختار و محیطی»، «بیماریهای دستگاه گوارش» و «بیماریهای کبد و مجاری صفراوی» عنوانهای 14 فصل نخست کتاب است.
خوانندگان در ادامه فصلهای این کتاب پزشکی با نکاتی کاربردی درباره «اختلالات متابولیک مادرزادی»، «بیماریهای تغذیهای چاقی و سوءتغذیه»، «بیماریهای کلیوی»، «اختلالات تعادل آب و الکترولیتها»، «بیماریهای غدد درونریز»، «اختلالات خونی»، «بیماریهای پوست و دستگاه عضلانی - اسکلتی»، «بیماریهای عفونی»، «سرطان (کانسر)»، «بیماریهای مربوط به اختلال عملکرد دستگاه ایمنی»، «اختلالات روانی و سوءمصرف مواد و مسمومیتهای دارویی»، «بیماریهای مربوط به حاملگی»، «بیماریهای اطفال» و «اختلالات سالمندان» آشنا میشوند.
آشنایی با کاربردهای اکوکاردیوگرافی
در فصل ششم کتاب که به «نارسایی احتقانی قلب» اختصاص دارد، در زمینه کاربرد اکوکاردیوگرافی میخوانیم: «اکوکاردیوگرافی مفیدترین تست تشخیصی نارسایی قلب است. یک اکوکاردیوگرام کامل دوبُعدی همراه با جریان داپلر میتواند هرگونه اختلال در میوکارد، دریچه قلبی یا پریکارد را تشخیص دهد. این ارزیابی موضوعات زیر را شامل میشود: کسر جهشی، ساختمان و عملکرد LV، وجود سایر اختلالات ساختمانی مانند بیماریهای دریچهای و پری کارد و وجود اختلال عملکرد دیاستولی و عملکرد بطن راست.»
در فصل نوزدهم کتاب و صفحه 554، درباره اداره بیهوشی در بیماران دیابتی اشاره شده که اهداف اداره بیهوشی بیمار دیابتی عبارتند از: ارزیابی کامل قبل از عمل، درک عمیق از پاتوفیزیولوژی دیابت و پاسخ استرس متابولیک، دانش و فهم بالایی از انسولین و احتمالا همکاری با متخصص داخلی و غدد بیمار.
در صفحه 841 کتاب نیز در زمینه «بیدردی زایمان» آمده است: «بیدردی اپیدورال انتخاب معقول برای بیدردی زایمان است. با این روش میتوان درد را بسیار عالی تسکین داد، مصرف اکسیژن را کاست و واکنش قلب به زایمان را بهبود بخشید.»
بیهوشی در بیماریهای اطفال
نویسندگان در فصل بیست و هفتم کتاب که به «بیماریهای اطفال» اختصاص دارد، درباره اداره بیهوشی در صفحه 884 آوردهاند که پوزیشن بیمار یکی از نکات مهم بیهوشی است بهخصوص اسپینابیفیدای باز (مننگوسل و میلومننگوسل) نگهداری بیمار در وضعیت Prone یا لاترال دکوبیتوس، باعث جلوگیری از آسیب عصبی میشود.
دکتر سیامک یعقوبی در مقدمه این کتاب نوشته است: «ترجمه متون تخصصی از زبان مبدأ به زبان مقصد همواره با دشواریهای خاص خود همراه است، زیرا از یکسو مترجم باید دین خود را به زبان پارسی ادا کند و از دیگرسو ذهن خواننده را درگیر معادلهای مهجور و تازه نسازد و تمرکز خواننده را دچار آشفتگی نکند. در این کتاب سعی بر آن بوده که تا حد امکان، ضمن وفاداری به زبان فارسی، از معادلهای ناآشنا و سردرگمکننده اجتناب گردد و کلماتی بهکار گرفته شود که برای خواننده مأنوس و نزدیک به ذهن باشد. کتاب «بیهوشی و بیماریهای همراه» که کتابی شناخته شده و مرجع برای گروه بیهوشی است، در زبان مبدأ نثر ساده و روانی دارد و مترجمین آن نهایت تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا این ویژگی در برگردان و انتقال آن به خواننده فارسیزبان نیز حفظ شود.»
نخستین چاپ ویراست ششم کتاب «بیهوشی و بیماریهای همراه» با شمارگان یکهزار نسخه در یکهزار صفحه، به بهای 47 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما