گزارش ایبنا از جشنواره «پروژههای علمی جابربن حیان» و «جشنواره دانشآموزان مؤلف ابتدایی»
صالحی: باور کردهایم علم عنصر قدرت هر ملتی است/ نقش اساسی کتاب در پرسشگری دانشآموزان
علیاکبر صالحی، معاون رئیسجمهوری، در چهارمین جشنواره کشوری «پروژههای علمی جابربن حیان» و «نخستین جشنواره دانشآموزان مؤلف ابتدایی» گفت: باور کردهایم علم عنصر قدرت هر ملتی است و برای رسیدن به این باور باید تلاش کرد.
به آینده کشور امیدواریم
صالحی در این آیین گفت: پیمودن راه، آسان ولی مهمتر از آن پیدا کردن راه است. میدانیم علم یکی از عناصر قدرت هر ملت است و برای رسیدن به این باور باید تلاش کرد؛ هرچند این موضوع امری بدیهی است. این باور در کشور ایجاد شده، بنابراین بیش از پیش به آینده این کشور امیدوارم.
وی با اشاره به آیات قرآن افزود: علم اساس حرکت انسان است، اما وقتی به آیات قرآن توجه میکنیم، گمشده دیگری یعنی حق را میبینیم. تمیز دادن بین حق و باطل از مهمترین موارد مهم در مسیر زندگی انسان است؛ به برکت انقلاب اسلامی در این مسیر قرار گرفتهایم. باید دانشآموزان پرسشگری داشته باشیم و کتاب خوب در پرسشگری دانشآموزان نقش اساسی دارد. کتابهای کمک حجم در درک بهتر مطالب گاهی از کتابهای حجیم مؤثرترند.
ناتوانی برخی دانشآموختگان از نوشتن یک پاراگراف
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با انتقاد از فرهنگ مدرکگرایی در دانشگاهها اظهار کرد: گاهی دیده میشود که برخی دانشآموختگان در مقاطع بالای تحصیلی توانایی نوشتن حتی یک پاراگراف را در قالب صحیح نگارشی ندارند؛ مایه تعجب است. ای کاش روزی فرا برسد که مدرک دکترا صادر کنیم و بگوییم که من «اُمی» هستم آنگاه میتوانیم به ظهور ابنسیناها و جابرابن حیانها امیدوار باشیم.
صالحی با اشاره به تأکیدات دین اسلام به تدبر ادامه داد: اسلام مدام انسان را به تدبر و تفکر دعوت میکند تا حق را از باطل تمیز دهیم. درون حقطلبی، حکمت و حیات طیبه علم وجود دارد.
سه هزار سال تاریخ مکتوب ایران
معاون رئیسجمهوری درباره آینده ایران گفت: ایران در تاریخ زرین و بیش از سه هزار سال تاریخ مکتوب خود، فراز و فرودهایی داشته است. ملت ایران به لطف ویژگیهای خاصش توانسته از امتحانات مختلف سربلند باشد. ایران هزاران سال است که ایران است و میرود تا با یک پیام انسانساز که در جهان طنینانداز شده، دوباره شکوه خود را پیدا کند.
وی افزود: ایران با انقلاب خود به جهانیان اعلام کرد که میتوان فلسفه زندگی را از منظر دیگری نگاه کرد. ایران به دنیال تغییر مدیریت جهانی است و به همین دلیل نیز دچار چالشهای سیاسی شده است اما همانگونه که خدا فرموده «محزون نباشید.»
صالحی در ادامه عنوان کرد: آیا ما بعد از 36 سال از انقلاب اسلامی به همه اهداف خود رسیدهایم؟ نه اما راه را یافتهایم. از ابتدای انقلاب اسلامی با جنگ و فشارهای اقتصادی به دنبال خم کردن کمر انقلاب بودهاند. به گفته رئیسجمهوری آمریکا (بزرگترین دولت نظامی جهان): «از توهم شکست ایران خارج شوید.»
توجه به تفکرمحوری در نظام آموزشی
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تأکیدات حضرت علی (ع) به شیوههای تربیتی فرزندان ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی تأکید دارند تا در نظام آموزشی، تفکرمحوری مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به جایگاه علم و دانش پیش از انقلاب گفت: از پیش از انقلاب اسلامی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف هستم و شرایط آن زمان را درک کردهام؛ دورانی که در کمتر استانی دانشگاه داشتیم و تعداد دانشجویان نزدیک 175 هزار تن میرسید. این در حالی است که امروز در کمتر استانی دانشگاه نداریم و تعداد دانشجویان به چهار میلیون تن میرسد.
صالحی افزود: در دوران تصدی وزارت علوم، شناسایی استعدادهای درخشان، یکی از دغدغههای مهم بود، چراکه اعتقاد داشتیم مبادا کسی از آموزش محروم بماند.
نظر شما