پرفروشترین کتابهای تاریخی فروشگاه شهر کتاب مرکزی در نیمه دوم مرداد/ از تاريخچه بريگاد تا نسلکشی ارامنه
کتابهای «تاريخچه بريگاد و ديويزيون قزاق»، «روزگاران (تاريخ ايران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی)»، «يادداشتهای روزانه از محمدعلی فروغی از سفر كنفرانس صلح پاريس» و «گزيدهای از نسلكشی ارامنه و بازتاب آن در رسانههای ايران» چهار اثر تاریخی در میان فهرست پرفروشهای نیمه دوم مردادماه فروشگاه مرکزی شهر کتاب قرار گرفتند.
تاريخچه بريگاد و ديويزيون قزاق/ محسن ميرزايی/ نشر علم
برای نخستین بار جمعآوری اسناد و عكسهایی درباره قزاقخانه و قزاقها در كتاب دو جلدی «تاریخچه بریگاد و دیویزیون قزاق(از كلنل دومانتوویچ تا میرپنج رضاخان سوادكوهی)» از سوی نشر علم منتشر شده كه میتواند منشأ و شروع پژوهشها و كارهای دیگری در این زمینه باشد. نویسنده این کتاب، محسن میرزایی سال 1335 از دانشسرای عالی در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغالتحصیل شد و پس از آن دوره روزنامهنگاری را در روزنامه اطلاعات گذراند و سپس دوره چهار ساله تبلیغات تجارتی را در آمریكا به پایان برد.
وی در این كتاب تمام اسناد، روایات و نظرات را در كنار هم آورده و درباره قرارداد قزاقخانه به طور صریح مینویسد: «شاه افسران قزاق را به ایران میآورده، دوره مأموریت آنها سه سال بود كه اگر شاه تمایل داشت آنها را نگه میداشت و هر زمان نخواست میروند. وظیفه آنها هم فقط آموزش دادن فن سواركاری و فنون نظامی به افسران ایرانی است، اما بعد میبینیم كه كازاكوفسكی در گوشت، نفت، زغال، انتظامات و همه چیز پایتخت دخالت میكند.»
كتاب «تاریخچه بریگاد و دیویزیون قزاق(از كلنل دومانتوویچ تا میرپنج رضاخان سوادكوهی)» اثر
محسن ميرزايی (جلد نخست) در 882 صفحه، شمارگان 770 نسخه و جلد دوم همین اثر در 694 صفحه، همان شمارگان و از سوی نشر علم منتشر شده است.
روزگاران (تاريخ ايران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوي)/ عبدالحسين زرينكوب/ فاطمه زندي/ سخن
«روزگاران» مروری است بر تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی كه زندهیاد استاد عبدالحسین زرینكوب، در آن، تحولات و حوادث دورههای تاریخی و سیر وقایع گذشته ایران را به استناد منابع دست اول بازگو و تجزیه و تحلیل کرده، وی كوشیده است مباحث را در عین پرهیز از بیان جزئیات و با رابطه علت و معلولی در توالی رویدادها تبیین كند. این كتاب كه پیش از این در سه جلد جداگانه منتشر شده بود، اینك در یك مجلد به چاپ سوم رسیده است.
مباحث كتاب در 28 فصل سامان یافته به گونهای كه تقریبا هر فصل آن به یك دوره مهم یا مقطع حكمروایی یك یا دو دودمان حكومتگر تاریخ مورد نظر کتاب اختصاص دارد. مولف در مقدمه كتاب درباره ویژگیهای این اثر مینویسد: «روزگاران ایران نگاه دیگری به تاریخ این سرزمین است (از آغاز تا امروز) در این نگاه تازه، دورنمای گذشته كوتاه و گذرنده است، اما سرسری و شتابكارانه نیست، رویدادها به اجمال در بیان میآید اما بیان در حد ممكن از تامل خالی نیست. فرمانروایان از یاد رفته با خودكامگیها، شكستها و پیروزیهایشان در این نگرش در پی هم از پیش چشم عبور میكنند و در این عبور رستخیز گونه(كه مرور بر تاریخ است) سعی میشود تا كارهاشان تفسیر شود، خط سیر كردارهاشان دنبال و نقش آنها در تمدن و فرهنگ ایران ارزیابی شود. در نقل رویدادها، چون مجال بیان محدود است، این جا به همان اندازه كه تفسیر آنها را ممكن میسازد و معنی و جهت مسیر تاریخ ایران را باز نماید میبایست بسنده كرد.»
«روزگاران: تاريخ ايران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی» تالیف عبدالحسين زرينكوب و فاطمه زندی با در برداشتن 1018 صفحه، شمارگان چهارهزار و 400 نسخه، در قطع وزيری (گالينگور) به بهای 46500 تومان از سوی انتشارات سخن منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
يادداشتهای روزانه از محمدعلی فروغي از سفر كنفرانس صلح پاريس/ محمد افشين وفايی - پژمان فيروزبخش/ سخن
یکی از منابع اصلی و دست اول مطالعه تاریخ، خاطرات رجال مؤثر سیاسی است و یادداشت روزانه بیشک اطمینانبخشترین نوع خاطرهنویسی است. کتاب حاضر یادداشتهای روزانه محمدعلی فروغی (ذکاءالملک) (زاده 1256- و وفات یافته آذر 1321) از بزرگترین رجال روشنفکر و عملگرای برجسته ایران است.
این یادداشتها از ایامی است که ذکاءالملک به سمت رئیس دیوان عالی تمیز در جزو هیات اعزامی ایران برای راهیابی به کنفرانس صلح عازم پاریس شد. او در طول تقریبا دو سال (17 دسامبر 1918 تا 11 اوت 1920/ 25 آذر 1297 تا 20 مرداد 1299) اخبار و وقایع هر روز را یادداشت کرده و چون خود در مسیر جریانها بوده و به جزئیات بسیاری ورود داشته، یادداشتهایش دربرگیرنده نکتههای تازه و ناگفته فراوان درباره علل ناکامی ایران در راهیابی به کنفرانس صلح، داخل شدن ایران در مجمع ملل، روابط انگلیسیها با وثوقالدوله، قرارداد نهم اوت 1919 و بعضی از رجال سیاسی ایران در آن روزگار است. جز این، چنانکه انتظار میرود، یادداشتهای فروغی حاوی فواید فرهنگی و ادبی فراوانی نیز هست. این یادداشتها نزدیک به صد سال نزد خانواده فروغی محفوظ بوده و اکنون به همت گنجینه پژوهشی ایرج افشار برای نخستین بار منتشر شده است.
کتاب «يادداشتهای روزانه محمدعلی فروغي از سفر كنفرانس صلح پاريس: دسامبر 1918 - اوت 1920» بهاهتمام مشترک محمد افشينوفايي و پژمان فيروزبخش در 680 صفحه، شمارگان دو هزار و دویست نسخه و در قطع وزيري (گالينگور) به بهای 65 هزار تومان از سوی انتشارات سخن روانه بازار کتاب شده است.
گزيدهاي از نسلكشی ارامنه و بازتاب آن در رسانههای ايران/ لينا ملكميان/ آنيش
کتاب «بازتاب واقعه نسلکشی ارامنه و بازتاب آن در رسانههای ایران» اسناد فارسی اعم از اسناد و رسانهها منعکس شده را جمعآوری کرده و در پنج فصل با سرفصلهای «نسل کشی ارامنه»، «اقدامات ایرانیان ارمنی و مجاهدت آنها»، «انعکاس نسل کشی ارامنه در کتابهای فارسی»، «گزارشهای انتشار یافته از نسلکشی ارامنه در رسانههای ایران» و «سخن پایانی» سامان داده است.
در بخشی از این کتاب آمده است: «مطمئنا مبارزات یکصدساله ارمنیان فرصت و انگیزهای برای گردهمایی و اتحاد طیفهای گوناگون و انبوه مردمی، میهنی و آحاد پراکنده در دیاسپورای جهانی ارمنیان در جبهه فراگیر ملی خواهد بود. تشکل، خیزش و پیشروی با پشتوانه غنی تجربیات ارزشمند به بلندای یک قرن، حرکتی که همبستگی سراسری ارمنیان ضامن تحقق اهداف عدالتخواهانه آن مورد تائید جامعه بینالمللی است.»
کتاب «گزيدهاي از نسلكشي ارامنه و بازتاب آن در رسانههاي ايران» به قلم لينا ملكميان در 516 صفحه، شمارگان یکهزار و صد نسخه و به قیمت 32هزار تومان از سوی نشر آنیش روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما