چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
ویراست هفتم «رادیولوژی تشخیصی» منتشر شد

چاپ نخست از ویراست هفتم «رادیولوژی تشخیصی» نوشته آندریا روکال و همکاران در 17 فصل از سوی انتشارات تیمورزاده راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ از ویراست هفتم «رادیولوژی تشخیصی» نوشته مشترک آندریا روکال، اندرو هاتریک، پیتر آرمسترانگ و مارتین واستی با ترجمه دکتر علی ابطحی‌راد، استاد دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
 
«نکات تکنیکی»، «بیماری قفسه صدری»، «اختلالات قلبی»، «تصویربرداری از پستان»، «شکم کامل»، «مجرای گوارشی»، «سیستم کبدی صفراوی، طحال و لوزالمعده»، «مجاری ادراری»، «مجاری تناسلی در زن»، «حفره صفاقی و خلف صفاق»، «استخوان‌ها»، «مفاصل»، «ستون فقرات»، «ترومای اسکلتی»، «مغز»، «چشم‌ها، سر و گردن» و «رادیولوژی عروقی و مداخله‌گر» عنوان‌های 17 فصل این کتاب را تشکیل می‌دهند.
 
ضمیمه «آناتومی توموگرافی کامپیوتری از شکم»، نمایه و فهرست اشکال، بخش‌های پایانی کتاب «رادیولوژی تشخیصی» را شامل می‌شوند.
 
در نخستین فصل کتاب در تشریح «استفاده از بخش تصویربرداری» اشاره شده که برقراری ارتباط مناسب بین پزشکان و رادیولوژیست‌ها امری حیاتی است چراکه بخش رادیولوژی باید مشکل بالینی بیمار را بداند تا آزمون‌های مناسب را انجام داده و یافته‌ها و نتایج خود را به‌صورت قابل‌فهم و معنی‌داری ارائه دهد. پژوهشگران بالینی نیز باید قوا و محدودیت‌های پاسخ‌های رادیولوژیک را بدانند.
 
در صفحه 153 کتاب که مربوط به بخش هفتم با موضوع «سیستم کبدی صفراوی، طحال و لوزالمعده» است، می‌خوانیم: «روش‌های متعدد و متفاوتی برای تصویربرداری از سیستم کبدی صفراوی و پانکراس (لوزالمعده) در دسترس می‌باشد که به‌خصوص عبارتند از: اولتراسوند، توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری از رادیو نوکلئید و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI).»
 
نویسندگان در صفحه 379 نیز درباره تکنیک‌های تصویربرداری از مغز نوشته‌اند: «در اکثر اختلالات عصبی، عکس‌های معمولی یا طبیعی بوده و یا یافته‌های غیرطبیعی به قدری غیراختصاصی هستند که تشخیص داده نمی‌شود. رادیوگرافی‌های جمجمه به ندرت انجام می‌گیرد مگر آن‌که در قسمتی از بررسی‌های استخوانی، صدمه غیر تصادفی یا میلوم مورد نظر باشد.»
 
در بخشی از مقدمه کتاب به قلم مترجم آمده است: «با توجه به پیشرفت روزافزون دانش پزشکی و تکامل روش‌های جدید تشخیصی و درمانی برای بیماری‌ها، نیاز به دسترسی و استفاده از این متدها در عصر کنونی حائز اهمیت بسیاری است. در این بین علم رادیولوژی دریچه‌های جدیدی را به‌روی بشریت گشوده و گاه غیرممکن‌های اخیر را به ممکن مبدل ساخته است. کتاب رادیولوژی تشخیصی آرمسترانگ از کتب پیشرو در این زمینه بوده و مبانی علم رادیولوژی را از بعد بالینی به سادگی و با نوشتاری روان ارائه می‌دهد.»
 
چاپ نخست از ویراست هفتم «رادیولوژی تشخیصی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 480 صفحه، به بهای 29 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها