فروغ پارسا، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تالیف دومین مجموعه «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران» خبر داد و گفت: در این مجموعه به چگونگی و تحولات تفسیر قرآن در سده دوازدهم تا چهاردهم هجری پرداختهام.
وی با بیان این که مطالب مربوط به سده دوازدهم و سیزدهم در یک مجلد منتشر میشود، اظهار کرد: مطالب مربوط به سده چهاردهم در مجلدی مستقل منتشر میشود. مجموعه حاضر، حاصل طرح پژوهشی است که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در حال انجام آن هستم.
رییس پژوهشکده حکمت معاصر، افزود: در مجموعه حاضر تلاش میکنم، مطالب تفسیری که از تحولات تاریخی و فرهنگی متاثر بودهاند را در اختیار علاقهمندان قرار دهم. به عنوان مثال، گرایش فلسفی ملاصدرا در تفسیر قرآن متاثر از پارادایم موجود در آن زمان بوده است. تفسیر برهان در مکتب اخباریگری، نیز از جمله تحولات تاریخی و فرهنگی بهشمار میآید که بر تفسیر قرآن تاثیر داشت.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به شکلگیری مکاتب فکری و تاثیر آنها بر تفسیر قرآن از سوی شیعیان اظهار کرد: سده دوازدهم تا چهاردهم مقارن با فروپاشی صفویان و حکومت قاجاریان و پهلوی اول و دوم بوده است، که هرکدام از اینها مکاتبی را در خود شکل دادند که بر تفاسیر شیعی از قرآن موثر بود. به عنوان مثال، مکاتب فکری معاصر در ایران نیز با تاسی از رویکرد مکتب خود، تفسیر خاصی از قرآن داشتند.
به گفته فروغ پارسا، مجموعه «تفسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران» از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر میشود.
نخستین مجموعه «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران (سده دهم و یازدهم هجری)»، در سال 1392 از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است.
فروغ پارسا، علاوه بر اقدامات پژوهشی دارای چندین عنوان کتاب است که از میان آنها میتوان به «سیرهپژوهی در غرب»، «شناخت جریان علمینگری به قرآن»، «حدیث درنگاه خاورشناسان»، «خاورشناسان و جمع و تدوين قرآن كريم» و جلد نخست «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران (سده دهم و یازدهم هجری)» اشاره کرد.
نظر شما