چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
کتاب «هلی بُرن از پشت میز» رونمایی شد/ استفاده از هزار و 800 صفحه سند از مقامات و اندیشکده‌های ایالات متحده آمریکا در کتاب

مهدی افراز، مولف کتاب «هلی بُرن از پشت میز» گفت: نزدیک به هزار و 800 صفحه سند از مقامات و اندیشکده‌های ایالات متحده آمریکا که درباره مذاکرات هسته‌ای منتشر شده برای تالیف این کتاب مطالعه کرده و دسته‌بندی نسبتاً جامعی از آن صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از کتاب «هلی بُرن از پشت میز» سه‌شنبه 14 مهر با سخنرانی منوچهر محمدی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، وحید یامین‌پور، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، کامران غضنفری و مهدی افراز یکی از مولفان کتاب در سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد.

نگاه به گفت‌وگوهای هسته‌ای به عنوان یک تجربه تاریخی
افراز، مولف کتاب «هلی بُرن از پشت میز» در این نشست با بیان اینکه توجه به چشم‌اندازهای کلی و اساسی توافقات هسته‌ای و نقش اول آن یعنی آمریکا ضروری است، گفت: اگر تحولات در یک پازل کلی دیده نشود هم در حوزه عمل ممکن است، شاهد رفتارهای نادرست باشیم و هم اینکه نتیجه خوبی از برهه تاریخی برای ما صورت نپذیرد.

وی ادامه داد: برای تالیف این کتاب به همراه دیگر مولف آن، نزدیک به هزار و 800 صفحه سند از مقامات و اندیشکده‌های ایالات متحده که درباره مذاکرات هسته‌ای منتشر شده را مطالعه کردیم و دسته‌بندی نسبتاً جامعی از آن صورت گرفته است.

مولف کتاب افزود: در این مقطع تاریخی به گفت‌وگوهای هسته‌ای باید به عنوان یک تجربه تاریخی بنگریم و البته به اهداف آمریکا در آن توجه اساسی کنیم. امام خمینی (ره) نیز در گذشته برای پرداختن به مشروطه مطالعات دقیقی نسبت به این موضوع داشتند. ما نیز باید نسبت به این موضوع مطالعات عمیق داشته باشیم چون توجه به تحولات می‌تواند زمینه‌ساز حرکت به سوی آینده باشد.

افراز تاکید کرد: هدف ما از تالیف این کتاب این بوده که به گونه دیگری به موضوع اهداف راهبردی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای نگاه کنیم چراکه احساس می‌کنیم جای پرداختن به این موضوع در فضای عمومی کشور خالی است.

رسانه‌ها بدون رودربایستی به مذاکرات هسته‌ای بنگرند
یامین‌پور نیز در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه باید نسبت میان آمریکا و دولت جمهوری اسلامی ایران به دنبال یک بازتعریف جدید باشیم، گفت: امروز پیداست که دولت آمریکا و رسانه‌هایش از ایرانی‌ها بخواهند که انتخابات را جدی بگیرند چون می‌خواهند ایرانی‌ها در انتخابات شرکت کنند.

وی ادامه داد: نفوذ فرهنگی یعنی کار کردن و اثر گذاشتن بر امیال سیاسی مردم و نزدیک کردن آنها به حاکمانی که آمریکایی‌ها می‌خواهند. من اکنون برجام را بزرگترین توقف پس از انقلاب اسلامی می‌دانم چراکه ایران را کنترل‌پذیر و قابل پیش‌بینی می‌کند. اوباما نیز این ایده را انتخاب کرده و به نظر می‌رسد که در این باره هم موفق نبوده است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی افزود: این تنها شیوه آمریکا برای نفوذ به ایران بوده است حالا باید ببینیم که در انتخابات بعدی چقدر این نفوذ موثر خواهد بود یا خیر.

یامین‌پور با تاکید بر شفاف‌سازی در رسانه‌های کشور نسبت به برجام اظهار کرد: تمام رسانه‌ها باید بدون رودربایستی به این موضوع نظر داشته باشند. انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی خود نیاز به تحول در سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی دارد. این تحول با رفتاری آرمان‌خواهانه‌تر و جدی‌تر از پیش و با مطالبات بیشتر از گذشته پدید می‌آید.

هرچه درباره شناخت آمریکا بنویسیم کم است
محمدی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه هرچه درباره شناخت آمریکا بنویسیم کم است، گفت: من در زمان تحصیلم در خارج از کشور به دنبال شناخت ابرقدرت آمریکا بودم. رشته من مطالعات بین‌الملل بود. وقتی وارد کلاس می‌‌شدیم مباحث مرتبط با جنگ ویتنام مطرح بود. استادی داشتیم که در آن زمان می‌گفت ما در ویتنام شکست نخوردیم بلکه در آمریکا شکست خوردیم.

وی با بیان اینکه آمریکا به گونه‌ای خود را رشد داده و به مردمانش تلقین کرده که برجسته و ممتاز هستند، افزود: به همین دلیل است که می‌بینیم آنها حتی در جنگ‌هایشان هم خودشان را همواره پیروز نشان می‌دهند. این تفرعنی است که در آمریکا وجود دارد و اگر این نباشد چیزی دیگری برای ارائه کردن ندارد.

به گفته محمدی، آمریکایی‌ها معتقدند با پول می‌توان همه چیز را خرید اما انقلاب اسلامی ضربه سختی به آن‌ها زد. ماجرای اشغال لانه جاسوسی برای آنها بسیار عجیب بود و از آن زمان به بعد برای محاصره ما برنامه‌ریزی کردند و بر اساس همان تئوری که همه چیز را می‌توان خرید روی نقطه ضعف دولتمردان ما دست گذاشتند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دسته‌بندی اصولگرا و اصلاح‌طلب امروز معنا ندارد، افزود: اکنون عده‌ای حکومتگرا و برخی هم انقلابی‌اند. حکومت‌گرایان می‌‌گویند تا کی باید با آمریکا بجنگیم و در واقع معتقد هستند که باید کدخدا را راضی کنیم. در حالی که ما نباید حالت انقلابی خود را از دست بدهیم چون جنگ ما با آمریکا تمام شدنی نیست.

وی خطاب به دانشجویان و جوانان گفت: شما باید به خوبی آمریکا را بشناسید و نسبت به اهداف و مواضع آن شفاف‌سازی کنید.

بررسی جنبه‌های مختلف رابطه ایران و آمریکا
کامران غضنفری، مولف کتاب «راز قطعنامه» نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه موضوع آمریکا دامنه گسترده‌ای دارد، افزود: پژوهشگران و نویسندگان بسیار زیادی باید به این موضوع بپردازند و جنبه‌های مختلف رابطه ایران و آمریکا را بررسی کنند.

وی با بیان اینکه در کتاب «هلی برن از پشت میز» درباره اهداف مذاکرات هسته‌ای صحبت شده است، گفت: ما معتقد هستیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای به قول‌هایش عمل نمی‌کند و خوش خیالی دولت در این باره بعداً به مردم ثابت می‌شود.

نگاهی به کتاب
کتاب «هلی بُرن از پشت میز» با موضوع بررسی اهداف راهبردی ایالات متحده آمریکا از پیگیری مذاکرات دوجانبه با ایران در موضوع هسته‌ای نوشته مهدی افراز و سید محمد جواد زمانیان توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
 
اين كتاب در دوازده فصل با محوریت قرار دادن مواضع و تحلیل‌های رسمیِ مقامات، اندیشکده‌ها و نهادهای تصمیم ساز در کشور آمریکا، به دنبال روشن کردن انگیزه‌های اساسی کاخ سفید از پیگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران است.
 
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «یکی از مقاطع پرمحتوای تاریخ انقلاب اسلامی، روند تعاملات آن با دنیای غرب در مسئله هسته‌ای بوده است. بی‌شک طرف اصلی جمهوری اسلامی در این مناقشه تاریخی، دستگاه حاکمه ایالات متحده آمریکا می‌باشد. کشوری که داعیه رهبری همه تحولات کره خاکی را در سر دارد، چه ظرفیت ویژه‌ای در بستر گفتگوهای هسته‌ای با ایران یافته است که با چنین قوّت و دقّتی پیگیر در به نتیجه رساندن این مذاکرات می‌باشد؟ مسیر توافقات صورت گرفته چگونه زمینه مدیریت جمهوری اسلامی توسط حاکمیت آمریکا را فراهم خواهد آورد؟ چه ابعادی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات هسته‌ای مورد چالش قرار گرفته است؟ توافق هسته‌ای با چه سازوکاری مقدمات لازم برای ورود مقامات کاخ سفید به فضای تصمیم سازی ایران را فراهم خواهد آورد؟ این‌ها پرسش‌هایی است که این کتاب با محوریت قرار دادن مواضع و تحلیل‌های رسمیِ مقامات، اندیشکده‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز در کشور آمریکا، به دنبال پاسخ‌هایی روشن برای آن‌ها می‌باشد. پرداختن به این اهداف و انگیزه‌ها موضوعی است که در سال‌های گذشته از چشم نخبگان و تحلیل‌گران عزیز کشورمان به دور مانده است، لذا جهت روشن نمودن چراغی در این مسیر، کتاب حاضر تهیه و تدوین گردیده است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها