یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
ویراست دهم «فارماکولوژی کاتزونگ و ترور» منتشر شد

انتشارات تیمورز‌اده دهمین ویراست کتاب «فارماکولوژی کاتزونگ و ترور (مرور بورد و آزمون)» را با ترجمه نسرین نیک‌روان منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ ویراست دهم کتاب «فارماکولوژی کاتزونگ و ترور (مرور بورد و آزمون)» نوشته مشترک آنتونی جی. ترور، برترام جی. کانزونگ،‌ ماریک کرویدرینگ، هال و سوزان مسترز، با ترجمه دکتر نسرین نیک‌‌روان از سوی انتشارات تیمور‌زاده با همکاری نشر طبیب راهی بازار نشر شده است.

کتاب در 10 بخش با عنوان‌های «اصول مقدماتی»، «دارو‌های اتونومیک (مؤثر بر دستگاه عصبی خودمختار)»، «دارو‌های قلبی و عروقی»، «دارو‌های دارای اثرات مهم بر عضلات صاف»، «دارو‌‌هایی که بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارند»، «دارو‌‌هایی با اثرات مهم بر خون، التهاب و نقرس»، «دارو‌های اندوکربن»، «دارو‌های شیمی‌درمانی»، «سم‌شناسی (توکسیکولوژی)» و «مباحث ویژه» تدوین شده است.
 
در نخستین بخش کتاب در تعریف فارماکولوژی آمده است: «فارماکولوژی علم تأثیرات مواد شیمیایی بر سیستم‌های بیولوژیک است. فارماکولوژی پزشکی بخشی از فارماکولوژی است که به استفاده از مواد شیمیایی در پیشگیری،‌ تشخیص و درمان بیمار‌ی‌های انسانی می‌پردازد.»
 
در دومین بخش کتاب درباره «مقدمه‌ای بر فارماکولوژی اتونومیک» می‌‌خوانیم که سیستم عصبی اتونوم (ANS) برخلاف سیستم عصبی سوماتیک (ارادی) بخش غیرارادی نا‌خوآگاه و خودمختار سیستم عصبی است. در این بخش درباره آناتومی، بیوشیمی ناقل‌ها، خصوصیات گیرنده‌‌ها و هماهنگی عملکردی ANS بحث شده است.           
 
«دارو‌های بلوک‌کننده عصبی عضلانی» یکی دیگر از مباحث این بخش است. دارو‌های بلوک‌کننده عصبی عضلانی، برای ایجاد شُلی کامل عضله اسکلتی در جراحی به‌کار می‌روند. مرتباً نمونه‌های جدیدتری از این خانواده به بازار عرضه می‌شوند. احیاکننده‌های کولین استراز، احیاکننده‌های کولین استراز آنتاگونیست گیرنده نیستند، اما به طبقه‌ای از آنتاگونیست‌های شیمیایی تعلق دارند. این مولکول‌ها حاوی یک اکسیم، هستند که تمایل بسیار زیادی برای اتصال به اتم فسفر در حشره‌کش‌های ارگونوفسفانه دارند، چون تمایل گروه اکسیم به فسفر بیش از تمایل فعال آنزیم است.
 
در سومین بخش کتاب نیز به مباحثی مانند دارو‌های مورد استفاده در درمانی نارسایی قلب پرداخته شده است. در این بخش اشاره شده که نارسایی قلبی یک وضعیت قلبی بسیار جدی است که با میزان بالای مرگ و میر همراه است. اشکال فیزیولوژیک اصلی در نارسایی احتناقی قلب کاهش قدرت انقباضی قلب است و نتیجه این اشکال،‌ ناکافی بودن برونده قلب برای تأمین نیاز‌های بدن است.

در ادامه این مبحث آمده که درمان‌های دارویی نارسایی قلب عبارتند از: کاهش پس‌بار نمک و آب احتباس یافته با کمک مهار‌کننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE)؛ کاهش تحریک اضافی سمپاتیک توسط بتابلوکر‌ها، کاهش پیش‌بار پس‌بار توسط وازو دیلاتور‌ها و در نارسایی سیستولیک‌ تقویت مستقیم قدرت انقباضی قلب با دارو‌های اینوتروپ مثبت از قبیل گلیکوزید‌های دیژینال. به علاوه، شواهد اخیر نشان می‌دهند که دارو‌های مسدودکننده گیرنده‌های آدرنژیکی بتا و اسپیرونولاکتون و اپلرنون نیز تأثیرات سودمندی در دراز مدت دارند.
 
در چهارمین بخش کتاب استفاده‌های بالینی از دارو‌های ضد فشارخون در سه مبحث مراقبت گام به گام (چند دارویی)، سن و نژاد و هیپر‌تانسیون اورژانسی مورد بررسی قرار گرفته است. نویسندگان در نخستین بند از درمان این اختلال به موضوعاتی مانند تغییر شیوه زندگی مانند محدودیت نمک و کاهش وزن، دارو‌های دیوتیک، دارو‌های سمپاتوپلژیک، دارو‌های مهار کننده  ACE و دارو‌های گشاد کننده عروق اشاره کرده‌اند.

نویسندگان در بخش پنجم کتاب نیز درباره دارو‌‌های خواب‌آور آورده‌اند: «آرامبخش و خواب‌آو‌ر‌‌ها به آغاز خواب کمک می‌کنند و مدت زمان خواب را افزایش می‌دهند. مراحلی از خواب که دارای حرکات سریع چشم است معمولا با دوز‌های بالای دارو کوتاه می‌شوند و با قطع مصرف مزمن دارو، ممکن است افزایش جبرانی در خواب REM رخ دهد. دارو‌های خواب‌آور جدیدتر مثل زالوپلونو زولپیدم روی الگوی خواب اثر کمتری دارند.»
 
نخستین چاپ از دهمین ویراست کتاب «فارماکولوژی کاتزونگ و ترور (مرور بورد و آزمون)» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 648 صفحه، به بهای 29 هزار تومان از سوی انتشارات تیمور‌زاده با همکاری نشر طبیب به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها