یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۶
مسجدجامعی: فخرالدین فخرالدینی گنجینه ارزشمند فرهنگ و هنر است/ صمدیان: در تاریخ‌نگاری ضعیف هستیم

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در مراسم رونمایی از کتاب نقاشی و عکس‌های فخرالدین فخرالدینی گفت که این هنرمند، یکی از گنجینه‌های ارزشمند فرهنگ و هنر است و در این حوزه زحمات زیادی کشیده است. سیف الله صمدیان نیز با قدردانی از فخرالدینی برای انجام رسالت هنری، بدون چشم‌داشت مالی از دولت، گفت که متاسفانه در زمینه تاریخ‌نگاری در ایران ضعیف عمل کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب نقاشی و عکس‌های فخرالدین فخرالدینی در سه جلد با عنوان «سلام آقای پرتره» از ساعت 17 عصر روز یکشنبه، 22 آذرماه با حضور علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، عباس سجادی، مدیر فرهنگسرای نیاوران، شهرداد روحانی، ابراهیم حقیقی، سیف الله صمدی، هنرمندان و علاقه‌مندان حوزه هنر و فرهنگ در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
 
احمد مسجد جامعی، از سخنرانان این مراسم ضمن ابراز خرسندی از چاپ کتاب جدید فخرالدینی گفت: خیلی خوشحالم که کتاب جدید استاد فخرالدینی به چاپ رسیده است و هنرمندان و علاقه‌مندان حوزه هنر می‌توانند از آن استفاده کنند. صحبت درباره فخرالدین فخرالدینی کار سختی است چراکه وی یکی از گنجینه‌های ارزشمند فرهنگ و هنر است و در این حوزه زحمات زیادی کشیده و در همه این سال‌ها دغدغه فرهنگی داشته است.
 
وی در ادامه به ذکر تاریخچه‌ای از پرتره پرداخت و گفت: پس از ظهور این هنر، پرتره رفته‌رفته ابزاری برای افراد صاحب قدرت و نزدیکانشان شد تا به وسیله تصویرشان در تاریخ ماندگار شوند؛ در واقع پرتره به داد بزرگان سیاست و قدرت رسید تا ماندگار شوند.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت‌های فخرالدینی اظهار کرد: فخرالدینی در حوزه پرتره کار جدیدی انجام داد و پرتره را جور دیگری معنا کرد که دیگر در دست سیاستمداران نبود و به همین دلیل است که کارهای وی در ذهن اهالی حوزه فرهنگ و هنر ماندگار شده است.

وی افزود: افراد زیادی دوست داشتند  کاری شبیه فخرالدینی انجام دهند اما نتوانستند زیرا او هنرمندی بی حاشیه است که کوچک‌ترین توجهی به دیده شدن نداشت و ندارد، اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که هیچ وقت دنبال جشنواره‌ها و برگزیده شدن نبوده است.

مسجد جامعی در تشریح ویژگی آثار فخرالدینی گفت: یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد آثار فخرالدینی حضور مشهود درک و فهم هنری در آثارش است چراکه اگر به آثار وی دقت کنیم متوجه خواهیم شد در عین سادگی دارای پیچیدگی خاصی است که انسان را مجذوب می‌کنند؛ برای مثال چنان هنرمندانه از رنگ خاکستری استفاده کرده که مغز انسان دیگر علاقه‌ای به دیدن تصاویر رنگارنگ ندارد.
 
 
فخرالدینی برای کتاب آخرش بیش از 200 میلیون هزینه کرده است

سیف الله صمدیان که یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود در تشریح شخصیت فخرالدینی اظهار کرد: افرادی مانند فخرالدینی در تاریخ فرهنگ و هنر کشور انگشت شمار هستند. این هنرمند بدون کوچک‌ترین توقعی از مسوولان به انجام رسالت فرهنگی خود پرداخت و در این حوزه از جیب خود هزینه کرده است.

وی ادامه داد: اصولاً ما در تاریخ نگاری ضعیف هستیم و جامعه به مسیری رفته که فرهنگ به یک شایعه تبدیل شده است. امثال فخرالدینی کارهایی برای حوزه فرهنگ انجام دادند که هیچ دولت و نهاد فرهنگی تا به امروز از پس آن برنیامده است. او برای کار آخر خود بیش از 200 میلیون تومان هزینه کرده است و بدون شک باید بگوییم که وی تک سوار فرهنگی کشور در حوزه ثبت تاریخی است.

در پایان این مراسم با حضور احمد مسجد جامعی، علی مرادخانی و شهرداد روحانی از کتاب‌های فخرالدین فخرالدینی رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها