چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸
اختصاص 33 درصد منابع معاونت فرهنگی ارشاد به استان‌ها در سال گذشته

دومین نشست تخصصی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران‌کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جاسم جادری، استاندار هرمزگان، آیت‌الله نعیم‌آبادی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه بندرعباس و مدیران ستادی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه (25 آذرماه) در بندرعباس آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی برگزاری دومین اجلاس تخصصی معاونت امور فرهنگی با مدیران‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه ولادت حضرت محمد (ص) را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که دولت تدبیر و امید و وزارت ارشاد در این دوره مدنظر داشته بحث حرکت تعاملی فعال با استان‌ها بوده است. این اقدام یک تاکتیک نیست بلکه به صورت یک استراتژی تعریف شده و بازتاب آن در استان‌ها قابل مشاهده است.
 
وی افزود: برای مثال، در سال 1393 با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا 20 درصد از منابع برنامه‌ریزی به استان‌ها اختصاص پیدا کند. برداشت مبتنی بر آمار ما در سال گذشته حکایت از این دارد که 33 درصد از منابع معاونت امور فرهنگی به طور مستقیم به استان‌ها تعلق گرفته است. این رقم نشان می‌دهد که معاونت امور فرهنگی 13 درصد بیشتر از تکلیف معین شده در این مسیر گام برداشته است.
 
صالحی با اشاره به حمایت‌های معاونت امور فرهنگی از برنامه‌های استان‌ها در دو سال گذشته گفت: در دوره جدید تأکید قابل توجهی وجود داشته تا برنامه‌ها با انسجام و جدیت بیشتری به انجام برسند. سال 1393 از 111 برنامه در استان‌ها حمایت شد و در سال جاری نیز 190 برنامه زیر چتر حمایتی معاونت امور فرهنگی قرار دارند. همچنین در حوزه چاپ 28 دوره آموزشی در 11 استان کشور برگزار شد و در آینده نزدیک نیز دوره عالی مدیریت کسب و کار در حوزه مدیران و متخصصان چاپ با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تبریز و دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود. در کنار این اقدامات، نمایندگانی از 23 استان کشور نیز در نمایشگاه چاپ کشورهای خارجی حضور یافته‌اند و 31 کتابخانه تخصصی چاپ در استان‌های کشور دایر شده است.
 
وی افزود: البته برنامه‌های متعددی هم وجود دارند که در تفاهمنامه‌ها نیستند اما به‌طور غیرمستقیم به حمایت از برنامه‌های فرهنگی در استان‌ها می‌پردازند. در میان این برنامه‌ها می‌توان به تفاهمنامه معاونت امور فرهنگی با معاونت فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش و تجهیز کتابخانه‌های مناطق مرزی و روستایی اشاره کرد که تاکنون دو مرحله از این برنامه اجرایی شده است.
 
معاون امور فرهنگی با اشاره به گسترش روند واگذاری و تفویض امور به استان‌ها در دوره جدید، عنوان کرد: یکی از محورهای دیگری که در این دوره مورد تأکید قرار داشته، بحث واگذاری و تفویض امور به استان‌ها بوده است. در این حوزه معاونت امور فرهنگی گام‌هایی برداشته است که از جمله می‌توان به واگذاری نظارت‌ها در هیأت نظارت بر کتاب اشاره کرد. در آینده نزدیک هیأت نظارت بر نشر در 5 استان دیگر تشکیل می‌شود و در مجموع 10 استان به کار نظارت خواهند پرداخت.
 
صالحی تعامل در برنامه‌ریزی‌ها را دیگر اقدام مهم صورت گرفته در دو سال گذشته دانست و گفت: استانها باید با همفکری در برنامه‌ریزی‌ها حضور داشته باشند و بر اساس همین استدلال شورای مناطق 8 گانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد. معاونت امور فرهنگی در کنار این شورا شورای تعاملات استانی را تشکیل داد. اجلاس معاونان فرهنگی در تهران و برگزاری دو اجلاس مدیران کل استان‌ها به میزبانی تبریز و بندرعباس نیز در راستای تقویت و مشارکت بیشتر استان‌ها در برنامه‌ریزی‌ها فرهنگی انجام شده است.
 
معاون امور فرهنگی اظهار کرد: این اضلاع چهارگانه حرکت فرهنگی اعم از توزیع منابع مالی، توزیع مطلوب برنامه‌ریزی، تفویض امور به استان‌ها و مشارکت استان‌ها در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در پی محقق شدن اهداف مصوب است. امیدورایم که این اجلاس مقدمه‌ای برای تشکیل یک تیم هماهنگ و فعال و هم‌افزا در حوزه راهبردهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها