چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
صالحی‌امیری: حوزه زنان نیازمند قلمزنی در مبانی نظری و فکری است/ غفلت از پژوهش و مطالعه حوزه زنان در دولت گذشته

رضا صالحی‌امیری، رئیس کتابخانه ملی در همایش «زن در تاریخ محلی ایران (منطقه جنوب)» گفت: معنای حضور زنان در عرصه قدرت منوط به تغییر نگاه و باور سیاستمداران به مطالبات زنان جامعه است و ما باید به همین دلیل از منظر عقلانیت و اعتدال به زنان نگاه کنیم و نه از منظر احساس. به همین دلیل نیازمند ایجاد مبانی نظری، فکری و قلمی به حوزه زنان به جای تحریک احساسات و عواطف هستیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، همایش «زن در تاریخ محلی ایران(منطقه جنوب)» با سخنرانی رضا صالحی‌امیری رئیس کتابخانه ملی، دکتر منصوره اتحادیه نظام‌مافی، مدیر نشر تاریخ ایران و تاریخ‌نگار، دکتر شیرین بیانی، تاریخ‌نگار دوره مغول و دکتر نزهت احمدی، دبیر عملی همایش چهارشنبه (2 دی‌ماه) در ساختار آرشیو ملی برگزار شد.
 
مجموعه مقالات همایش زنان در سه جلد کتاب منتشر شد

صالحی‌امیری با اشاره به غفلت از پژوهش و مطالعه در حوزه زنان در دولت گذشته گفت: بنده در 8 سال گذشته بر مطالعه و پژوهش در حوزه مطالعات فرهنگی متمرکز شدم و در کنار دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری 400 عنوان را در این حوزه بررسی کردیم که یکی از حوزه‌های ما زنان بود و برای آن یک کارگروه جدی تعیین تشکیل دادیم و در این کارگروه بحث‌ها و تحقیقات جدی را دنبال کردیم.
 
وی افزود: قرار است در آینده نزدیک با حضور رئیس جمهوری و همکاری شهین‌دخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، همایش ملی زنان، توسعه و اعتدال را داشته باشیم که مجموعه مقالات آن در سه جلد کتاب گنجانده شده و یک جلد نیز به چکیده مقاله‌ها اختصاص دارد که در آینده نزدیک در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت. با توجه به محتوای این تحقیقات محققان می‌توانند سیاست دولت تدبیر و امید را نسبت به زنان دریابند. سیاستی که نه تحجری است و نه اباگری که این دو نگاه در گذشته ضربه بزرگی به جامعه زنان زده است.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: ما با مطالعه مبانی سه دهه تاریخ انقلاب و نگاه اسلامی که به این قشر از جامعه وجود دارد سعی کردیم عقلانیتی را از زنان تصویر کنیم که این عقلانیت به باور من از سه کلمه منزلت، قدرت و ثروت نشأت می‌گیرد.
 
دور نگه‌داشتن زنان از قدرت ریشه تاریخی دارد

صالحی‌امیری با اشاره به سابقه تاریخی حضور زنان در اجتماع عنوان کرد: نگاهی به تاریخ ما حاکی از این است که زنان تا زمان مشروطه حضور چندان فعالی در جامعه نداشته‌‌اند و پس از جنبش مشروطه آنها نیز درصدد برآمدند که مطالبات خود را که در گام نخست مساله منزلت بود مطالبه کنند. از این منظر ما در دولت اعتدال این مهم را مساله‌ای جدی دیدیم و به بررسی آن پرداختیم و معتقدیم تا زمانی که زنان از این مهم برخوردار نشوند قطار توسعه به پیشرفت دست نخواهد یافت.
 
وی بیان کرد: مرحله بعدی ظهور زنان در عرصه قدرت است که بنده با توجه به مطالعات فرهنگی‌ که داشتم این حضور را در چند پست محدود تعریف نمی‌کنم زیرا به نظر من با توجه به آنچه در گذشته اتفاق افتاد مفهوم سهم زنان از قدرت تنها به چند پست محدود نمی‌شود. زیرا گاهی برخی از این ابزار برای تبلیغات ویترینی استفاده می‌کنند که به باور من این به معنای سهیم‌شدن زنان در عرصه سیاست و قدرت نیست.
 
این پژوهشگر حوزه مطالعات فرهنگی عنوان کرد: همان‌طور که بنده در مناظره‌های کاندیداتوری ریاست جمهوری اعلام کردم معنای حضور زنان در عرصه قدرت منوط به تغییر نگاه و باور سیاستمداران به مطالبات زنان جامعه است و ما باید به همین دلیل از منظر عقلانیت و اعتدال به زنان نگاه کنیم و نه از منظر احساس. از این رو دغدغه‌ همیشگی من در این حوزه بحث رادیکالیسم است زیرا از یک طرف تلاش متحجرانه در جامعه ما تلاش می‌کند که آنها را خارج از اجتماع و قدرت نگه دارد که متاسفانه این مساله ریشه تاریخی دارد از طرفی دیگر پدیده رادیکالیسم در مبارزه با این پدیده تلاش دارد که به بازنمایی قدرت زمان بپردازد، به همین دلیل ما نیازمند ایجاد مبانی نظری، فکری و قلمی به حوزه زنان به جای تحریک احساسات و عواطف هستیم.

گزارش تکمیلی این همایش به‌زودی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها