چهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
چهارمین نشست استانی «کتاب‌خوان» در قم برگزار شد

چهارمین نشست استانی «کتاب‌خوان» در قم، با معرفی 10 کتاب و با حضور کتابداران، نویسندگان، اهالی رسانه، استادان کتابداری و فعالین حوزه کتاب در قم برگزار شد.

به گزارش نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، عصر سه شنبه (15 دی ماه) سیصدمین نشست کتاب‌خوان کشور و چهارمین نشست کتاب‌خوان قم ویژه کتابداران با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین امیرعطاءاله جباری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم، کتابداران، اهالی قلم و اصحاب رسانه و شماری از علاقه‌مندان در تالار غدیر کتابخانه آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای برگزار شد.

در این نشست که به معرفی کتاب از میان جامعه کتابداری استان قم اختصاص یافته بود، ده نفر با بیان چکیده یکی از بهترین کتاب‌های موردعلاقه خود، کتاب را به اشتراک گذاشتند و حاضران را به خواندن ترغیب کردند.

مهدی محمدی استاد دانشگاه به معرفی کتاب «گذری و نظری بر کتابداری و اطلاع‌رسانی در ایران» نوشته رحمت‌الله فتاحی پرداخت که در سال 1393 از سوی انتشارات مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری چاپ و منتشرشده است. کتاب حاضر نظام کتابداری و اطلاع‌رسانی کشور را به‌طور کامل معرفی می‌کند که مشتمل بر 5 بخش و ده فصل است که این پنج بخش اصلی عبارتند از: پیدایش و توسعه کتابخانه‌ها و خدمت به مردم؛ روند تحول آموزش، پژوهش و نشر؛ رشد فعالیت‌های حرفه‌ای؛  توسعه فضای مجازی و کاربرد فناوری اطلاعات؛ و نگاهی به آینده رشته و حرفه.

رقیه زارعی، کتابدار، به معرفی رمان «پنجشنبه فیروزه‌ای» نوشته سارا عرفانی پرداخت. این کتاب در سال 1393، توسط انتشارات نیستان چاپ و منتشر شده است که در مورد اردوی عده‌ای از دانشجویان ممتاز و شاگرد اول است. نویسنده در این رمان مباحث اجتماعی و پاسخ به سوالاتی مانند ارتباط با جنس مخالف و زیارت را موردتوجه قرار داده است.

نیره جعفری، پژوهشگر و محقق با معرفی کتاب «پروتکل‌های مبادله اطلاعات در کتابخانه‌های دیجیتالی» نوشته یعقوب نوروزی که در سال 1394 توسط دانشگاه قم با موضوع کتابداری به چاپ رسیده است، این کتاب در چهار فصل به معرفی پروتکل‌های مبادله اطلاعات پرداخته است.

ندا کلهر نژاد، کتابدار کتابخانه ایثار، کتاب «نامیرا» نوشته صادق کرمیار را معرفی کرد که از سوی انتشارات نیستان در سال 1387 به چاپ رسیده است، کتاب حاضر رتبه شایسته تقدیر در سومین دوره جایزه جلال آل احمد و بیست و هشتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را کسب کرده است. 
نامیرا رمانی شخصیت محور است که ریشه در مفهوم «کل یوم عاشورا و کل یوم کربلا» دارد.

مرضیه نفری نویسنده و کتابدار به معرفی کتاب «شاید عشق باشد، شاید عادت» نوشته مرضیه نفری پرداخت، که مجموعه 12 داستان کوتاه که در مجله‌ها و نشریات به چاپ رسیده‌اند را شامل می‌شود.
این کتاب بیشتر دغدغه‌های اجتماعی زنان را موردتوجه قرار داده است و بیشتر شخصیت‌های اصلی کتاب زنان هستند.

عبدالحسین طالعی استاد دانشگاه به مناسبت هفته وحدت و همچنین شهادت شخ نمر کتاب «اهل‌البیت فی المکتب العربیه» نوشته سید عبدالعزیز طباطبایی را معرفی کرد که در سال 1375 توسط موسسه آل بیت علیه‌السلام به زبان عربی و با موضوع سرگذشت نامه اهل‌بیت (ع) چاپ و منتشرشده است.

فاطمه صادقی کتابدار کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای به معرفی کتاب «دختر شینا» نوشته بهناز ضرابی زاده پرداخت که از سوی انتشارات سوره مهر در سال 1394، با موضوع دفاع مقدس چاپ و منتشر شده است که شامل خاطرات خانم قدم خیر محمدی است.

فاطمه شجاع، کتابدار، کتاب «انسان 250 ساله» گردآورنده مرکز صهبا را معرفی کرد که در سال 1390 از سوی موسسه ایمان جهادی منشر شده است و شامل بیانات مقام معظم رهبری در مورد زندگی سیاسی اجتماعی ائمه (ع) است که یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شده است.

نیره خداداد شهری، کتابدار، به معرفی کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» نوشته رولف دوبلی و ترجمه عادل فردوسی پور پرداخت که در سال 1394 توسط نشر چشمه، با موضوع روانشناسی چاپ و منتشرشده است.
موضوع کتاب درباره اشتباهاتی است که کرده‌ایم و نباید بکنیم. اشتباه‌هایی که انجام دادنشان بد است ولی خودمان نمی‌دانیم اشتباه هستند. این کتاب، 99 بخش دارد که هر بخش به یک اشتباه پرداخته است.

سید کاظم موسوی، مدیر کتابخانه ملاصدرا، کتاب «جنگ دوست‌داشتنی» نوشته سعید تاجیک را معرفی کرد که در سال 1386 توسط انتشارات سوره مهر با موضوع دفاع مقدس به چاپ رسیده است. موضوع کتاب، خاطرات سعید تاجیک نویسنده جوان و رزمنده جبهه‌های جنوب است.

در پایان مراسم نیز به ارائه‌دهندگان به رسم یادبود لوح تقدیر و هدایایی اهدا شد.

سلسله نشست‌های کتاب‌خوان به منظور آشنایی افراد علاقه‌مند به مطالعه و معرفی کتاب‌های برتر و همچنین تقویت اعتماد به نفس و فن بیان برگزار می‌شود و در آن کتابداران، نویسندگان، فعالان فرهنگی، اهالی رسانه، اعضای کتابخانه‌های عمومی و همه علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی، به معرفی کتاب‌های موردنظر خود می‌پردازند و در جلساتی که در فضایی صمیمی و با محوریت کتاب برگزار می‌شود، افراد شرکت‌کننده تجربیات مطالعاتی خود را برای استفاده سایر علاقه‌مندان کتاب و کتاب‌خوانی به اشتراک می‌گذارند. 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها