اخبار فرهنگی حوزه انقلاب و دفاع مقدس در هفتهای که گذشت/ از برپایی سه آیین رونمایی کتاب تا روز شهدای دانشجو
انتشار کتابهای متعدد با موضوع انقلاب و دفاع مقدس و برگزاری سه آیین رونمایی و یک نشست موضوعی، دستاورد گروه انقلاب و دفاع مقدس در هفته دوم دیماه (10 تا 16 دی) بود.
در این هفته جواد کامور بخشایش از پایان یافتن جلد دوم کتاب «خاطرات سید مرتضی نبوی» خبر داد. این کتاب را سوره مهر منتشر میکند. سيد مرتضی نبوی 6 آذر 1326 در محله مسجد محمديه قزوين، در خانوادهای مذهبی ديده به جهان گشود. وی پس از دريافت ديپلم در سال 1345 وارد دانشكده فنی تهران شد و پس از پنج سال مدرك فوق ليسانس را از آن دانشگاه دریافت کرد. در همين سالها وی با سازمان مجاهدين خلق آشنا و با سازمان مذكور ارتباط برقرار كرد.
نبوی اواخر مهر 1352 دستگير و دو سال را در زندان قصر و اوين گذراند و سپس آزاد شد. پس از آزادی با عصمتالسادات نصری كه خود انقلابی و از مخالفان نظام شاهی بود، ازدواج كرد و صاحب سه فرزند شد. در سالهای آخر عمر رژيم پهلوی، نبوی به جمع مردم مبارز پيوست و به فعاليتهای سياسی پرداخت و در سازماندهی جريانات مختلف سياسی عليه رژيم، پخش اعلاميه و سازماندهی تظاهرات ايفای نقش كرد.
رضا استادی هم خبر داد که رمانی با عنوان «اینجا خانه من است» را درباره خرمشهر به پایان رسانده است. وی با بیان اینکه از سال 1388 کار تحقیق و نوشتن این اثر را آغاز کردهاست، توضیح داد: قرار بود این کار در قالب فیلمنامه نوشته و مورد استفاده قرار گیرد اما با توجه به شرایط سخت تولید فیلم ترجیح دادم که آن را در قالب کتاب منتشر کنم.
مژگان حضرتیانفام نیز اظهار کرد: مجموعه داستانکهایی با عنوان «72 راه بهشت» درباره زندگی جانبازان جنگ تحمیلی نوشتهام. وی درباره محتوای این داستانکها توضیح داد: این داستانکها در یک رفت و برگشت زمانی اتفاق میافتند و در واقع موضوع آنها اجتماعی است که محدودیتهای جانبازان در جامعه را به تصویر میکشد.
انتشارات سوره سبز سه کتاب تازه در دست نگارش و تالیف دارد که از این مجموعه کتاب «اطلس جامع نقش اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس» بهزودی از راه میرسد.
مراسم بزرگداشت شهید «سمیر قنطار» با عنوان «حقیقت سمیر» به همراه رونمایی از كتاب «حقیقت سمیر» دیگر رویداد هفته بود که یكشنبه 13 دیماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم محمدعلی مهتدی، كارشناس سیاسی و كارشناس ارشد مسائل خاورمیانه، شیخ وائل العلی، معاون حوزوی حزبالله لبنان، حجتالاسلام سید رضا تقوی، رئیس شورای ائمه جمعه و جماعات كل كشور درباره شهید سمیر قنطار سخنرانی کردند. كتاب «حقیقت سمیر» نتیجه بیش از 50 ساعت مصاحبه یعقوب توكلی با شهید سمیر قنطار است كه حقایقی را از دوران مبارزه او بیان میكند.
همچنین، یادواره سیوپنجمین سالگرد بزرگداشت شهدای هویزه دوشنبه 14 دی ماه 1394 با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، سید حمید علمالهدی، برادر شهید علم الهدی و برخی بازماندگان حماسه هویزه در دانشکده علوم سیاسی و حقوق دانشگاه تهران برگزار شد.
سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین رونمایی دو کتاب تازه درباره شهیدان هویزه با تاکید بر ضرورت نوشتن کتابهایی درباره رشادتهای شهیدان هویزه گفت: آنها درک درستی از زمان داشتند. اوج فداکاری آنها همراه با آگاهی بود. در پایان این مراسم از دو کتاب «سید حسین» شامل خاطرات شهید حسین علم الهدی و «آیههای سرخ هویزه» رونمایی شد.
آیین رونمایی از کتاب «صخرههای خونین قراویز» نیز دوشنبه 14 دیماه 1394 با حضور امیرسرتیپ داوود کاظمی، رئیس سازمان ایثارگران ارتش و دکتر احمد کُردی، رئیس مرکز آموزش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای تهرانسر برگزار شد. امیرسرتیپ کاظمی در این برنامه اظهار کرد: «کتاب» یکی از ابزار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و مقام معظم رهبری، حساسیت و تاکید ویژهای بر آن دارند.
نشست تخصصی «بررسی سیر تاریخی ایثار در فرهنگ ایرانیان» سه شنبه 15 دیماه 1394 با حضور دکتر علی ططری، مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی و داوود امینی، پژوهشگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. علی ططری، مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی «بررسی سیر تاریخی ایثار در فرهنگ ایرانیان» گفت: من این دغدغه را ندارم که ایثار در ایران کم شده است اما باید در کنار پررنگ کردن مذهب، عنصر هویت خاک و ملیت وطندوستی را هم تزریق کنیم. هر قدر دانشآموزان در کتابهای درسی هویت ملی خود را بیشتر بشناسند، انگیزهای برای ایثار خواهند داشت.
شانزدهم دیماه، روز شهدای دانشجو نامگذاری شده بود، در این روز، شمار زیادی از دانشجویان پیرو خط امام (ره) از جمله شهید سید حسین علمالهدی به شهادت رسیدند. به همین مناسبت گزارشی در صفحه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر و به دو اثر تازهنشر درباره شهید سید حسین علمالهدی و شهیدان هویزه پرداخته شد.
«سید حسین» عنوان کتابی است که خاطرات تازهای را درباره شهید سید حسین علمالهدی در بردارد. این خاطرات به کوشش سید حمید علمالهدی، برادر شهید گردآوری و به قلم محمود مطهرنیا بازنویسی شده است. «آیههای سرخ هویزه»نوشته میلاد کریمی نیز روایتهای کوتاه از سرگذشت برخی شهیدان هویزه است. در این کتاب، درختوارهای درباره عملیات هویزه، شامل مواردی چون نام عملیات، رمز عملیات، یگانهای عملکننده، محورهای عملیات، اهداف عملیات، ویژگیهای شاخص عملیات و تلفات دشمن آمده است.
نظر شما