این نویسنده کودک و نوجوان ادامه داد: همچنین بهتازگی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب «گوساله لجباز» را از من منتشر کرده است. این کتاب، رمانی برای خردسالان است که آن را پنج سال پیش به کانون تحویل داده بودم.
وی درباره سایر آثارش نیز گفت: در حال حاضر، چهار کتاب در انتشارات هوپا زیر چاپ دارم که عبارتاند از جلدهای یک و دو «عمه گیلاس»، «قصههای الفبا «و مجموعه «قصههای اسکلت بخشنده».
این نویسنده کودک و نوجوان در ادامه توضیح داد: مجموعه دو جلدی رمان «عمه گیلاس» را برای گروه سنی نوجوان نوشتهام. جلد اول آن «هیولای کوه به دوش» نام دارد و به ماجراهای زندگی پسری میپردازد که در سن 50 سالگی به دنیا میآید و قرار است خودش تصمیم بگیرد که چگونه بزرگ شود. این پسر درنهایت تصمیم میگیرد به سمت کودکیاش برود و در این میان اتفاقات واقعی زندگیاش با خیالات همراه میشود. جلد دوم رمان «عمه گیلاس» هم «رقص جنها» نام دارد.
وی درباره علت تأخیر در چاپ این مجموعه گفت: این مجموعه قرار بود از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شود ولی با تغییرات پیشآمده، این کتاب از گردونه نشر خارج شد و هر دو جلد را برای چاپ در اختیار انتشارات هوپا قرار دادم. در حال حاضر هم فقط جلد دوم این مجموعه مجوز چاپ گرفته و جلد نخست آن در انتظار دریافت مجوز است.
شمس درباره کتاب «قصههای اسکلت بخشنده» نیز گفت: این کتاب شامل 60 قصه کوتاه با مضامین تخیلی و فانتزی برای کودکان است که کار تصویرگری آن را سلمان طاهری انجام داده است. «قصههای الفبا» نیز دربرگیرنده 32 داستان کوتاه با موضوع 32 حرف الفباست که برای گروه سنی خردسال و کودک درنظر گرفتهشده است.
این نویسنده درباره مجموعه «آمیتیس» نیز گفت: این مجموعه درباره دختر شجاعی است که از چیزی نمیترسد و بقیه میخواهند با حیلههای مختلف او را بترسانند. جلد نخست این مجموعه «دختری که از هیولا نمیترسد» نام دارد که آن را به نشر افق تحویل دادهام. جلد دوم این مجموعه هم با عنوان احتمالی «معلمی که دزدیده شد» ماجرای دزدیدهشدن معلم آمیتیس را بیان میکند که نوشتن آن بهپایان رسیده است و امیدوارم تا پایان سال جاری بتوانم دو جلد دیگر آن را نیز نوشته و به ناشر تحویل دهم.
محمدرضا شمس، نویسنده کتابهای کودک و نوجوان، در سال 1336 در تهران متولد شد. نخستین شعر او به نام «نیلوفر من» در سالهای نخست انقلاب به چاپ رسید. سپس به نوشتن داستان پرداخت. محمدرضا شمس بعدها با مجلههای رشد نوآموز، کودک و دانشآموز، سروش کودک و نوجوان، باران، سلام بچهها، پوپک و گلک همکاری کرد. نخستین کتاب این نویسنده با عنوان «اگر این چوب مال من بود» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسید. بعدها با انتشارات سروش، امیرکبیر، مدرسه، قدیانی، پیدایش، افق، محراب قلم، بهنشر، حنانه، شباویز، و رویش همکاری داشت. حاصل این همکاری، چاپ بیش از 30 عنوان کتاب است. از آنجمله میتوان به «خواب و پسرک»، «مراد شمر»، «دیوانه و چاه»، «عروسی»، «شیر، اسب و بشقاب چینی گلدار»، «بادکنک و اسبآبی»، «قصه بهار»، «قصه پلی که بود و دیگر نیست»، «خورشید مال کیه؟»، «کلوچه خانم»، «دختره خل و چل»، «دزدی که پروانه شد» و «صبحانه خیال» اشاره کرد.
شمس تاکنون جوایزی همچون لوح تقدیر کتاب سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب سال سلام، قصه سال مجله سروش کودک، لوح زرین جشنواره مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جشنواره مطبوعات، کتاب سال شورای کتاب کودک و دیپلم افتخار از IBBY، انجمن فرهنگی را از آن خودکرده است.
نظر شما