جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
«نگاهی انتقادی به درمان‌های دندان‌پزشکی» از پنجره جهان کتاب آمد

نخستین چاپ کتاب «نگاهی انتقادی به درمان‌های دندان‌پزشکی» نوشته الی فیلیپس از سوی انتشارات موسسه فرهنگی-هنری «جهان کتاب» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «نگاهی انتقادی به درمان‌های دندان‌پزشکی» نوشته دکتر الی فیلیپس با ترجمه دکتر محمد‌رضا غفاری در 6 بخش و 14 فصل از سوی انتشارات موسسه فرهنگی ـ- هنری «جهان کتاب» به بازار کتاب عرضه‌ شده است.

نخستین بخش کتاب با ‌عنوان «نکته‌های مهم در دندانپزشکی» شامل سه فصل «رویه‌‌های غالب در دندان‌پزشکی»، «چگونه همه‌چیز آغاز شد؟» و «آماده‌سازی صحنه» است. در این بخش درباره «در چه زمان دندان نیاز به پُرکردن دارد؟» می‌خوانیم: «یک دندان‌پزشک ممکن است در عکس دندان سایه‌ای تیره ببیند و تصمیم به پُِرکردن دندان بگیرد. دندان‌پزشک مورد تایید دیگری ممکن است با گرفتن عکس از دندان،‌ با فواصل زمانی برابر بررسی کند که آیا دندان استحکام خود را بازیافته است یا نه و در صورت مثبت بودن نتیجه بررسی،‌ برای بیمار توضیح دهد که لازم است به خانه برود و برنامه توصیه‌شده را انجام دهد تا ناحیه نرم دندانش دوباره استحکام خود را بازیابد. دندان‌پزشک دوم به دندان بیمار این فرصت را می‌دهد، به‌جای پرشدن، بخش نرم خود را به‌صورت طبیعی ترمیم کند.»
 
«پوسیدگی و حفره پوسیدگی» و «شیمی دهان» دو فصل دومین بخش کتاب هستند. در این بخش درباره دندان‌های مقاوم آمده است: «هنگامی‌که پیرتر می‌شویم و نیز هنگام ابتلا به بیماری،‌ شیمی بدن تغییر می‌یابد. ممکن است ترمیم استخوان‌های ما آهسته‌تر صورت گیرد و اگر عمل استخوان‌سازی به مقدار کافی انجام نشود تا با تحلیل استخوان‌ها مقابله کند،‌ در آن صورت دچار پوکی استخوان خواهیم شد.»
 
سومین بخش کتاب با عنوان «بهداشت و سلامت لثه» شامل دو فصل «پلاک دندانی» و «بیماری لثه» است. درباره التهاب لثه در فصل هفتم کتاب اشاره شده که التهاب خفیف لثه‌ها، ژنژیونت یا التهاب لثه نامیده می‌شود و از هر هفت بزرگسال، یک شخص به آن مبتلاست و این مشکل حتی شامل آن‌هایی می‌شود که به‌طور منظم به دندانپزشک مراجعه می‌کنند.
 
«افسانه‌ها و واقعیت‌ها» عنوان چهارمین بخش کتاب است. این بخش در سه فصل «فلوراید»، «شیار پوش‌ها» و «سفید کردن دندان‌ها» تدوین شده است است. نویسنده درباره پیامد‌های سفید کردن دندان در این بخش آورده است: «در مطالعه‌ای در آزمایشگاه،‌ عمل سفید کردن را بر روی دندان انسان انجام دادند و سپس دندان از نظر استحکام مورد آزمایش قرا گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که عمل سفید کردن موجب کاهش سختی و استحکام دندان‌ها و نقصان موادمعدنی و ضعیف شدن آن‌ها می‌شود. در سال 1991،‌ قبل از آن‌که سفید کردن دندان به‌صورت کاسبی بزرگ در‌آید‌، دکتر هری آلبرس،‌ سردبیر یک خبرنامه دندانپزشکی صاحب‌نام،‌ مقاله‌ای نوشت و در آن اظهار‌ داشت که سفید کردن افراطی دندان‌ها می‌تواند موجب تخریب ساختار آن‌ها شود.»
 
پنجمین بخش کتاب با عنوان «خبر‌های خوب» شامل دو فصل «دندان‌ها» و «موادغذایی و زایلیتول» است. در فصل 12 کتاب حاضر درباره «زایلیتول پس از غذا» می‌خوانیم: «غذا‌های بسیاری اسیدی‌شدن (اسیدیته) دهان را کاهش می‌دهند،‌ ولی زایلیتول راحت‌‌ترین آن‌هاست؛‌ به‌ویژه آن‌ها که دندان‌ها را هم به‌خاطر داشتن خواصی دیگر،‌ درمان می‌کند. زایلیتول موجب تسریع جریان بزاق سرشار از موادمعدنی به درون دهان می‌شود.»
 
آخرین بخش کتاب «روشی برای سلامت دندان‌ها» نیز شامل دو فصل «روش مراقبت کامل از دهان در بزرگسالان» و «روش مراقبت کامل از دهان در کودکان» است. نویسنده در این بخش درباره «روش‌های مراقبت از دهان نوزادان» آورده است: «میکروب‌های دوست با میکروب‌های دشمن که عامل پوسیدگی‌‌اند، بر روی دندان نوزاد شما‌ با هم در نبرد و مرگ و زندگی‌‌اند. از این دو گروه، هرکدام زودتر به دندان دسترسی پیدا کند،‌ برنده جنگ می‌شود. اگر میکروب‌های دوست نخستین میکروب‌هایی باشند که بر دندان جدید جای می‌گیرند، در آن صورت آن نوزاد در آینده کمتر دچار پوسیدگی دندان می‌شود.»
 
نخستین چاپ کتاب «نگاهی انتقادی به درمان‌های دندان‌پزشکی» با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه در 324 صفحه، به‌بهای 19 هزار تومان، از سوی انتشارات موسسه فرهنگی ـ هنری «جهان کتاب» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها