پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱
سرلشگر فیروزآبادی: ارزش سفر‌های راهیان نور از مطالعه صد‌ها کتاب بالاتر است/ رونمایی از 21 عنوان کتاب ویژه مناطق عملیاتی راهیان نور

سرلشگر فیروزآبادی در جلسه شورای سیاستگذاری راهیان نور گفت: با آن‌که کتاب نور است اما ارزش یک بار سفر به مناطق عملیاتی و شرکت در ارد‌و‌های راهیان نور، بالاتر از مطالعه صدها کتاب و مقاله است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) جلسه شورای سیاستگذاری راهیان نور، پنجشنبه 13 اسفندماه 1394 با حضور سرلشکر بسیجی بسیدحسن آقایی فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حجت الاسلام والمسلمین مصلحی، رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار نادر ادیبی، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور، امیرسرتیپ رضا خرم طوسی فرمانده قرارگاه راهیان نور آجا، سردار محمد جوادزاده کمند، فرمانده قرارگاه راهیان نور ناجا، حجت الاسلام والمسلمین محمود ملک‌دار، رییس ستاد راهیان نور حوزه‌های علمیه، حمیدرضا کفاش، معاون پژوهشی فرهنگی آموزش و پرورش، نسرین آبروانی معاون صدای سازمان صدا و سیما، مریم مجتهدزاده، رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس در ستاد مرکزی راهیان نور کشور برگزار شد.

در این نشست سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، سردار یعقوب سلیمانی، دبیر قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج، سید محمد هادی ایازی، قائم مقام امور اجتماعی وزارت بهداشت و درمان، سردار محمد تقی عصار، معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، علی اصغر هدایت نژاد، نماینده وزارت جهاد کشاورزی، سردار فرج الله مرادی، رییس اداره طرح‌های راهبردی سازمان معاونت طرح و برنامه و بودجه، سردار عبدالرضا خداکرمی جانشین پژوهشگاه معارف دفاع مقدس، سرتیپ محمد قاسم ناظر رییس سازمان مهندسی بنیاد حفظ آثار و محمود عاطفی، فرمانده قرارگاه رسانه‌ای راهیان نور حضور داشتند.

راهیان نور، زمینه ساخت تمدن اسلامی
سرلشگر فیروزآبادی در این مراسم با اشاره به آیه نور در سوره مبارکه «نور» گفت: این آیه ما را به سوی نور و شناخت نور هدایت می‌کند. آیات دیگری هم در قرآن کریم هست که بیانگر دشمنی کافران با نور خداست و خداوند تاکید می‌کند که تلاش دشمنان نور خدا، مانند فوتی است که نمی‌تواند آن نور را خاموش کند.

وی با بیان این که امام امت دل ملت ایران را با نور خدا پیوند زد و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، گفت: از این روست که انقلاب ما انفجار نور است. آگاهی، اخلاق، ایمان، تولید علم، همبستگی و اتحاد، بخشی از نور مردم ایران است. نمی‌توان از تشعشع نور انقلاب اسلامی به دنیا جلوگیری کرد. ملت ایران که نورانی شده بودند، به فرمان امام(ره) به جبهه‌ها رفتند و خاک پاک خود را از دشمن بعثی بازپس گرفتند.
 
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اردوهای راهیان نور را هدایت‌کننده دانست و گفت: هر قشری که به این مناطق نورانی سفر می‌‌کند، نورانی می‌شود یک معلم پس از این سفر، درس نورانی به شاگردانش می‌دهد و حتی یک کارگر پس از این سفر، کالایی که تولید می‌کند، نورانی است.

وی تاکید کرد: علم و کتاب و دانش هم نور هستند و بدون آن‌ها نوری حاصل نمی‌شود. بنابراین، اگر ملت ایران را در میان نور ببینیم، عجیب نیست. نور جاذبه دارد و ما باید زمینه‌های سفر مردم به راهیان نور را فراهم کنیم. جبهه‌ها محل مکاشفه است و در واقع، این فلسفه اردوهای راهیان نور است.

سرلشگر فیروزآبادی یادآور شد: با آن‌که کتاب نور است اما ارزش یک بار سفر به مناطق عملیاتی و شرکت در ارد‌و‌های راهیان نور، بالاتر از مطالعه صدها کتاب و مقاله است و باید بگویم که اصلا قابل مقایسه نیست. وقتی فردی تحت تاثیر یک کتاب حوزه دفاع مقدس قرار می‌گیرد، تازه بلیت شرکت در اردو‌های راهیان نور را دریافت کرده است.

وی در پایان سخنانش اردو‌های راهیان نور را زیربنای تمدن اسلامی دانست و تاکید کرد: باید هر مسافر اردوهای راهیان نور را به عنوان خشت خامی در نظر بگیرید که قرار است این تمدن برگ اسلامی را بسازد.

سردار نادر ادیبی، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور دیگر سخنران این برنامه بود. وی در ابتدای این برنامه به ارایه آماری از دیدارکنندگان از مناطق عملیاتی پرداخت و گفت: برای تحقق زیارت با معرفت مورد نظر مقام معظم رهبری قرارگاه‌های مختلف راهیان نور برای اقشار مختلف چون دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب تاسیس کرده‌ایم.

حج بصیرتی در راهیان نور
سردار فضلی نیز به گفته شهید بابایی اشاره کرد گفت: این اردو‌ها به قول این فرمانده شهید، حج بصیرتی است. هدف ما از برپایی ارد‌های راهیان نور، دانش‌آموزان، دانشجویان، محققان و متخصصان هستند. در حوزه‌های محتوایی مدیریت این اردو‌ها نیز بیش از 80 درصد افرادی که این اردوها را هدایت و راهبری می‌کنند، از میان گروه‌های مردمی و بسیج هستند.

وی همچنین از انتشار دل‌نوشته های فرزندان ایران که از سرزمین های راهیان‌ نور دیدار می‌کنند خبر داد و اظهار کرد: کادر انقلاب اسلامی هدایت راهیان نور را بر عهده گرفته است و این اردوها کانونی برای کادرسازی انقلاب اسلامی است.

حجت‌الاسلام مصلحی نیز از اهمیت استمرار کار فرهنگی در اردو‌های راهیان نور سخن گفت و افزود: در این زمینه کوشیدم هر مسافر اردو‌های راهیان نور را به یک شهید پیوند دهیم تا بتواند مشکلات بصیرتی خود را در مراوده با شهیدان که به گفته قرآن کریم زنده هستند و نزد خداوند روزی می‌خورند، برطرف کنند.
 
محمود ملک‌دار، رییس ستاد راهیان نور حوزه‌های علمیه، نیز در این باره یادآور شد: ما در بخش پژوهش اقدام‌های موثری انجام داده‌ایم و برای جلوگیری از تحریف جزوه‌ای را برای زیارت با معرفت از این مناطق تهیه کرده‌ایم. این جزوه امسال در اردو‌ها توزیع می‌شود.

انتشار 60 عنوان کتاب از دلنوشته‌های دانش‌آموزان
حمیدرضا کفاش، معاون پژوهشی فرهنگی آموزش و پرورش، در این برنامه به عنوان نماینده این نهاد در اجرای اردو‌های راهیان نور حاضر بود. وی گفت: درک مباحث دوران جنگ تحمیلی برای دانش‌آموزان با آمدن به اردو‌های راهیان نور آسان تر می‌شود. سال آینده 1395 دلنوشته‌های دانش‌آموزان را در قالب 60 کتاب منتشر می‌کنیم. هر استان دو کتاب در این زمینه خواهد داشت که یک جلد به دلنوشته‌های دانش‌آموزان دختر و یک جلد نیز به دلنوشته های دانش‌آموزان پسر تعلق دارد.

سید محمدهادی ایازی، قائم مقام امور اجتماعی وزارت بهداشت و درمان نیز در این برنامه پیشنهاد‌هایی را برای بهبود اردو‌های راهیان نور به سرلشگر فیروزآبادی ارایه کرد.

ضرورت رفع عقب‌ماندگی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
پیشنهاد حراست از بیمارستان‌های صحرایی برای آشنایی دانشجویان پزشکی با زحمات کادر درمانی در دوران دفاع مقدس، پیشنهاد ساماندهی و نوسازی شهرهایی که در سال‌های جنگ تحمیلی آسیب جدی دیده‌اند و برطرف کردن عقب‌ماندگی‌های آن‌ها و پیشنهاد برداشتن فاصله‌های ایجاد شده میان مردم ایران و عراق در نتیجه جنگ تحمیلی، سه پیشنهاد مطرح شده دکتر ایازی به سرلشگر فیروز‌آبادی بود.

در پایان این برنامه از 21 عنوان کتاب ویژه مناطق عملیاتی راهیان نور رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها