کتاب «نشر و کتاب به روایت جهان کتاب» به کوشش حبیب بابائی از سوی خانه کتاب منتشر شد.
در پیشگفتار این کتاب به قلم مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب آمده است: «جهان کتاب را باید جهانی از کتاب برشمرد، دو دهه تلاش خالصانه و عاشقانه که هدفی جز عشق به کتاب و عاشقی با کتاب برای آن نمیتوان متصور شد. در میان مجلات با موضوع کتاب بعد از انقلاب، جهان کتاب را میتوان یگانه مجله کتاب در بخش خصوصی برشمرد که بدون وقفه و مستمر دو دهه به تلاش عاشقانه خود ادامه داده و امروز نیز خوانندگان و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی را یاریرسان و مددکار است.
معرفی و نقد کتاب در کنار پرداختن به دغدغههای مسائل گوناگون نشر، از جمله مهماتی بود که از آغاز بهکار این نشریه در دستور کار گردانندگان آن قرار گرفت. و بحق، جهان کتاب در هر سه این مقولهها توانست یگانهای باشد در جهان کتاب فارسی و خوانندگان جهانیاش!»
همچنین در بخشی از این کتاب که مقدمه کوششگر نام دارد، به قلم حبیب بابائی آورده شده: «مجموعهای که پیش رو دارید شرح مختصر احوال و آثار بیش از پانصد تن از کتابآفرینانی است که در طول زندگانی خود خدمات قابل توجهی را در حوزه کتاب و نشر ارائه کرده و در فاصله سالهای ۱۳۷۴-۱۳۹۴ به آغوش خاک رفتند. در صفحات مختلف ماهنامه «جهان کتاب» و در طول بیست سال به شکل مطالب مختصر و گاه مفصل به زندگینامه و آثار آنها پرداخته و ذکر خیری از آنها شده است.»
کتاب «نشر و کتاب به روایت جهان کتاب» دارای دو بخش است. در بخش اول که ایران نام دارد به موضوعات نشر کتاب ایران در حوزههای مباحث نظری، ویرایش و کتابپردازی، کتابخوانی، مسائل صنفی و مباحث حقوقی، اقتصاد نشر، آمارها، مسائل روز، مباحث تاریخی و کتابفروشی پرداخته شده است.
همچنین در بخش دوم کتاب که مربوط به کتابهای جهان است، به بیان موضوعات حوزههای نشر کتاب جهان که شامل مباحث نظری، ویرایش و کتابپردازی، کتابخوانی، مسائل صنفی و مباحث حقوقی، اقتصاد نشر، آمارها و مسائل روز است، اشاره شده است.
در بخشی از کتاب و در یادداشت «ما پطروس نیستیم و طوفان تغییر مغزها قابل پیشگیری نیست» به قلم حسامالدین مطهری آمده است: «وقتی برای شبکههای اجتماعی و محیط وب محتوا تولید میکنیم گریزی از رعایت چهارچوب بسترهای وب نداریم. توئیتر به ما اجازه نشر جملاتی کوتاه میدهد. فیس بوک تا مدتها به ما اجازه ویرایش متن را نمیداد. گوگل هر زمان که تشخیص بدهد بدون اطلاع کاربرانش دست به تغییر ظاهر و شیوه کارکرد محصولات اجتماعیاش میزند. هیچ تضمینی وجود ندارد چیزی که تولید میکنیم ماندگار باشد. اشتباه محض نویسندگان و شاعران برجسته کشور، دل بستن به محیطهایی ست که نه مخاطب و هوادار گمنامشان قابل سرمایهگذاری ذهنی و روانی ست، نه روابط و مطالبی که در آن تولید یا رد و بدل میشود.»
مجله «جهان کتاب» با هدف نقد و معرفی کتابهای تازه نشر یافته و نیز بررسی مسائل نشر ایران در مهرماه ۱۳۷۴ آغاز به انتشار کرد. امسال این مجله بیستمین سال انتشار خود را پشت سر گذاشت. به همین مناسبت موسسه خانه کتاب خواستار آن شد که گزیدههایی از برخی مطالب درج شده در جهان کتاب گردآوری و در دو جلد کتاب ارائه شود.
کتاب «نشر و کتاب به روایت جهان کتاب» در یک هزار و ۳۰۴ صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و با قیمت ۵۰ هزار تومان از سوی خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما