دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴
پیوستن به سازمان تجارت جهانی ضروری است/رعایت حقوق پدیدآورندگان موجب افزایش اموال فکری در جامعه می‌‌شود

دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، یکی از اهداف این‌گونه همایش‌ها را در جریان قرار گرفتن عموم مردم و حساس شدن آنها نسبت به رعایت حقوق مؤلفان و هنرمندان در جامعه عنوان کرد و گفت: رعایت این حقوق موجب تولیدات بیشتر در این زمینه و موجب افزایش اموال فکری در جامعه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا محمدزاده وادقانی اظهار کرد: ‌انتظار و اصرار ما این است که وارد سازمان تجارت جهانی شویم چرا که یکی از شرایط ورود این سازمان، پذیرش موافقت‌نامه تجاری حقوق مالکیت ادبی، فکری و هنری است. 
 
به گفته وی، با پذیرش این موافقت‌نامه و به موجب آن، الزاماً معاهدات مالکیت ادبی و هنری را که مهم‌ترین آن معاهده بِرن است، باید اجرا کنیم. 
 
دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با اشاره به این‌که هم اکنون عضو ناظر کنوانسیون بِرن هستیم، گفت: متأسفانه برخی کشورها مانع‌تراشی می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران وارد این معاهده نشود اما اصرار ما بر پیوستن به این کنوانسیون است. 
 
 همه دولت‌ها اصرار بر پیوستن به سازمان تجارت جهانی دارند 
 
این استاد دانشگاه درباره اجماع مسئولان کشور برای حضور در کنوانسیون بِرن اظهار کرد: ‌تمامی دولت‌های قبل بر ورود بر سازمان تجارت جهانی اصرار داشته‌اند اما برخی کشورها مانند آمریکا به هر نحوی مخالف حضور و پیوستن ایران هستند. 
 
محمدزاده وادقانی دلیل این مخالفت را قوی شدن جمهوری اسلامی ایران و گشوده شدن بازارهای جهانی به روی کشورمان عنوان کرد. 
 
دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط افزود:‌ معلوم نیست با توجه به گستردگی رقابت کشورها، پیوستن به این کنوانسیون در همان ابتدا به نفع ما باشد بنابراین آن کشوری برنده است که تحمل این رقابت را داشته باشد و تولیداتش از نظر قیمت و کیفیت کالا، در سطحی باشد که بتواند با دیگر کشورها رقابت کند. 
 
محمدزاده وادقانی، قانون کپی‌رایت یا حق مؤلف را معروف به بِرن عنوان کرد و گفت:‌ این معاهده، کنوانسیون مادر به حساب می‌آید. 
 
پیوستن به معاهده رُم منجر به حمایت از هنرمندان می‌شود 
 
دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با اشاره به لزوم پیوستن به معاهده و کنوانسیون رُم، بیان کرد: این معاهده از هنرمندان، اهالی موسیقی، بازیگران تئاتر، فیلم، سینما و ... حمایت می‌کند. 
 
محمدزاده وادقانی با بیان این‌که در حال حاضر عضو کنوانسیون رُم هم نیستیم، اظهار کرد: یکی از اهداف همایش پیش‌رو معرفی این‌گونه معاهدات به جامعه و عموم مردم است. 
 
به گفته این استاد دانشگاه، وقتی از مؤلفان و هنرمندان داخلی حمایت شود ما مجبور می‌شویم به عنوان اعضای این معاهدات از طریق سازمان تجارت جهانی از هنرمندان و مؤلفان خارجی حمایت کنیم در حالی که اگر در این زمینه خلاء و حقوق و قانونی داشته باشیم از هنرمندان داخلی حمایت نخواهد شد و این مهم پذیرفته نیست. 
 
فرهنگ‌سازی و پُر کردن خلاءهای علمی در زمینه آثار 
 
دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط اظهار کرد: در زمینه حمایت از هنرمندان به‌ویژه زمانی که آثار آنها بدون مجوز و کسب اجازه صاحب اثر در کانال‌های تلویزیونی پخش می‌شود خلاء قانونی داریم و شاید بتوان گفت حتی قانونی در این زمینه وجود ندارد. 
 
حقوق مؤلفان و هنرمندان در جامعه رعایت شود 
 
محمدزاده وادقانی یکی از اهداف این‌گونه همایش‌ها (مالکیت ادبی،‌هنری و حقوق مرتبط) را در جریان قرار گرفتن عموم مردم و حساس شدن آنها به رعایت حقوق مؤلفان و هنرمندان در جامعه عنوان کرد و افزود: رعایت این حقوق موجب تولیدات بیشتر در این زمینه و موجب افزایش اموال فکری در جامعه خواهد شد. 
 
تثبیت حقوق پدیدآورندگان 

دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، الحاق به کنوانسیون و معاهده بِرن را بهترین راه تثبیت حقوق پدیدآورندگان عنوان کرد و گفت:‌ باید قانون داخلی را هم با این معاهده وفق داد چرا که این، یک قدم بزرگ در جهت حمایت از مؤلفان خواهد بود. 

محمدزاده وادقانی افزود: این همایش هدفش این است که با تولید تکنولوژی جدید در زمینه اطلاع‌رسانی، اینترنت، شبکه‌های مجازی و اجتماعی و... بررسی کند که فضای مجازی چه تأثیری بر حقوق مؤلفان گذاشته است و این معاهدات در سایه این فناوری جدید چه نقایصی دارند و چطور می‌توانند این نواقص را رفع کنند. 

انتظار حضور گسترده اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در همایش

دبیر علمی ششمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در پایان اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را ذی‌نفعان این همایش عنوان کرد و گفت:‌ این اقشار با حضور بهتر و گسترده‌تر می‌توانند با حقوق خود در زمینه‌های مختلف ویژه مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط آشنا شوند. 

حضور در این همایش برای عموم مردم آزاد و در پایان کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی و گواهی‌نامه‌های تخصصی این دوره اهدا خواهد شد. 

ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه (13 اردیبهشت‌ماه) از ساعت ٨:٣٠ در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها