«دانشنامه اسلامی فرهنگ عمومی» در شهر آفتاب رونمایی شد
حجتالاسلام صبوری: دانش درونی با «دانشنامه اسلامی» پرفروغ میشود/ منبعی قابل اعتماد از حیث وثاقت و استناد
آیین رونمایی از «دانشنامه اسلامی فرهنگ عمومی» برگزار شد. به گفته شیرازی این مجموعه از حیث وثاقت و استناد به منابع دینی قابل اعتماد است و میتواند منبع خوبی برای پژوهشگران باشد. حجتالاسلام حسین صبوری نیز اظهار کرد: امیدوارم دانش درونی و گوهر ذاتی افراد با استفاده از این دانشنامه پرفروغ شود.
دانشنامه دستمایه خوبی برای اهل هنر است
شیرازی در افتتاح این نشست توضیحاتی را درباره روند تدوین این دانشنامه ارایه کرد و گفت: فهرست اولیه این دانشنامه با 100 مولفه تهیه شده بود که در نهایت پنج مولفه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و مهارتهای زندگی به عنوان معیار اصلی برای تدوین این کتاب قرار گرفت.
وی ادامه داد: نخستین مدخل این دانشنامه آبروداری است و سعی کردیم از ادبیات و فرهنگ غنی در کشور مانند کتاب امثال الحکم استفاده کنیم. سپس وارد محتواهای دینی شویم.
شیرازی با اشاره به کاربردی کردن مفاهیم در این اثر افزود: ما همواره این دغدغه را داشتیم که مفاهیم را تبدیل به محتوای کاربردی کنیم. این دانشنامه دستمایه خوبی برای اهل هنر است. با توجه به اینکه زمانی از تدوین این پروژه نمیگذرد از این کتاب استقبال خوبی به عمل آمده است.
به گفته وی، این مجموعه از حیث وثاقت و استناد به منابع دینی قابل اعتماد است و میتواند منبع خوبی برای پژوهشگران باشد.
هفت مجلد دیگر به چاپ میرسد
حجتالاسلام میراحمدی نیز در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه موسسه حیات طیبه صالحان در قم مسئولیت تدوین این کار را برعهده داشته افزود: این موسسه افکار و اندیشههای جهادگونهای دارد و میکوشد تا در قالبهای نامحدود آثار مختلفی را منتشر کند.
وی ادامه داد: این موسسه معاونتهای مختلفی دارد که دو معاونت هنری و پشتیبانی از مهمترین معاونتهای آن محسوب میشوند. معاونت هنری در خط مقدم قرار دارد و ماحصل کتابهای تولید شده را در قالب انیمیشن و... ارایه میکند.
میراحمدی اضافه کرد: تدوین دانشنامه اسلامی فرهنگ عمومی ماحصل تلاش بیش از یک سال محققان این موسسه است و جلد اول آن که شامل حرف (آ ـ الف) منتشر شده، امیدواریم طی ماههای آینده هفت مجلد دیگر آن نیز به چاپ برسد.
استفاده از رویکرد جدید پژوهشی در دانشنامه
حجتالاسلام صبوری نیز با اشاره به رویکرد جدیدی که در این کار استفاده شده، گفت: در این اثر محققان پس از انتخاب موضوعات برایند خود از روایات و آیات را ارایه کردند؛ به طور مثال درباره ادب و احترام به سالمند کتابهای متعددی وجود دارد اما در این آثار دیدگاه سالمند نسبت به بزرگسال و جایگاهش مشخص نیست همچنین به دیدگاه خداوند نسبت به بزرگسال و سالمند پرداخته نشده است بنابراین ابعادی که در سایر آثار مورد بررسی قرار نگرفته در این دانشنامه به آن پرداخته شده است.
به گفته وی، این رویکرد جدید مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است و با توجه به دقت و پژوهش عمیقی که در آن اتفاق افتاده میتوان آن را در پژوهشهای مختلف استفاده کرد.
صبوری در بخش پایانی سخنانش گفت: امیدوارم دانش درونی و گوهر ذاتی افراد با استفاده از این دانشنامه پرفروغ شود.
نظر شما