شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
گهواره‌ای: ناشران دانشگاهی بیش از 5 درصد نسبت به سال گذشته فروش داشتند/ خوشبینی به انتقال نمایشگاه به «شهرآفتاب»

شهروز گهواره‌ای، رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی با اشاره به خوشبینی ناشران دانشگاهی نسبت به جابه‌جایی نمایشگاه به «شهرآفتاب» گفت: براساس گفته همکاران ناشر بین پنج تا 10 درصد افزایش فروش در این دوره از نمایشگاه محتمل است.

شهروز گهواره‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌‌(ایبنا) درباره برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مجموعه نمایشگاهی «شهرآفتاب» اظهار کرد: بعد از اعلام قطعی برگزاری نمایشگاه کتاب 95 در «شهرآفتاب» تصور ریزش بازدیدکننده در ذهن ناشران اعم از دانشگاهیان و عمومی ایجاد شد. مراجعه‌کنندگان و مخاطبان اصلی بخش دانشگاهی به‌ویژه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بخش دولتی و دانشگاهیان هستند؛ بنابراین به شخصه به استقبال از این دوره نمایشگاه به ویژه از بخش دانشگاهی خوش‌بین بودم.
 
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی افزود: بخش دانشگاهی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نسبت به‌سال گذشته افت نداشته و براساس گفته همکاران ناشر بین پنج تا 10 درصد افزایش فروش نیز محتمل است.                       
   
‌گهواره‌ای درباره صدمه برخی ناشران دانشگاهی در پی آبگرفتگی ناشی از ریزش باران شدید گفت: در بررسی موضوع آبگرفتگی برخی غرفه‌های بخش دانشگاهی پیشنهاد می‌کنم اندکی نگاهمان را تغییر دهیم. با توجه به جابه‌جایی مکان برگزاری نمایشگاه اتفاقاتی از این دست طبیعی است. براساس شنیده‌ها مجموعه «شهرآفتاب» طبق برنامه‌‌ریزی باید در سال 1398 افتتاح می‌شد؛ بنابراین آماده‌سازی این مکان در فرصتی سه ماهه با رویکرد مدیریت جهادی از سوی شهر‌داری صورت گرفت.
 
این فعال حوزه نشر دانشگاهی ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از پربازدید‌ترین نمایشگاه‌ها در سطح منطقه و زعم برخی از اهالی کتاب در کل دنیاست؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد یکی از اهداف مسئولان شهر‌داری تهران، آزمون این مکان به‌عنوان فضایی برای برگزاری نمایشگاه با جمعیت میلیونی جمعیت است. برای بهبود شرایط برگزاری نمایشگاه کتاب در ادوار آینده، ناشران و اعضای تشکل‌های نشر، فهرستی از مشکلات  بیست و نهمین نمایشگاه تهیه کرده‌اند تا در اختیار مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب قرار دهند.            
 
گهواره‌ای درباره تخصیص یارانه خرید کتاب به بخش دانشگاهی اظهار‌ کرد: با توجه به جریان تخصیص یارانه به بخش بین‌الملل که در سال گذشته شاهد آن بودیم باید نکته‌ای را یاد‌آوری کنم. متولیان بخش دانشگاهی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به دنبال جذب همه بودجه برای این بخش نبودند بلکه حرف اصلی حذف قید «باید» برای صاحبان بن بود تا بتوانند در همه بخش‌ها به خرید اقدام کنند.
 
وی افزود: امسال یارانه ویژه کتابخانه‌ها حذف و مقرر شد تا قبل از نمایشگاه یارانه‌ای را برای دانشگاهیان و طلاب بین 400 تا 600 هزار تومان بن تعلق بگیرد؛ این در حالی است قید «باید» با رایزنی اعضای اتحادیه کتابفروشان و انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی از جریان تخصیص بودجه حذف شد تا دارندگان بن برای خرید از بخش‌های مختلف آزاد باشند.
 
این عضو انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی درباره تخلفات بخش دانشگاهی ادامه داد: یکی از معضلات بخش دانشگاهی در ادوار مختلف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اقدام برخی ناشران در عرضه کتاب‌های دیگر ناشران است که در این دوره چندان مشهود نبود. تخلف دیگر بخش دانشگاهی نقد کردن بن بود. در مجموعه ناشران دانشگاهی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضایی آرام به عرضه خود پرداختند و حتی در زمان آبگرفتگی سعه‌صدر پیشه کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها