جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
«آلرژی» خواندنی شد/ کدام برنج حساسیت را دفع می‌کند؟

کتاب «آلرژی» را انتشارات «اسماء‌الزهرا» با محوریت آشنایی، پیشگیری و رژیم غذایی و درمان منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) کتاب «آلرژی‌(علائم، پیشگیری،‌ درمان)» نوشته صدیقه فلاح از سوی انتشارات «اسماء‌الزهرا» منتشر شده است.

«آلرژی چیست؟»، «پیشگیری از آلرژی»، «رژیم غذایی مناسب» و «درمان» محور مطالب این کتاب هستند. در تعریف آلرژی در صفحه 12 کتاب می‌خوانیم: «آلرژی واکنش سیستم ایمنی بدن است و هنگامی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌‌ای را که معمولا برای بدن بی‌ضرر است اشتباها به‌عنوان ماده‌ای زیان‌آور شناسایی می‌کند و بر علیه آن وارد عمل می‌‌شود.» کهیر، ضایعات خارش‌دار پوست،‌ التهاب تماسی پوست، ‌در اثر تماس با ماده به‌خصوصی،‌ تحریک و خارش به‌عنوان علائم آلرژی معرفی شده‌اند.
 
در مطلبی با عنوان آلرژی‌ها چطور عمل می‌‌کنند؟ در صفحه 23  آمده است: «آلرژی‌ها عکس‌العمل‌هایی حساس در برابر موادی هستند که حتی ممکن است کاملا بر‌ضرر باشند. و ربطی هم به جنسیت و سن و نژاد ندارد. در عملیاتی که حساس‌سازی نامیده می‌شود، بدن فرد در مقابل یک ماده خاص پادتن می‌سازد که به آلرژی تبدیل می‌شود. در نتیجه هرگاه فرد با آن ماده خاص تماس می‌یابد، این سیستم دفاعی در مقابل آن واکنش منفی ایجاد می‌کند. ضد آلرژی‌ها در خون بدن، هیستامین آزاد می‌کنند که آن هم مسائل جانی دارد. به‌طور مثال،‌ هیستامین غشای مخاطی بینی و چشم‌ها را آبدار و خارش‌آور می‌کند.»
 
در صفحه 33 کتاب نویسنده درباره تاثیر برنج سیاه در درمان آلرژی آورده است: «برنج سیاه که ماده غذایی بیش از یک سوم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد سبب تسکین تورم در بیماری آلرژی،‌ آسم و بیماری‌های دیگر می‌شود. سبوس گندم،‌ پوسته خارجی گندم است که به هنگام پردازش برنج قهوه‌‌ای، برای تولید برنج سفید برداشته می‌شود. سبوس برنج سیاه از تولید هیستامین که باعث تورم در این بیماران می‌شود پیشگیری می‌کند.»

مولف در پاسخ به پرسش «چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟» در صفحه 49 آورده است: «اگر زمان کوتاهی، بعد از خوردن یک غذا علائم آلرژی در شما بروز کرد، به یک پزشک و یا متخصص آلرژی مراجعه کنید. اگر برای‌تان میسر است در زمان ظهور پاسخ آلرژیک به پزشکتان مراجعه کنید و علائم را به وی نشان دهید؛ این کار می‌تواند به پزشکتان در تشخیص بیماری کمک کند.»
 
برای تشخیص ابتلا کودک به آلرژی نویسنده در صفحه 56 به مخاطب توصیه می‌کند که «در سنین پایین‌تر، با آزمایش خون،‌ تا حدودی می‌شود فهمید که کودک به چه ماده‌‌ای آلرژی دارد و بعد از 8 تا 9 ماهگی با آزمایشات پوستی دقیقا مشخص می‌شود کودک به چه موادی آلرژی دارد. در ادامه این مبحث می‌خوانیم: «والدین کودکانی که نسبت به مواد افزودنی آلرژی دارند به جای شربت‌های دارویی،‌ از قرص استفاده کنند.»
 
19 راه برای مقابله با آلرژی در صفحه 77 کتاب فهرست شده است. نویسنده به مخاطب توصیه می‌کند به‌عنوان مثال هر روز صبح بعد از مسواک زدن یک قرص روغن خاص بخورید. برای خانه هواکش نصب کنید تا هوا را به‌جریان بیندازد و هوای ساکن را جا به جا کند. به جای گوشت قرمز ترجیحا گوشت مرغ بخورید. خانه را مرتب گردگیری کنید. از جارو کشیدن فرش و مبلمان برای گرفتن گرد و خاک روی آن‌ها غافل نشوید. آب تازه و تصفیه شده بنوشید. در حمام هواکش روشن کنید تا بخار آب آزارتان ندهد و پس از حمام نیز پنجره یا در را باز بگذارید تا هوای تازه جانشین هوای بخار آلوده حمام شود.»
 
نخستین چاپ کتاب «آلرژی» با شمارگان پنج هزار نسخه در 112 صفحه به بهای چهار هزار و 500 تومان ازسوی انتشارات «اسماء‌الزهرا» به بازار نشر عرضه شده است.            

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها