یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۱
صالحی: مؤدیان مالیاتی باید در زمینه فعالیت ناشران توجیه شوند/ لزوم توجه نشر سنتی به ابزار و تکنولوژی روز

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دیدار با ناشران و کتابفروشان منطقه بازار تهران از پیگیری مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای فعالان حوزه نشر خبر داد و درباره برخی کتابفروشی‌های قدیمی و سنتی گفت: اگر نشر سنتی ما می‌خواهد از انقراض فاصله بگیرد، باید تغییر و تحولات ابزار و تکنولوژی جدید را بپذیرد و با استفاده این ابزارهای جدید قدم در مسیر نشر حرفه‌ای بگذارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتابفروشی اسلامیه عصر شنبه 26 تیر میزبان دیدار سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از ناشران و کتابفروشان راسته بازار بزرگ تهران بود که حاضران در این دیدار با بیان عمده‌ترین مشکلات فعالیت خود در منطقه بازار تهران، خواستار برطرف شدن این مشکلات از سوی صالحی  و معاونان او شدند.

در این دیدار که با حضور سیدجلال کتابچی، مدیر انتشارات و کتابفروشی اسلامیه، مرتضی آخوندی، مدیر نشر دارالکتب‌الاسلامیه، حسن کتابچی، مدیر انتشارات برهان، اکبر جدیدی مدیر انتشارات جدیدی، مصطفی حسینی، مدیر کتابفروشی مصطفی، مجید حیدری، مدیر کتابفروشی حیدری، فؤاد حیدری، مدیر انتشارات فؤاد، سید‌محمد‌علی مرعشی، مدیر انتشارات حافظ نوین و محمد‌مهدی داودی‌پور، مدیر انتشارات نگار برگزار شد، درباره مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای این فعالان حوزه نشر صحبت شد.

سید‌عباس صالحی در حاشیه این دیدار به خبرنگاران گفت: راسته کتابفروشان در تهران در طول 30 سال گذشته به دلایل مختلف با جابه‌جایی‌هایی در مکان خود مواجه بوده و منطقه بازار و ناصرخسرو از اولین مناطقی بود که راسته کتابفروشان تهران در آن شکل گرفت که به ارائه کتاب‌های دینی و مذهبی می‌پرداختند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با پیدایش بازارهای کتاب‌های دینی و مذهبی در شهرهایی چون قم و مشهد رقیبی جدید برای راسته کتابفروشان تهران ایجاد شد و در ادامه عوامل و مشکلات دیگری باعث شد تا نتوانیم شرایط حاکم بر بازار نشر را به کتابفروشان این منطقه تعمیم دهیم و به این ترتیب بازار این راسته با تغییر و تحولاتی روبه‌رو شد.

وی مشکلات ناشران و کتابفروشان راسته بازار را مشکلاتی خاص عنوان کرد و گفت: این مشکلات به همان اندازه که خاص هستند، مستلزم چاره‌اندیشی و پیگیری‌های خاص نیز هستند؛ به طوری که مسائل و مشکلات پیش روی فعالان نشر در این منطقه با سایر مناطق متفاوت است.

صالحی با اشاره به مشکلات مالیاتی این دسته از ناشران و کتابفروشان گفت: در سال‌های اخیر مسائل و مشکلات مختلفی باعث تقلیل یافتن فعالان نشر در این راسته شده که یکی از این مشکلات، موضوع مالیات است. به نحوی که توجیه نشدن مناسب مودیان مالیاتی در برخورد و اعلام نظر با فعالیت ناشران و کتابفروشان، باعث می‌شد تا در اعمال نظر خود در تخصیص مالیات، همان مالیاتی که برای واحدها و صنوف تجاری درنظر گرفته می‌شود، برای آنها نیز اعمال کنند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همچنین در بحث بیمه به ویژه برای ناشران که قاعدتاً برای آنها پرداخت 10 درصد از سهم بیمه درنظر گرفته می‌شود، به دلیل ارائه گزارش مأموران مبنی بر وجود آثار مبادله‌ای با سایر ناشران همکار در محل آن انتشارات، آنها را در رده کتابفروشان قرار داده و پرداخت سهم 30 درصدی بیمه را برای آنها اعمال کرده‌اند.

وی با تأکید بر اهتمام معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر برطرف شدن مشکلات کتابفروشان و ناشران این راسته گفت: تلاش می‌کنیم در زمان کوتاهی طی جلساتی با رئیس امور مالیاتی و بیمه‌ای این منطقه و ارائه توضیحات و توجیهات لازم، مشکلات موجود را برطرف کنیم و امیدواریم با توجیه شدن مؤدیان مربوطه این موضوع به زودی محقق شود.

صالحی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایبنا درباره چگونگی حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتابفروشی‌های باقدمتی که با شیوه سنتی مشغول به کار هستند و به دلیل نبود بهره‌مندی از برخی امکانات روز، شرایط شرکت در طرح‌های حمایتی این وزارتخانه – مانند تابستانه کتاب - را ندارند، عنوان کرد: واقعیت این است که سیستم سنتی ما هم باید به مرور زمان خودشان را به سیستم‌های جدید هم از لحاظ بازاریابی و هم از لحاظ ابزار و تکنولوژی روز نزدیک کنند.
 
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در عین اینکه ما باید نوستالژی سنت را حفظ کنیم،  نمی‌شود در دنیای جدید زندگی کنیم و به بازاریابی‌ها، ابزار و ایده‌های جدید فکر نکنیم. شاید یکی از مواردی که می‌تواند جریان سنتی ما را تشویق به همراهی با مسیر نشر حرفه‌ای کند، این است که این عزیزان احساس کنند فضاهای جدیدی پدید آمده که با درگیر کردن خود در آن می‌توانند از امکانات بیشتری بهره ببرند.

وی با تأکید بر تشویق کتابفروشان برای مشارکت در طرح‌های حمایتی، گفت: در سفری که به شهر قم داشتیم، بسیاری از دوستانی که در طرح گذشته کمتر شرکت کرده بودند، با صحبت‌ها تشویق و گفت‌وگوهای جناب آقای غلامی جلیسه در طرح «تابستانه کتاب» شرکت کردند. یکی از دلایلی هم که ما برگزاری این جلسه را در این کتابفروشی انتخاب کردیم همین مساله بود تا با تشویق‌های شفاهی این عزیزان را به استفاده از ابرازهای روز و شرکت در طرح‌های حمایتی، ترغیب کنیم.

صالحی تأکید کرد: ما لازم داریم که نشر سنتی ما هم پا در حوزه نشر حرفه‌ای جدید قرار دهد و اگر نشر سنتی ما می‌خواهد از انقراض فاصله بگیرد، باید تغییر و تحولات ابزار و تکنولوژی جدید را بپذیرد و با استفاده این ابزارهای جدید قدم در مسیر نشر حرفه‌ای جدید بگذارد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اجرای طرح‌های حمایتی از کتابفروشان برای ارائه یارانه به مردم، گفت: طبیعتاً انتظار نداریم که با اجرای طرح‌هایی چون «کتابفروشی به وسعت ایران»، «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» مشکلات نشر کشور و به خصوص کتابفروشان برطرف شود، اما این‌گونه حرکات در وضعیت فعلی می‌تواند در ایجاد امید و انگیزه برای فعالیت ایشان مؤثر باشد.
 
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار دیگری درباره برخی دخالت‌ها و اظهارنظرهای شکل گرفته در حوزه کتاب گفت: در حوزه صدور مجوز کتاب اقدامات بسیاری انجام شده، اما به نظر می‌رسد که در مواردی نه چندان اندک، پاره‌ای از نگاه‌های سیاسی باعث می‌شود برخی به ارائه دیدگاه‌ها و اشاعه نظراتی بپردازند که چندان کارشناسی نیست.

صالحی ادامه داد: ما بر اساس قانون به آن چیزی که می‌دانیم تکلیف ماست عمل می‌کنیم اما این به آن معنا نیست که در این میان هیچ مشکل و اشتباهی نیز رخ نمی‌دهد. با توجه به حجم بالای کتاب‌های چاپ اول در سال‌های 1393 و 1394 ممکن است در مواردی در موضوع ممیزی کم‌توجهی رخ داده باشد، اما این موضوع نمی‌تواند دستمایه بیان برخی نظرات غیرکارشناسی شود.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد باید عده‌ای را به تأمل بیشتر در سخنان خود دعوت کنیم تا از اظهارنظرهای عجولانه و توام با نگاه‌های سیاسی بپرهیزند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها