سه‌شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
نظری: مجموعه «خانه نور» آماده تعامل با ناشران کتاب گویاست/ راه‌اندازی فروشگاه تجهیزات ویژه نابینایان

محمود نظری، عضو هیأت مدیره مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» ضمن معرفی خدمات مجموعه تازه تاسیس مجموعه علمی - فرهنگی «خانه نور» تعامل ناشران کتاب گویا با این مجموعه را خواستار شد.

محمود نظری، عضو هیأت مدیره مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره امکانات و تجهیزات مجموعه علمی و فرهنگی «خانه نور» اظهار کرد: مجموعه علمی و فرهنگی «خانه نور» شامل «کتابخانه گویا» با دو استودیو با هدف ضبط کتاب‌ و جزوات آموزشی و غیر‌آموزشی مورد نیاز نابینایان و جانبازان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: علاوه براین منابع صوتی اهدایی علمی و غیرعلمی نیز در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. در حال حاضر 750 جانباز در سراسر کشور در مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» عضو هستند علاوه بر این مجموعه برای ارائه خدمات به 120 هزار نفر  نابینای کشور نیز آمادگی دارد.     
 
عضو هیأت مدیره مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» درباره نحوه جمع‌آوری کتاب‌های صوتی ویژه نابینایان افزود: برای جمع‌آوری منابع صوتی شخصی از سوی مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» فراخوانی اعلام شد؛ علاوه بر این کتاب‌های صوتی کتابخانه‌های مختلف در سراسر کشور نیز در صورت تعامل به منابع کتابخانه گویای «خانه نور» اضافه خواهد شد.
 
نظری با اشاره به دیگر بخش‌های مجموعه علمی ـ فرهنگی «خانه نور» ادامه داد: با هدف روزآمد‌سازی دانش نابینایان و آموزش برای بهره‌مندی از فناوری‌های نوین بخش آموزش تجهیزات ویژه نابینایان در مجموعه «خانه نور» پیش‌بینی شده است. استفاده نابینایان از رایانه مستلزم گویا شدن این دستگاه است. بنابراین نرم‌‌افزار «پارس‌آوا» در مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» طراحی شد.
 
وی گفت: فرد نابینا با این نرم‌افزار توانمندی‌های یک فرد بینا برای استفاده از رایانه مانند تایپ و ورود به فضای مجازی را به دست می‌‌آورد. بیش از 200 میلیون ‌تومان تا به امروز برای تولید نرم‌‌افزار «پارس‌آوا» هزینه شده است. با کمک نهادهای مختلف از‌ جمله بهزیستی می‌توان خدمات بیشتری به فرد نابینای جامعه ارائه کرد؛‌ به‌عنوان مثال با تامین هزینه می‌توان نسخه‌های دیگر «پارس آوا» را با صدای طبیعی طراحی کرد. 
 
این عضو هیأت مدیره مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» اظهار کرد: نرم‌افزار «پارس‌آوا» در دستگاه تلفن همراه نیز قابل نصب است. نابینایان پیش از ورود گوشی‌های همراه هوشمند، از تلفن‌‌های همراه دکمه‌ای استفاده می‌کردند. کاربران نابینا برای استفاده از هر دو دستگاه، نیازمند آموزش هستند که مجموعه «خانه‌ نور» این فضا را فراهم کرده است. آموزش جهت‌یابی از جمله  برنامه‌‌های این بخش است.
 
نظری درباره فروشگاه ویژه تجهیزات نابینایی مجموعه «خانه نور» افزود: نابینایان با توجه به ویژگی‌های جسمی به تجهیزات ویژه‌ای نیاز دارند و برای تأمین این ابزار مکان متمرکزی وجود ندارد؛ بنابراین فروشگاه تجهیزات مجموعه «خانه نور» با احساس این خلاء با راه‌اندازی فروشگاه تجهیزات ویژه نابینایان موفق شده تا حدودی  این کاستی را جبران کند.
 
وی درباره ارتباط و همکاری مجموعه «خانه نور ایرانیان بصیر» با ناشران خصوصی فعال در حوزه تولید «کتاب گویا» ادامه داد: پیشنهاد کلانی برای برقراری این ارتباط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت قبل ارائه شد اما به نتیجه‌ای نرسید. مجموعه خانه نور ایرانیان بصیر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد تا ناشران دیجیتال را مکلف کند لوح فشرده گویا را علاوه بر نسخه چاپی تولید کنند. اعلام می‌کنیم برای تعامل با ناشران کتاب گویا آمادگی داریم چراکه کمک بزرگی به جامعه نابینایان خواهد بود.     
 
نظری خطاب به ناشران کتاب گویا گفت: در صورتی که ناشران کتاب صوتی یک نسخه صوتی از تولیدات خود را در اختیار ما قرار دهند کمک بزرگی به ما خواهد شد؛ چراکه برای تولید این نسخه‌ها، مجموعه متقبل هزینه‌های سنگین می‌شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • لاله آذرنیا ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده مدت هشت سال است که گوینده کتاب صوتی هستم و در کتابخانه های نابینایان استان اصفهان مشغول به کار هستم، میخواستم بدانم که آیا شما نیاز به گوینده دارید ؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها