نوزدهمین دوره طرح ملی 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه افتتاح شد / 2
کفاش: نُرم کتاب از 4 به 9 رسیده است / تکمیل فرایند راهاندازی کتابخانههای کلاسی تا پایان سال جاری
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در آیین افتتاحیه نوزدهمین دوره طرح ملی 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه، از ارتقای نُرم مطالعه کتابهای غیردرسی به رقم 9 خبر داد و گفت: خوشبختانه مطالعه کتابهای غیردرسی بهازای هر دانشآموز، از 4 به 9 رسیده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در این آیین اظهار کرد: پژوهشهای انجام شده نشان میدهند نقشی که دانش در دوران کودکی مطابق با فرمایش امیرالمؤمنین (ع) در دل و جان بشر دارد، تا آخر عمر ماندگار است؛ با اتکا به این نکته و همچنین با آگاهی از استقبال چشمگیر کودکان از کتابهای غیردرسی، طرحهای متعددی با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در این مقطع سنی، از سوی وزارت آموزش و پرورش راهاندازی شده است.
وی توضیح داد: کتابخوانها اغلب انسانهای آرامتر، فهیمتر و باوقاری هستند، بنابراین اگر تلاشمان را برای گسترش کتابخوانی بیشتر کنیم، در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی گام برداشتهایم.
کفاش از ارتقای نُرم کتاب خبر داد و گفت: خوشبختانه مطالعه کتابهای غیردرسی به ازای هر دانشآموز، از 4 به 9 رسیده است. البته باید تلاش کنیم این رقم بالاتر رود. در این راستا کارهای زیادی صورت گرفتهاند که از آن میان میتوان به متقبل شدن خیران مدرسهساز برای تجهیز 3 هزار کتابخانه روستایی، با اولویت مناطق کمتر برخوردار، از ابتدای مهرماه سال جاری اشاره کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین امسال درنظر داریم فرایند راهاندازی کتابخانههای کلاسی را تا پایان سال جاری تکمیل کنیم و به پایان برسانیم.
وی تأکید کرد: تمام اداراتکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها باید در طرح 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه شرکت کنند. هیچ استانی حق ندارد به این عرصه ورود پیدا نکند، چراکه کتاب معروف است و ما امر به معروف داریم نه خواهش به معروف. در تهران نیز امسال باید در این زمینه نسبت به سالهای گذشته اتفاق جدیتر و بزرگتری رُخ دهد.
کفاش گفت: من قبول ندارم که پول نداریم و فقیر هستیم، بلکه کتاب در اولویت خانوادهها و در سبد خانوار قرار ندارد، چراکه فرهنگ آن هنوز ایجاد نشده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: طرح کتابخوانی به شکل سنتی باید در مدارس راهاندازی شود و مسابقات کتابخوانی رونق پیدا کند. در این زمینه، هم وزارت آموزش و پرورش و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امر تأمین جوایز حمایت میکنند.
وی در پایان با تاکید بر جدی گرفتن طرح معلمان مؤلف، عنوان کرد: این طرح باید امسال بهصورت ملی برگزار شود تا بتوانیم تجمعی از معلمان مؤلف را در هفته کتاب سال جاری شاهد باشیم.
در ادامه این برنامه، حسن ازهری، مدیرعامل مؤسسه منادی تربیت نیز گفت: سال گذشته در طرح ملی 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه، 270 ناشر شرکت کردند که در سه مقطع، کتابهای 227 ناشر انتخاب شد و نزدیک به سه میلیارد تومان کتاب از ناشران در طرح سال گذشته حضور داشت. همچنین سال گذشته 28 استان در طرح شرکت کردند، تعدادی از استانها حضور کمرنگی داشتند و برخی هم اصلاً حضور نداشتند.
وی ادامه داد: امسال در طرح ملی 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه، از 400 ناشر، کتابهایشان فراخوانی شده است. امسال 9 هزار عنوان کتاب به دبیرخانه رسیده که هفت هزار عنوان آنها انتخاب شدهاند.
مدیرعامل مؤسسه منادی تربیت افزود: در این طرح، کتابهایی انتخاب شدهاند که در کتابنامه رشد معرفی شده و مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش بودند؛ این کتابها به همین دلیل وارد چرخه داوری نشدند و مستقیماً در طرح شرکت داده شدند.
ازهری عنوان کرد: امسال برای نخستینبار هر منطقه تهران را یک استان به حساب آوردیم و انتظار داریم برای سالهای آینده استانهای بزرگ کشور نیز این رویه را دنبال کنند، بهگونهای که واقعاً به رقم 50 هزار نمایشگاه کتاب برسیم.
وی ادامه داد: امسال درنظر داریم بهصورت همزمان از اول مهرماه در 20 الی 40 مدرسه، نمایشگاه کتاب راهاندازی کنیم. سال گذشته نزدیک به یک میلیارد و 600 میلیون تومان در قالب بیش از 6 هزار جلد کتاب به کتابخانههای کلاسی اهدا شد.
مدیرعامل مؤسسه منادی تربیت گفت: آخرین حرکتی که امسال انجام دادهایم، این است که 117 مدرسه خارج از کشور را با کتابخانههای کلاسی تجهیز کردهایم. امیدواریم امسال بتوانیم در راستای تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس شبانهروزی، مناطق محروم و مرزی گام براریم.
نظر شما